Jump to content

teritorij

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje, Nakon prometne nesreće (nije ozljeda na radu) proveo sam 14 mj. na bolovanju, nakon toga sam iskoristio zaostali godišnji odmor, potom dobivam otkaz te sada čekam papire da se prijavim na biro. Molio bih sve one koji se kuže da mi odgovore na sljedeća pitanja : - naknada sa biroa za prva 3 mj. je 70 % plaće, dali je to 70 % plaće na koju sam bio prijavljen, ili je to 70 % od onih 70 % koje sam primao, obzirom da se nisam ozljedio na poslu pa sam imao tih 70 % plaće - kolika je naknada nakon ta tri mjeseca i koliko dugo traje, radio sam besprekidno nepunih 14-est godina ( 13 god. i 9 mj. ) Hvala !
  2. Poštovani, hvala Vam, obzirom da ste jako upućeni i stručni još bi Vas samo zamolio da mi odgovorite na pitanja: 1.) Plaća li se porez na darovano kada sin daruje majci i kada baka daruje unuku ??? 2.) Da li je vanknjižno darovanje pravovaljano ako se isto sklopi npr danas, a sama uknjižba, onoga koji će to darovati, nakon npr 6 mjeseci od danas ???
  3. Poštovani, teren oko kojega će se voditi sudski spor je generacijama obrađivan od strane mojih predaka, poznajem na desetke sličnih slučajeva gdje su korisnici takvih terena ostvarili pravo na uknjižbu istih. Darovanje bi bilo vanknjižno i na osnovu geodetskog situacijskog nacrta. Može li sada odgovor na moja pitanja ??? Hvala
  4. Ima tko da se kuži u te stvari, molim Vas POMOĆ !!!!
  5. Poštovanje, molio bih Vas da me usmjerite ka riješenju mog problema. Naime, nakom smrti moga dijeda, moja majka se odriče svega u korist svoga brata. Sada bi ujac knjižio svoju zemlju, a meni bi darovao jedan teren, sam teren se od početka prošlog stoljeća koristio od strane mojih predaka, kao poljoprivredno zemljište i tomu sl, trenutni su mu vlasnici Hrvatske šume. Moja pitanja su : 1.) Ukoliko on daruje taj teren svojoj majci (mojoj baki), a potom baka meni, dali ujac moramo plaćati 5% poreza. Znam da funkcionira linija sa roditelja na djecu i unuke bez oporezivanja, no dali je slučaj takav kada darivanje ide u suprotnom smijeru sin-majci ??? 2.) može li se napraviti ugovore o darivanju prije same uknjižbe, odnosno dali ja mogu sada napraviti ugovore između ujca i bake, te bake i mene, a u međuvremenu ujac uknjiži teren na sebe, pa tek nakon toga ja upisujem svoje na temelju ugovora o darivanju ???? 3.) Može li se tužba prema vlasnicima zemljišta (HR šume) uputiti osobno ili se treba angažirati odvjetnika, te koliko se i na osnovu čega plaća odvjetnik ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija