Jump to content

StjepanS

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je StjepanS objavio

  1. Poštovani, na svu sreću nikada nisam imao prometnu nesreću tako da s tim nemam problema. Moj je problem što nemogu živjet i radit kao do sada i što nemam taj famozni Hrvi status. Četiri različita psihića i svi kažu da su te dijagnoze direktna posljedica sudjelovanja u DR, osim naravno vještaka koji niti ne obrazlože nego jednostavno čekaju da ili odustanem od svega ili da nestanem pa da nemoraju da pišu izvještaje svake godine. Žalim sve one koji moraju ovo da prolaze jer tko to nije prošao taj ima ogromnu sreću.
  2. Hvala svima koji su se potrudili da mi malo olakšaju situaciju iako ništa neznam dok to ne obavim, tako da ću objaviti kako sam prošao. Pozdrav svima ma gdje bili.
  3. Psihić određuje 3 navedene dijagnoze a vještak kaže f 32.1 , kao neka blaža depresija. Ne uzimaju se kategorije radi blaže depresije koliko ja znam več mi je oduzeta radi PTSP chr. Koliko ja vidim izgleda da nije problem samo u meni već me sustav maltretira do iznemoglosti.
  4. 6 godina kontinuirano, 3 ležanja, 4 dnevne bolnice. Znaći psihić napiše šta hoće i po tome zakon radi što se tiće oduzimanja svih prava a sa druge strane vještak kaže da sam zdrav i nikom ništa, izvinite ali to nema smisla. Nisam u mirovini jer sam zdrav po HZMO pravilniku pa sad čekam da nešta padne sa marsa i otvori mi oči. Ima li netko kome su oduzeli pravo na vožnju B kategorije ili se to samo meni događa?
  5. Znam da je sve to upitno ali mi nije jasno da mi vještaci u HZMO-u te 3 dijagnoze ne priznaju već kažu da mi je nekakva depresija u pitanju, a zbog tih dijagnoza su mi oduzete kategorije. To je problem jer na osnovu čega mi je oduzeto pravo na rad ako psihijatar piše jedno a vještaci kažu drugo a ja u sredini gubim na sve strane. Vozačka B kategorije mi je produžena na 3 godine i sad ponovno na medicinu rada za produljenje ili oduzimanje. Molim pomoć.
  6. Poštovani korisnici foruma, molim Vas da mi netko objasni: Da li je ikome oduzeta B kategorija zbog PTSP-a odnosno dijagnoze f:43.1, f:62.0 i f:33.2. Naime prije 3 godine oduzete su mi profesionalne kategorije C,D,i E zbog liječnićkog izvanrednog pregleda i od tada sam na bolovanju, da stvar bude još gora dragovoljac sam i sudionik DR od 91-95 i ne priznaju mi PTSP kao posljedicu sudjelovanja u DR-u. Kako je moguče da mi oduzmu navedene kategorije a ne priznaju mi bolest, odnosno zašto mi lijepo ne vrate dozvolu pa ću ja polako dalje kako sam i prije jer sam po njihovom zdrav? Molim Vas da mi netko odgovori kako dalje jer ovo me vodi u stanje koje nikome ne bih poželio. Pozdrav.
  7. Poštovani, Molim Vas za ovo zadnje tj. "stupanj oštećenja organizma" , tko određuje taj stupanj i iako imam obilnu med. dokumentaciju nisam dobio ništa napismeno o stupnju ošećenja u %. Tako da neznam koliko mi je preostalo radne sposobnosti jer na rješenju piše da ne postoji invalidnost prema čl.34 ZOMO.
  8. Poštovani forumaši, Dali mi netko može objasniti redosljed postupka po kojem se odlazi na komisiju HZMO-a nakon 6 mj. bolovanja? U koju svrhu se prvo predaje liječnička dokumentacija? 1. Radi stupnja invalidnosti 2. Preostale radne sposobnosti 3. Invalidske mirovine Kako oni u HZMO-u to sve odrađuju, automatizmom ili sam ja kao pojedinac dužan po nekakvom redosljedu obavljat taj dio posla ili moj doktor opče prakse? Hvala unaprijed!
  9. Poštovani forumaši! Molio bih vas da mi odgovorite: Dali je poslodavac dužan uplaćivati doprinose za svoje radnike, mislim za HZZO, HZMO i 2 stup mirovinskog tko ga ima? Moj poslodavac neuplaćuje u zadnje skoro 3 godine 2 stup kojeg mogu provjeriti putem interneta a za ostalo mi nitko nemože dati podatak jer NEZNAJU tko bi mi to mogao reći. Postoji li kakva zastara na te neuplaćene doprinose i dali postoji mogučnost da ostanem bez te 3 god. radnog staža? Mora li moj poslodavac to svakako uplatiti ako firma ode u stećaj i sl. Molio bih vas da mi ovim putem kažete savjet ili bar ime institucije koja je nadležna da mi da sve potrebne odgovore i rješenja! Hvala svima na pomoći.
  10. Poštovani , Mene zanima u slučaju da poslodavac neisplaćuje plaću kakva to POTVRDA od poslodavca treba da se naplati putem Fine? To je neka posebna potvrda, lista od plaće ili nešto treće? Platne liste imam pa me zanima dali je to dovoljno ili treba neka famozna potvrda. A što napraviti ako poslodavac neće da preda niti platnu listu a niti potvrdu o svom neredovitom načinu isplaćivanja? Pozdrav svim forumašima!
  11. Poštovani, Kako je moguče da mi poslodavac koji nije u blokadi ne isplaćuje naknadu za vrijeme bolovanja? 10 mj. bez uplate a kada sam se obratio HZZO-u oni kažu da poslodavac njima mora dostaviti R-1 obrasce o prosjeku plaće za zadnjih 6 mj. dok sam radio međutim firma ne želi te obrasce poslati i sada sam u poziciji da neznam šta dalje! Molio bih vas pomoć da znam moram li ići na privatnu tužbu ili čekat HZZO da nešta riješe! Pozdrav svima na forumu.
  12. Ja imam isto sličan problem samo što moj poslodavac nije u blokadi a nije mi isplatio 6 plaća za vrijeme bolovanja tako da je to izgleda još jedna rupa u zakonu u ovoj državi jer ako je to moguče tako se ponašati onda to poslodavci koriste. Samo se nadam da netko na ovom forumu zna odgovor na ova pitanja jer su slićna.
  13. Poštovani branitelji i forumaši, Molim vas da mi pokušate objasniti kako dalje ? Trenutno sam na bolovanju radi vratne kralježnice i psihičkih problema jer mi se sve skupilo odjednom pa neznam šta dalje. Na psihijatriji nisam prije bio jer radim kao prof. vozač i ne bi radio taj posao da sam se išao prije lijećiti, a radim taj posao 20-ak godina i sada ostajem bez vozačke kategorije C i E. Da li imam pravo na prekvalifikaciju ili na neku minimalnu braniteljsku mirovinu pošto imam status branitelj-dragovoljac iz 91 i 95 god. Medicina rada mi oduzima kategorije radi radne nesposobnosti, psihičkih problema i sada šta če biti sa mnom valjda samo bog zna , a ja radi bolesti pao sa 6000 kn primanja na minimalac i sad se navikni da nemožeš doprinosit sa svojih 10 prstiju budučnost za svoju obitelj. Ako mi netko može objasniti kako dalje bio bih mu zahvalan! Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili.
  14. Trenutno sam na bolovanju 8 mj. radi vratne kralježnice, psihićkih problema itd. Profesionalni sam vozač zadnjih 20-ak godina i to mi je jedini posao koji sam radio dok nisam obolio od gore navedenih bolesti. Doktor opče prakse mi kaže da ču izgubiti radnu sposobnost kao vozač i da će mi oduzeti kategorije C i E tako da neznam šta dalje da radim ako se to desi, šta če biti sa mnom nema mi tko da kaže. U međuvremenu mi je i firma u stećaju tako da se nemam gdje ni vratit. Inače sam dragovoljac domovinskog rata sa preko 100 dana borbenog sektora pa neznam dali če me umirovit ili slati na neku prekvalifikaciju a za koji posao nemam pojma. Molim vas da mi pokušate objasniti šta je za očekivat?
  15. Da li mi može netko objasniti TKO može natjerati poslodavca da isplati plaće za vrijeme bolovanja preko 42 dana . Moj poslodavac mi ne isplaćuje naknadu za bolovanje a niti HZZO jer on mora isplaćivat i kasnije refundirat taj iznos od HZZO-a .Na bolovanju sam 8 mj. i dobio sam 2 plaće za to vrijeme i sada kucam na sva vrata da mi netko objasni kako do sredstava doći. Prijavio sam poslodavca inspekciji rada, predao zahtjev HZZO-u za isplatu preko njih, oni poslali poslodavcu dopis da je on dužan isplatiti a on ne preuzima preporučenu poštu koju mu šalje HZZO pa tako kupuje vrijeme i oglušuje se na sve. Šta mi je činiti da li netko zna kako riješiti problem? Hvala unaprijed !
  16. A da bude stvar još bolja to mu nije jedina firma koju ima već ih ima 5-6 sestrinskih i malo-malo prebacuje radnike iz jedne firme u drugu. Kako naplatiti dug ako mi je dužan u blokiranoj firmi a sada se nalazim u neblokiranoj . Vlasnik je jedan u svih 5-6 firmi .
  17. Molim vas da mi netko odgovori na koji način mogu dobiti svoje 4 neisplaćene plaće u cijelosti? Naime poslodavac mi je isplatio 4 minimalne plaće od 2150 kn a trebao je po platnim listama da isplati oko 5500 kn po mjesecu tako da mi je uskratio cca 13400 kn. Firmi je blokiran račun pa neznam na koji način doći do svojih novaca! Pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija