Jump to content

damako

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je damako objavio

  1. OD kad sam priznala mužu imam mira od telefonskih poziva i poruka ( nakon skoro godinu dana sam prespavala noć) , no sada gospodin obilazi prijatelje i govori ima svašta o meni. Šalje im poruke kako bi se vidjelo da je on u pravu i ocrnjuje me.
  2. Priznala mužu, a sad čekam rasplet situacije sa dotičnim jer mislim da neće mirovati...spremna sam na kaznenu prijavu
  3. Da li se prijava podnosi direktno DORH-u ili se mora na policiju. Ukoliko se ide na policiju da li to može biti tretirano kao prekršajna prijava?
  4. Koji je predviđena kazna za takva kaznena djela i koja me više štiti od njegovih daljnjih postupaka?
  5. BIla sam u vezi sa jednim muškarcem i prevarila svog muža. Kako smo bili prije 15 godina zajedno on je iskoristio ponovno moje osjećaje i moju dobru volju da se pomirimo ( jer nismo razgovarali ) i da budemo prijatelji te je bio toliko uporan da smo počeli vezu ( za mene ne ozbiljnu vezu nego trenutak slabosti). Obzirom da sam uvidjela svoju pogrešku pokušala sam na vrijeme prekinuti odnose sa navedenim. No tu je krenuo moj pakao. POčeo me uhoditi na svim društvenim mrežama te kontrolirati kad sam aktivna i a kad nisam. Ukoliko sam bila aktivna nazivao me mada mu se nisam javila. Blokirala sam mu broj no on je svaki dan kupio drugu karticu i nazivao sa mobitela drugih ljudi koje sam ja tkođer počela blokirati. Nakon toga je došao na ideju i počeo mi ostaviti poruke s detaljima preljuba na papiru po dvorištu i po kući s vanjske strane. Te poruke na papiru sam sačuvala. Tražio je od mene da "odradim" svoju slobodu kroz mjesec dana no ni to nije bilo dovoljno jer ja nisam mogla ispuniti njegova očekivanja. Vodio je čak dnevnik u kojem je pisao kaj trebam napraviti i kaj nisam napravila. Nakon toga tražio je od mene da ukoliko ne mislim nastaviti vezu da nazovem muža i da mu priznam cijelu istinu. Ukoliko mu se ne javim na telefon obilazi oko moje kuće u kojoj živim sa djetetom i u meni izaziva strah. Nazvala sam muža i priznala mu istinu no moj "ljubavnik" je povukao priču uvjerivši me da ću si sačuvati brak samo radi njega jer me je on spasio i opovrgnuo pravu istinu. Tjedan dana je bilo mira a od tada već dva tjedna od mene traži da mu vratim za uslugu kojom je on meni spasio brak. Traži da putem videopoziva zadovoljava svoju pohotu, a nakon toga i uživo. Ja nisam pristala na to i već nekoliko dana mi prijeti i naziva svakih 10 minuta na posao gdje je u jednom razgovoru izvrijeđao moju šeficu ( državn firma). Imam nekoliko poruka i popis telefonskih poziva mada su sa više brojeva. Imam kao dokaz i poruke na papiru koje je ostavio po dvorištu. Planirala sam snimiti videopoziv u kojem se vidi njegovo lice i pokušati izvući inforamcije o tome da me zove s više brojeva. Moje pitanje glasi tj više njih. Da li je to dovoljno za kaznenu prijavu i koje kazneno djelo te da li je moguće tražiti nekakvu zsštitu i diskreciju?
  6. A da li mogu to riješiti sa tetama diobnim ugovorom bez ostavinske rasprave? I na koji način sklopiti diobni ugovor?
  7. POmooooć !!!!!!!!! Molimmm!!!!!! Nakon smrti bake moje dvije tete odrekle su se u korist braće (strica i mog oca) svog dijela. Tako da su moj otac i stric naslijedili svaki pola kuće. Nakon toga umro je stric i za njega nije bila sazvana ostavinska rasprava. Pretprošle godine je umro i moj otac te sam ja kao jedini njegov nasljednik naslijedio njegovu polovinu kuće. Sad bi ja htio prodati tu kuću. ali moram raščistiti polovinu od strica. ŠTO MI JE ČINITI??? MOLIM VAS POMOĆ!!! Da li moje dvije tete imaju pravo u tom dijelu od strica i da li ja moram njih isplaćivati ??? Kako naknadno sazvati ostavinsku raspravu i da li ja moram plaćati porez za naslijeđenu imovinu od strica
  8. jučer smo bili kod bilježnika i objasnio nam da moramo vraćati dug do visine nasljeđene imovine ali da isto tako mogu sjesti na našu imovinu.... To mi je malo nejasno. U kojem slučaju mogu sjesti na našu imovinu??? Da li je rjesenje da muž prepiše svoj dio nenaslijeđene imovine na mene?
  9. znači da ne trebamo paničariti i da moj suprug ne treba darovati svoju imovinu meni kako bi bila sigurna od eventualne ovrhe?? I da li trebamo angažirati odvjetnika da kontaktira tu službu u Njemačkoj ili to možemo sami???? Da li postoji zastara za taj dug?
  10. pismo nam je poslala neka njemačka služba nadležna za financijska potraživanja. Niti mi znamo kad je kredit izvađen ni na što je utrošen.(jer nam izvanbračna supruga od oca nije htjela dati nikakve papire). Oni traže vansudsku nagodbu i u prilogu nam šalju formular kojim se trebamo ocitovati kako želimo plaćati dug. Zanima me da li cemo trebati na sud i koji sud je nadležan da li njemački ili hrvatski?
  11. Molim Vas da mi pomognete! Moj muž je naslijedio nekretnine u visini 15000 eura od pokojnog oca s kojim nije bio u najboljim odnosima. Otac je živio 29 godina u izvanbračnoj zajednici u Njemačkoj. Nakon smrti oca iz Njemačke je stigo dug od nekog kredita u visini 42000 eura. Da li je moj muž dužan plaćati taj dug i da li je u opasnosti od ovrhe naša imovina? Da li se može teretiti izvanbračna supruga za taj dug pošto su skupa potrošili taj novac?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija