Jump to content

Pridjo

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, zanima me imam li kao kupac pravo na povrat avansa? Naime, prije 4 mjeseca uplatio sam pola novaca jednom privatniku za izradu i ugradnju komarnika. Dogovor je bio da će se komarnici ugraditi cca 15-20 dana nakon uplate avansa. Čekao sam komarnike 4 mjeseca i na kraju dobio proizvod koji nisam naručio. Komarnici su loše kvalitete, po prozoru su spajali 2 komarnika pa sad nasred prozora imam 2 profila spojena šrafima. Uglavnom, komarnici su meni kao kupcu estetski i funkcionalno neprihvatljivi. Mailom sam obavijestio vlasnika firme da nisam zadovoljan proizvodom, da odustajem od kupnje. Zatražio sam da pokupi komarnike, naplati si svoj dolazak i vrijeme od dijela avansa i ostatak vrati na račun. Vlasnik kaže da to ne može napraviti, da sam bio upoznat kakve ću komarnike dobiti. Tj. poslao mi je povratnicu u kojoj će mi naplatiti jedan komarnik i ugradnju tako da taj iznos točno iznosi koliki je i avans, a ostale komarnike koje sam mu trebao platiti nakon ugradnje će demontirati i uzeti kao povrat. Tu se vraćamo na moje pitanje na početku posta, mogu li ja nekako vratiti dio novca od avansa? Hvala.
  2. Pozdrav, kupili bi kuću čija je vlasnica trenutno u Australiji. Pitanje je hoće li i kada dolaziti. Zanima me može li sklopiti punomoć na daljinu sa svojim nečakom koji živi u Hrvatskoj i na taj način završiti prodaju? I ako može na koji način? Ima još jedna stvar, uvidom u zk izvadak, čestica ima dvije vlasnice (Slava, Slavica), ali u biti to je jedna osoba. Vjerojatno greška kod upisivanja u katastar. Hoće li mi to također stvarati problem kod stambenog kredita? Hvala.
  3. Pozdrav. Cura mi radi u trgovini, tijekom inventure ustanovili su poveći manjak robe. Sad joj poslodavac nudi da potpiše neki papir u kojem stoji da će joj uzimati s plaće tokom 3 mjeseca po 650 kn. Ako ona taj papir ne potpiše dobiva otkaz, ali kao da će joj onda taj cijeli iznos od 1900 kn uzeti sa zadnje plaće. Mene zanima da li je moguće da joj poslodavac uzima navedeni iznos iz plaće, ako ona ništa ne potpiše i dobije otkaz??
  4. A ukoliko bi uplatio 2/3 kazne nekih 366 kn u roku od 15 dana kako piše u presudi, a sudske troškove sljedeći mjesec bi to prošlo?
  5. Žalio sam se na prekršajni nalog kojeg sam dobio radi remećenja javnog reda i mira. Kazna mi je bila 1000 kn + 300. Nakon žalbe smanjili su mi kaznu na 500 + 300 sudski troškovi, kako sam nezaposlen zanima me da li mogu plaćati svojevoljno na rate. Neznam na koju bi se adresu obratio da saznam odgovor. Bilo bi mi super da svaki mjesec mogu uplatiti 100 kn kazna + 100 kn sudski troškovi, a da mi ne sjeda fina na račun. Još me zanima da li se dobiva opomena prije nego sjeda fina na račun ukoliko se kazna ne plati na vrijeme? Unaprijed hvala.
  6. hvala... A što se tiče kazna iznosi 1300 kn s sudskim troškovima, za mene koji sam završio faks i sad već 3-4 mjeseca tražim posao je to puno... Budući da mi je to prvi prekršaj koji se dogodio prije više od godinu dana možda mi smanje kaznu ili pismeno opomenu.. Bar se ja tome nadam...
  7. Pozdrav, dobio sam prekršajni nalog zbog remećenja javnog reda i mira(tučnjava). Sad me zanima kad napišem prigovor koji broj moram unijeti.. tj. koji broj je broj prekršajnog naloga na koji se žalim. Da li je to onaj što se nalazi u gornjem desnom kutu i počinje s Pp-10-.... ili broj 511-14-...... Zatim, ako prigovor nosim osobno na sud, u čemu ga predajem? Da li u kuverti? Treba li gore biti napisano nešto ili?? I ako predajem uz prigovor potvrdu o nezaposlenosti, da li i onda mora ići u 2 primjerka kao i prigovor?? Hvala unaprijed....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija