Jump to content

Grga52

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Kod zaposlenja, a osobito na zadnjem radnom mjestu na kojem sam proveo gotovo 27 godina nisam nikada obavijestio poslodavca da bolujem od epilepsije od 14. godine života. Naravno da bolest stvara određena ograničenja koja su bila vidljiva i na poslu, ali za to sam imao već priređenu priču. Posao inače nikada nije trpio zbog oboljenja, ali sam trpio ja. Da li sada mogu retrogradno ostvariti kakva prava temeljem ove bolesti i s obzirom da se radi o cjeloživotnom liječenju možda na taj način riješiti problem godine i pol staža koji me nedostaje do prijevremene mirovine.
  2. S 60. godina proglašen sam tehnološkim viškom i dobio sam poslovno uvjetovani otkaz. Imam 33 i pol godine staža i već godiniu dana javljam se na oglase i tražim posao i u struci i izvan nje samo da odradim bar tih godinu i pol, ali bez ikakvog rezultata najprije zbog godina. Javljao sam se i na oglase niže stručne spreme i na sve moguće, ali bez ikakvog uspjeha. Što mi je činiti da nakon 33 i pol godine dobijem neku mirovinu ili stvarno ne postoji nikakav način da mi se država oduži s nekom naknadom za odrađenih 33 i pol godina rada, budući da ono u ustavu "svakom je zajamčeno pravo na rad ..." ne funkcionira.
  3. Ugovor smo sklopili s građevinskom tvrtkom koja se našla u problemima, ali i dalje koristi pogodnostii koje proizlaze iz ugovora u njezinu korist, ali ne plaća premiju. Kako raskinuti ugovor, budući da je raskid prema ZOO-u jasno obrazložen isključivo kod ugovora na neodređeno vrijeme i višegodišnjih ugovora.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija