Jump to content

Vlatka2907

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ok, ali pretpostavljam da prije no što stigne rješenje o ovrsi šalju opomenu (s određenim kamatama)?
  2. tko je koncesionar u mom slučaju? Zagrebparking? nalog je izdalo Komunalno redarstvo grada Zagreba (jer sam, ponavljam, parkirala na mjestu gdje parkirna mjesta nisu jasno označena (no, nema znaka zabrane)). usput, čitala sam malo na drugim forumima iskustva ljudi i vidim da je bilo xy slučajeva poput moga - pauk odnio auto, osoba je podigla auto u Strojarskoj, ili je platila na licu mjesta 500 kn (ili je, kao ja uzela uplatnicu), a kasnije je od strane policije došla i kazna od 700 kn. očito ipak postoji neka univerzalna procedura u slučaju da pauk odveze auto...
  3. eto, prenosim Vam ono što sam dobila i što mi je rečeno u Strojarskoj - za kaznu od 500 kn (za odvoženje paukom moga auta) dobila sam odmah uplatnicu (nalog za to dao je komunalni redar, novac se uplaćuje ZG parkingu, a žalbe se upućuju komunalnom redarstvu)... rekli su mi da slijedi kazna od 700 kn koja se uplaćuje MUP-u (tu uplatnicu još nisam dobila pa ne mogu potvrditi da je primatelj doista MUP, odnosno PU (kako su mi rekli)). no, zar u RH ne postoji neka "univerzalna procedura" (po pitanju iznosa kazni i tijela kojima se ti iznosi uplaćuju) kada pauk digne auto i odveze ga na deponij?? no, to mi u ovom trenutku nije toliko bitno... konkretno, zanima me samo ukoliko, mi ne uvaže žalbu i npr. uplatim sa zakašnjenjem od 3 mjeseca taj iznos od 500 kn, na to mi se zaračunava 14%? ili se tih 14 % zaračunava ukoliko s uplatom zakasnim godinu dana?
  4. navela sam doslovno sve što stoji u zapisniku za preuzimanje vozila. ponavljam, parkirala sam na mjestu koje nije označeno kao parkirno mjesto (iako nema znaka zabrane)i zato mi je pauk digao auto. upravo sam od poznanika doznala da je (kao što je i u mom slučaju) uobičajeno da se dobiva jedna uplatnica kada se auto preuzima u Strojarskoj (iznos za odvoz auta koji se uplaćuje ZGparkingu... a ZG parking auto diže sukladno nalogu komunalnog redara i zato se Komunalnom redarstvu šalju žalbe). druga uplatnica (u gore opisanom slučaju) stiže na kućnu adresu i iznos se uplaćuje MUP-u, odnosno nadležnoj policijskoj upravi.
  5. ispričavam se, nisam pravne struke, nemam iskustva s ovakvim slučajevima pa je evidentno da sam sa svim time na "vi":)) uglavnom, pauk mi je auto digao prema nalogu komunalnog redara ("u skladu sa člankom 146. Odluke o komunalnom redu (Sl. glasnik broj 4/08)te naredbom broj xy Komunalnoga redarstva, premješteno je vozilo na deponij"). auto sam preuzela u Strojarskoj i tada mi je sam djelatnik policije rekao da se obavezno žalim (kad sam mu ispričala što se zapravo dogodilo). tada, u Strojarskoj, nisam ništa platila nego sam samo preuzela jednu uplatnicu (iznos 500 kn za "uslugu premještanja vozila na deponij"). na uplatnici je navedeno da je primatelj uplate Zagrebparking, ALI se ev. žalbe upućuju Komunalnom redarstvu (izričito je naglašeno da se ne upućuju ZGparkingu). piše da je rok za uplatu 8 dana i da eventualno ulaganje žalbe ne odlaže naplatu troškova premještanja (i da se u slučaju neplaćanja g.n. iznosa u roku do 8 dana zaračunavaju kamate u skaldu sa Zakonom o visoni stope zatezne kamete ili će se potraživanje ostvariti putem suda). Također, u Strojarskoj mi je policajac rekao da će mi na kućnu adresu stići još jedna uplatnica (700 kn koja se uplaćuje MUP-u). dosad ta uplatnica još nije stigla... žalbu sam Komunalnom redarstvu poslala odmah idući dan i putem maila, i na poštansku adresu + priložila liječničke nalaze (potvrda liječnika koji vodi trudnoću). računam, naravno, s time da možda i neće uvažiti moju žalbu... no, bitno mi je samo da mi onda ne nabiju neke prevelike kamate... ukoliko, mi ne uvaže žalbu i npr. uplatim sa zakašnjenjem od 3 mjeseca taj iznos od 500 kn, na to mi se zaračunava 14%? ili se tih 14 % zaračunava ukoliko s uplatom zakasnim godinu dana? oprostite, ovo mi je prvi dodir s time i pooojma nemam kako stvari funkcioniraju.. hvala puno još jednom!!!
  6. hvala na odgovoru... ali, zašto mi je onda na zapisniku (koji sam dobila uz uplatnicu) navedeno ovo: "ukoliko stranka ne podmiri troškove u gore ostavljenom roku (od 8 dana nakon premještanja vozila), zaračunavamo kamate u skladu sa Zakonom o visini stope zatezne kamate ili će se potraživanje ostvariti putem suda." S obzirom da sam se žalila i da još nisam platila kaznu, zanima me kolika bi mi ev. kamata mogla biti (na tih 500 kn) ukoliko mi ne uvaže žalbu?? I kada se ide na sud? Ukoliko ne bih platila taj iznos nakon što bi mi ev. stigla opomena?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija