Jump to content

karolina-drago

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala vam puno! pomogli ste mi jako. e sada dakle ne može se ocu upisanom priznanjem osporavati očinstvo. no zanima me sada šta je s tužbom za utvrđivanjem očinstva? to može podnjeti osoba koja sebe smatra ocem iako je priznanjem upisan druga osoba ili ne ? jer bi time opet osporio očinstvo osobi upisanoj temeljem prizanja.
  2. Hvala na pomoći. glede zablude, krivo sam se izrazila, mislila sam na činjenicu dali u praksi postoji slučaj da kad je nekom osporeno očinstvo, imao pravo na kakvu naknadu zbog pretrpljene boli, jer je ipak to šok za osobu kada sazna da nije otac i kada je majka to znala, a šutjela o tome i zavlačila glede susreta sa dijetetom?
  3. molim za savjet. naime, radi se o ocu malodobnog dijeteta koji je kao takav upisan u maticu rođenih, živio je s majkom dijeteta u vremenskom razdoblju od 2-3godine. Sporazumnom odlukom iselio se iz stana majke zbog nesuglasice te je dogovoreno da će i dalje moći nesmetano viđati svoje dijete. Protekom vremena majka je stalno odgađala viđenja s dijetetom i na kraju i zabranila. Sada je podnesena tužba za osporavanje očinstva, jer navodi da on nije otac. Zanima me dali postoji kakva mogućnost da se izbjegne sudski postupak i troškovi? te tko podmiruje trošak dnk metode i koliko iznosi? majka dijeteta tvrdi da isti nije htio brinuti o dijetetu što je netočno, budući da ista je sprječavala susrete s dijetetom, unatoč stalnim inzistiranjem oca da vidi svoje dijete. Naime, ako se utvrdi da isti nije otac, postoji li mogućnost pokretanja postupka zbog nanošenja psihičke boli dovođenjem u zabludu? ako da, kako to sve dokazati te postoji li kakav primjer u sudskoj praksi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija