Jump to content

anna_711

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ispričavam ako nisam na dobrom mjestu postavila pitanje. Prije 6 mjeseci otac je prodao šumu, a kraj šume imamo i zemljište, različite čestice. Nažalost, prije 2 mjeseca otac je preminuo. Dobila sam poziv na ostavinsku raspravu, i pripremajući se sam primjetila da otac nije vlasnik zemljišta nego je vlasnik osoba kojoj smo prodali šumu. Novi vlasnik nema pojma o tome. On ne želi i zemljište, samo šumu. Trebala bih savjet, šta da sad radim?
  2. evo, mene opet, samo da potvrdim. u rješenju piše da ja nasljeđujem u cijelosti.
  3. Da, u rješenju o nasljeđivanju piše da je baka bila suvlasnik. Sada mi je jasno zašto tako piše. Doduše, kad je bila ostavinska rasprava mislili smo da ja uzmem taj pašnjak i oranicu u cijelosti, stric da uzme drugi pašnjak i vinograd, također u cijelosti. Evo, prošlo je 10 godina a tek smo sad ustanovili da je provedeno kao suvlasništvo. Hvala na odgovorima!
  4. U pravomoćnom rješenju piše da sam ja jedini vlasnik. Hvala!
  5. Poštovani! Nakon što je baka umrla djelili smo se djed, stric i ja (moj tata je umro pa sam ja bila njegov nasljednik) i dogovorili smo se da ću ja uzeti jedan pašnjak. Doduše, meni sad u gruntovnici piše da sam ja vlasnik 1/2 i također piše da je deda vlasnik 1/2, dok u katastru piše da sam vlasnik samo ja. Htjela sam provjeriti dali je gruntovica bitnija, ono što u u gruntovnici piše, i dali ja mogu kako dokazati da samo ja vlasnik a ne i deda? Jer ja bi sad htjela prodati taj pašnjak. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija