Jump to content

tomo65

Korisnik
 • Broj objava

  12
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Kako da se covjek PREVENTIVNO pisanim putem osigura od mogucih nesretnih slucajeva (bolesti,kome, iznenadne smrti, itd.)? Oporukom? Sto se ne smije izostaviti napisati? Molim odgovor
 2. Punomoc za odlucivanje Postovani, da li bi moja napisana i kod biljeznika ovjerena Punomoc (Posebna punomoc), koju bih odredjenoj osobi povjerio, bila pravno valjana, ako bih u slucaju iznenadne smrti, kome i slicnih situacija, napisao sto bi moj opunomocenik trebao napraviti? U Njemackoj se to zove Gesundheitsvollmacht i postoji poseban formular za to (Punomoc o odlucivanju u izvanrednim situacijama, Bolesnicka oporuka). Kod nas u Hrvatskoj takav formular nisam vidio. Ne mislim na ostavinsku oporuku. Da pojednostavim, mogu li svojim tekstom napisati posebnu punomoc u slucaju iznenadne smrti, kome, i slicnih situacija? Molim odgovor. Tomo
 3. Oprostite, citam ja te clanke i zakone, ali meni - prostom gradjaninu - ipak nije jasno. Ako prodam kucu za 10.000 eura koliki mi je porez na dohodak? I mora li ga i kupac posebno platiti? Molim da mi odgovorite.
 4. Moze li mi itko dati pravni savjet? Unaprijed zahvalan.
 5. Ne radi li se u mom slucaju o Porezu na dohodak od imovine?
 6. Bojim se da to nece tako proci. Ja jesam vlasnik kuce (darovnim ugovorom i oslobodjen sam poreza). Jasno mi je da kucu mogu prodati. Ali, - ako je prodam ranije od tri godine nakon potpisa darovnog ugovora, moram li ja kao vlasnik kuce platiti porez? I to - kazu - 25%? Kazu da nakon tri godine od dana potpisa ugovora vlasnik ne mora platiti porez, nego samo kupac. Moje je pitanje: da li zaista moram platiti toliki porez, odnosno da li i kupac placa porez zajedno sa mnom? Ima li neko rjesenje? Pomozite mi.
 7. Postovani, molim da mi odgovorite na moj problem: mama mi je darovala prije par mjeseci staru kucu iz razloga da se osolobodi tereta (zbog socijalnog). Kuca je sagradjena oko 1945. i sada vapi za obnovom. Kucu nije mogla prodati, pa ju je darovala meni (oslobodjen sam poreza). Iznenada se pojavio kupac koji bi je srusio i na placu sagradio novu. Procitao sam masu stvari na ovim stranicama o toj temi, ali nista mi konkretno nije jasno. Ako ja sada kao friski daroprimatelj prodam tu kucu, kolika mi je porezna stopa? Je li zgodno da porezna prije sklapanja kupoprodajnog ugovora sama utvrditi vrijednost kuce (da se izbjegne sto veci porez)? Da li onda i buduci kupac kuce placa porez? Hvala unaprijed.
 8. tomo65

  Kuca pod hipotekom

  Molim vas recite mi da li je Uporabna ili Lokacijska dozvola isto? Treba li mi je (ih) prodavatelj kuce dati? (Kuca je sagradjena 1978. godine) Hvala
 9. tomo65

  Kuca pod hipotekom

  Hvala lijepa na odgovoru. Jos me muci ovo: kad isplatim prvo banku (kako ste naveli), kakvu sigurnost imam od prodavatelja da on nece po primitku Brisovnice iz banke otici u gruntovnicu i cistim papirima ponovno prodati kucu? Obavljaju li notari sve poslove za kupce nekretnina (banka, gruntovnica, itd)? Hvala.
 10. tomo65

  Kuca pod hipotekom

  Nisam sasvim razumio vas odgovor. Da pojasnim, isplatio bih sav iznos preko svog ziroracuna. Kojim slijedom?
 11. Kupio bih kucu ,ali je kuca pod hipotekom. Detaljno sam pregledao kucu i razgovarao s vlasnikom kuce. Iz e-izvadtka vidi se da je kuca pod teretom. Koja je procedura isplate?? (isplatio bih preko svojeg bank.racuna ). Izdaje li banka Brisovnicu isplatom ili se na nju mora cekati? Sto ne smijem ispustiti navesti u Kupoprodajni ugovor? Osim gradjevinske i uporabne dozvole, koje mi dokumente prodavatelj mora jos dati? Molim vas pomagajte!
×
×
 • Napravi novi...