Jump to content

nora7

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala vam puno na trudu. Kredit je nenamjenski.Znači ja bih već sada trebala podnijeti regresnu tužbu protiv njega bez obzira što ću još pet godina plaćati njegov kredit.Koliko sam ja shvatila gospođu u banci sud neće ništa raditi po toj tužbi dok se kredit u cjelosti ne zatvori.Htjela bih pitati još nešto.Naravno ako vam je to poznato.On je hrvatski branitelj i kao takav je dobio kuću na poklon.Da li ja imam pravo tražiti zabranu na njegovu kuću bez obzira što još on uvjek ima zabranu prodaje te kuće.Tj. ja sam mu prije pet godina i bila jamac zato što mu banka nije htjela prihvatiti kuću kao zalog.Barem je on tako rekao.Malo sam se raspitala i on je u tolikim dugovima da će ih vrlo teško otplatiti pa se bojim da nikad neću doći do svog novca.Kad bih mogla staviti njegovu kuću u zalog za otplaćeni dug mislim da bih lakše došla do novca. Zapravo da li postoji mogućnost da ja njega unaprijed tražim da se uknjižim na njegovu kuću recimo kod javnog bilježnika?I da stavim klauzulu da kad mi isplati kuću briše se moje pravo na njegovu kuću? Pozdrav
  2. Možete li mi molim vas objasniti što je to regresna tužba.Iskreno nisam nikad čula za taj izraz,a i zapravo nisam nikad niti imala nikakve veze sa sudom i tužbama...do sada.Nažalost mislim da je sigurnost banci samo jamac i njegovi prihodi.Ja nisam ništa drugo pronašla.Hvala unaprijed.
  3. Ma nisam još podnijela tužbu.Samo sam se raspitivala i saznala u banci da sud stopira tužbu dok se ne završi isplata kredita.Čak mi je gospođa iz banke rekla da ću vrlo teško utužiti radi zastare.Pa me interesira kada nastaje zastara po takvim dugovanjima.Na kraju mi je sugerirano da ako mogu podignem kredit i isplatim postojeći kredit te ga onda tužim za cjelokupnu svotu.Navodno bi tako mogla doći lakše do novca.Nisam pametna što da radim jer se radi još o nekih 110.000,00 kuna.Hvala na javljanju.Pozdrav.
  4. Molim da mi se netko javi tko je jamac i plaća nečiji tuđi kredit.Ja sam jedna od glupih ljudi koja je nasjela slatkorječivosti i potpisala za jamca pa sada plaćam povremeno u intervalima(zavisno od ovrhe)iznose od po 8000,00 kuna.Za mene je to strašno puno, a i ne vidi se kraj toj muci.Zapravo kraj će biti za pet godina(koliko još traju rate kredita).Što mi je činiti, mogu li se nekako zaštiti.Rečeno mi je da će sud djelovati po mojoj tužbi tek kad se kredit do kraja isplati..neznam što je sa zastarom. Puno hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija