Jump to content

Clio55

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala! Međutim i dalje ostaje pitanje zašto se ne prizna mali znak zaljepljen za vjetrobransko staklo,a za kojeg je potreban 80% invaliditet na donje ekstremitete dok je za znak pristupačnosti potreban 60% invaliditet na d.eks.,ne u pogledu parkiranja već zbog dizanja i odvoženja Paukom invalidskog vozila.Ako je u pitanju zloporaba onda bi je djelatnici trebali utvrditi na licu mjesta,a ne prvo izmisliti prekršaj,otuđiti vozilo,a ti se frigaj i dopisuj sa njima i sa Sudom,jer ako je istaknut znak pristupačnosti onda se može parkirati i moja punica,sin,žena ili bilo koji Jura i nitko to neće ni pokušati provjeriti ali ako nemaš iz bilo kojih razloga znak pristupačnosti na njima vidnom mjestu odmah će ti odvesti auto. Isto tako, kako se smiju uzurpirati invalidska parkirna mjesta za veliki otpad,za povremene manifestacije,za nekakove dvorce za napuhavanje za djecu i sl.Dali je i za takovu vrstu "parkiranja" isto potreban znak pristupačnosti?
  2. Možda nisam bio najprecizniji ali ja imam utvrđeni invaliditet na donje ekstremitete 100%.Vozilo sam parkirao ispred Kike na mjestu predviđenom za osobe s invaliditetom ili kako kažu u Pravilniku osobe sa težom pokretljivošću.Na prostoru na kojem sam parkirao moje vozilo je bilo jedino.Parkirni prostor za sve koji nisu invalidi je besplatan,dakle ne radi se o švercanju da se ne plati parking već sam zbog svoje "slabe pokretljivosti" parkirao na mjesto koje mi je bliže ulazu.Inače zna biti jedno ili dva mjesta rezervirana za invalide zauzeto raznoraznim stvarima pa čak i kontejnerima za odvoz smeća pa nikome ništa. U članku 9.Pravilnika predlaže se mjesto za znak pristupačnosti ali ne kao obavezno.Uz prigovor u prilogu sam poslao: presliku rješenja o postotku invaliditeta,rješenja za znak pristupačnosti,presliku znaka pristupačnosti i slike vjetrobranskog stakla vozila.S tog osnova donjeta je presuda. Međutim ako i nije bio znak pristupačnosti na vidljivom mjestu Pauk nije smio dignuti vozilo na kojem je bio istaknut znak invalida zaljepljen za vjetrobransko staklo za kojeg je potreban invaliditet na donje ekstremitete od 80% dok je za znak pristupačnosti potreban samo 60%. Netko očigledno ne poznaje dovoljno Zakon.
  3. Hvala na savjetu! Bio sam stvarno ogorčen njihovim postupkom pa sam ih namjeravao dati u medije zbog načina na koji rade kao i neuljudnosti i besćutnosti kojom komuniciraju. Iako je i sam ZNAK PRISTUPAČNOSTI nedorečen, jer po meni on bi trebao služiti nama prvenstveno u situacijama kada se parkiramo autom koji nije naš ili nije označen znakom invalida, a ne da moraq biti i uz znak invalida zaljepljenog na vjetrobransko staklo. Po tom će nas sljedeće tražiti i da im na vidno mjesto stavimo i rješenje lječničke komisije,kako bi doista bili sigurni da je rječ o stvarnom invalidu a ne o "falš kopiji". Ima tu još jedna velika,odnosno največa bedastoća,a to je da za znak na vjetrobranskom staklu treba biti minimalno 80% invalid na donje ekstremitete dok za znak pristupačnosti treba biti minimalno 60".
  4. Moze li mi netko dati savjet? 100%-tni sam invalid i 13.08.2011.parkirao sam automobil Clio ispred robne kuće Kika na mjestu rezerviranom za invalide.Imam uredno postavljen znak invalida na vjetrobranskom staklu kao i znak pristupačnosti koji sam da ga sačuvam od gužvanja plastificirao i uredno postavio na vidno mjesto. Međutim kada sam se vratio iz Kike prisutni su me obavjestili da mi je PAUK odnio auto. bio sam iznenađen jer je bilo sve ispravno urađeno,međutim kad sam podigao auto na deponiju u Jankomiru shvatio sam da je znak pristupačnosti skliznuo i pao na pod kabine. Dakle da su djelatnici kojim slučajem pogledali u kabinu morali bi vidjeti i znak pristupačnosti.Umjesto toga dobio sam obavezni prekršajni nalog na kojeg sam dao prigovor i nakon toga dobio i presudu OSLOBAĐA SE OPTUŽBE. Nakon toga dobio sam od Zagreb parkinga opomenu pred tužbu, jer i oni su čekali zajedno samnom presudu suda, da bi danas kada sam bio kod njih i pokazao PRESUDU rekli da moram platiti premještaj vozila na što sam im odgovorio da to ne nnamjeravam učiniti jer krivica nije moja već njihova. Po meni ovo je čisto šikaniranje i ponižavanje nas invalida koji smo i bez takovih gluposti dovoljno kažnjeni. Što učiniti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija