Jump to content

Memy

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Memy

    Volontiranje

    Ne možeš si sam plaćati doprinose, jer to brani Zakon o fiskalnoj odgovornosti.
  2. Zakon o poticanju zapošljavanja kaže da na stručno osposobljavanje ima pravo nezaposlena osoba sa završenim fakultetom koja je prijavljena na zavodu za zapošljavanje duže od 90 dana i koja nema više od 1 godine staža. Dakle, imaš pravo. Jedino je problem u tome da za osobu koja ima staža, makar i 1 dan, poslodavac mora plaćati zdravstveno. Zato raspisuju natječaje u kojima traže osobe bez staža. Krše zakon o poticanju zapošljavanja. I ja sam u sličnoj situaciji. Isto sam diplomirana pravnica s nešto malo staža van struke i prije stjecanja diplome. Po zakonu imam pravo na stručno o,ali ga u praksi ne mogu ostvariti.Šta reći...
  3. Gledam oglase za stručno osposobljavanje u državnoj službi. Svugdje se traže osobe bez mirovinskog staža. Nije li to u suprotnosti sa Zakonom o poticanju zapošljavanja koji kaže da se na stručno ospobljavanje može primiti osoba određene stručne spreme koja se nalazi duže od 90 dana na Zavodu za zapošljavanje i nema više od 1 godine staža u mirovinskom osiguranju. Znam da je to zato da izbjegnu plaćanje doprinosa za zdravstveno osiguranje osobama koje imaju nešto staža, ali nije li to kršenje Zakona i prava onim osobama koje imaju pravo na stručno o. po Zakonu, ali ispada da to svoje pravo u praksi ne mogu ostvariti.
  4. Ja sam u sličnoj situaciji. Imam manje od 6 mjeseci staža. Inače sam dipl.iur.U struci nikada nisam radila.Trenutno sam prijavljena na Zavodu i očekivala sam ugrabiti svoju priliku za iskustvo u struci, makar i kroz stručno osposobljavanje za rad,uz naknadu od 1600 kuna.Čitala sam novi prijedlog zakona o poticanju zapošljavanja i kao što vidim, poslodavac će morati plaćati doprinos za zdravstveno za osobu koja ima evidentirani staž u mirovinskom osiguranju.Na Zavodu za zapošljavanje su me uvjeravali da staž do 6 mjeseci ne igra ulogu?!Novi Zakon kaže drukčije. Mislim da to nije korektno, posebno prema ljudima koji imaju staža izvan zanimanja za koja su se obrazovali. Znam da će zvučati grubo, ali ispada da u većini slučajeva bolje prođu neradnici.
  5. Pozdrav! Ja sam se našla u sličnoj situaciji pa su mi objasnili da nisu vezani nikakvim rokovima, jer se ne radi o upravnom postupku. Moje mišljenje je da bi se natječaji za zapošljavanje ipak trebali rješavati u razumnim rokovima, čisto zbog korektnog odnosa poslodavca prema potencijalnom radniku. E, sad o etici bi se dalo raspravljati u pojedinim slučajevima... Sretno s natječajem!
  6. Pozdrav! Ja sam se našla u sličnoj situaciji pa su mi objasnili da nisu vezani nikakvim rokovima, jer se ne radi o upravnom postupku. Moje mišljenje je da bi se natječaji za zapošljavanje ipak trebali rješavati u razumnim rokovima, čisto zbog korektnog odnosa poslodavca prema potencijalnom radniku. E, sad o etici bi se dalo raspravljati u pojedinim slučajevima... Sretno s natječajem!
  7. Ne postoji rok u kojem bi se trebale riješiti zamolbe za zaposlenje, jer se tu ne radi o upravnom postupku. Dakle, može se to lijepo razvući... Slična je situacija i s HZMO u Virovitici gdje je natječaj za pravnika pripravnika objavljen još 7. prosinca 2011. Smiješno, ali do dan danas još ništa nije riješeno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija