Jump to content

lonili

Korisnik
  • Broj objava

    41
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

lonili je na 9. studenog 2023 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što lonili objavi!

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Samo da se nadovežem na Nixona.. Nixone, totalno si u pravu, bio sam na vještačenju u 7 mj.ove god. Bio kod vještakinje 5 min. rekla je, predložit ćemo opću nesp.za rad, i to sad ide za Zg na 2-go stup.komis. Od tada je prošlo četri mjeseca, rješenja još nema, jedino sam u podr.uredu Hzmo saznao da je u Zg priznata opća nesp.za rad i da sada Hzmo od Mupa traži nekakve podatke ( po ovome što ostali pišu, vjerojatno se radi o činu ). I ono što mene još kopka, a to neznam,..prvo sam bio pričuva u temelj.policiji, da bi nas 10-ak poslali u pričuvu u specijal.policiju. Mene sada zanima ako imam pravo na čin, iz kojeg će mi sastava priznati- temeljne, ili spec.policije ?Nadam se onome koje je povoljnije za mene. I da se još nadovežem na odugovlačenje postupka, u profes.mirovini sam od 2016. g. Zahtjev za Hrvi predajem u 12 mj.2018, godine, 2022 dobijam trajno 20-80, i još uvijek nemam novi izračun mirovine...dakle punih 5 godina traje postupak od pod.zahtjeva, do ostvariv.prava...a kada ću dobiti rješenje i kakvo će biti, ni dragi Bog nezna..
  2. Hvala na odgovoru.. Kako bude bude, neda mi se više razbijati glavu s tim činovima, i ovako sve dugo traje, a ne mogu na ništa utjecati, nego čekati konačno riješenje od HZMO, i onda se eventualno žaliti. Već znam okvirno koliko će to biti više ako bude taj čin koji si spomenuo.
  3. Da, tako je, žalbe rješavaju isti doktori koji su i dali omjer. Ono što si ja sada prije svega želim je zdravlje, jer kada nemaš lijevog bubrega ( tumor ), desni slabije radi, kada od 2012 g. ideš na ležanja i u dnev.bolnice, i kada u tom periodu dokazivanja PTSP još više pogoršaš psih.zdravlje, kada ko magare čekaš da trava naraste, da mi konačno dođe to riješenje, i na kraju spoznaš da na ništa u tom procesu koji još traje ne možeš uticati ( a razbijam glavu, hoću li dobiti čin ili ne, i koji ako da ), onda jedva čekam da se to završi, nadam se povoljno za mene. A za neke nove " borbe " ako bude volje i zdravlja. I Nixone, hvala ti na podršci, i svako dobro i tebi👍
  4. Nixone, kužim ja tebe što želiš reći, ali kroz razgovor s dosta kolega, koji nisu bili zadovoljni omjerom rat-mir, i koji su se išli žaliti, malo njih ili gotovo nitko nije dobio povećanje omjera, a neki su izgubili i ono što su imali ( 20-80 ). I ono najžalosnije....Min. Medved je govorio o ubrzavanju procesa za ostvar.prava, a moj proces traje od 03.12.2018. g. i još nisam dobio novi izračun mirovine od HZMO-e. Jednostavno to sve pre dugo traje i drugima je kao i meni dosta čekanja i natezanja, i jedva čekam da sve to završi...i nadam se da će biti više nego što sada imam.
  5. Hvala.. 20-80 je ono što mi je priznato, opća nesposobnost isto tako, ali je jako bitan i čin koji u Hzmo dostavlja u mom slučaju Mup. Jer o činu ovisi koja će ti biti osnovica za izračun vojnog djela. Što se tiće visine civilnog djela to ovisi o radnom i pridodanom stažu, i tu ne mogu ništa napraviti, jer ovo riješenje 20-80 je trajno. Da je recimo omjer 30-70, ili bolji, onda bi mi i civilni dio mirovine bio veći. Na žalost mi koji smo u proteklih par god.ostvarili pravo Hrvi idemo po drugačijem zakonu u mirovinu, nego oni koji su to pravo ostvarili do 2005. g. Mi idemo po ZOMO i ZOHBDR zakonu ( dakle "mješano" ), dok su ovi do 2005. g. išli samo po ZOHBDR. Zato me jako i zanima dali su bitni i činovi koje ti MUP ili MORH dodjele ili ne dodjele, po traženju HZMO-e I naravno, dali ja kao pričuvni djelatnik imam pravo na čin.
  6. Hvala ti na odgovoru Jedina mi je nepoznanica dali imam ista prava kao i aktivni policajac, pošto sam bio pričuva i u temeljnoj i spec. policiji, i išao na sve terene kao i aktivni. I dali se i prič.policajcu prilikom ostvarivanja prava dodjeljuje čin i ako da, koji ?
  7. Darko, postavio sam pitanje koje sam postavio, i zamolio ako netko zna nešto o tome da mi odgovori, nisam tražio protupitanje i filozofiju, već nekakav savjet ili konkretan odgovor. Hvala ti na " trudu " oko odgovora.
  8. Poštovanje svima Imam jedno pitanje, s tim da nisam istraživao forum o temi koja me zanima, a to je...dali se dobija kakav čin kada se radi novi obračun mirovine kao HRVI.Bio sam pričuva u temeljnoj, a kasnije u spec.policiji bez ikakvog čina, i sada mi je postupak u tijeku. Omjer mi je 20-80 rat- mir, dobio opću nesp.za rad ( jučer bio u mirovinskom, i gđa koja tamo radi mi je pročitala što je dalo 2 stup.povjer. u Zg ). Rekla mi je i da je HZMO poslao nekakav dopis..upit u MUP ( nije mi znala reći zašto ). Jer ako ne dobijem čin, uvećanje iz profesionalne branit. mirovine u mirovinu kao Hrvi, i opću nespos.za rad bit će mi čista mizerija. Zato ako netko nešto zna u vezi toga, dali se se dobije kakav čin pri novom obračunu mirovine, bio bih vrlo zahvalan.
  9. Hvala, i tih 100€ bit će više nego što imam...svako dobri i vama, i hvala na podršci..
  10. Ništa mi nije rekla, samo mi je rekla da će predložiti opću nesp.za rad. Moj susjed je bio kod iste vještakinje, i nije mu spomenula nikakav omjer, tek je vidio po dobitku riješenja da je ona predložila 40-60, a da su ovi u Zg skinuli na 20-80. E sad kod mene je možda malo drugačija situacija...nemam lijevog bubrega ( tumor, 2009 izvađen) i to mi nosi 30% tjeles.oštećenja, a na ovome što je ostao, imam dijagnozu kronične bubr.bolesti.. Vidjet ću kada dobijem riješenje na čemu sam. Neznam što je " to veliko ništa" , ali se nadam da će mirovina biti veća nego što je sada. Da je godina 2005, sve bi drugačije izgledalo...ali nije
  11. Ok to sa prihvaćanjem opće nesp.za rad, a za rat- mir mislim da bi mi trebalo ostati 20-80, ili i to mogu maknuti ili prihvatiti ? Dali je tebi ostalo 20-80 ?
  12. Nadam se da će prihvatiti opću nesp.za rad, a 20%HRVI imam tako da mislim da bi i to trebali prihvatiti ( 20-80, rat-mir )
  13. Da, slažem se...vještakinja je rekla da će predložiti opću, e sad hoće li to u Zg prihvatiti, neznam...dakle nada i čekanje..
  14. Žao mi je što ti je tako ispalo.. Evo ja sam jučer ( 18-og ) bio na vještačenju, i ona je rekla da će predložiti opću r.nesposobnost, plus HRVI, i to sve šalje za Zg, e sad tamo ovisi dali će se oni s tim složiti ili ne. Ostaje mi samo nada i čekanje riješenja da će biti povoljno za mene.
  15. Ne želim se prepucavati oko tih stvari da " pogledam što sam napisao ". Moje prvo testiranje u KBC Dubrava- 900 pitanja, a bilo je još dosta testiranja, i stojim iza svega što sam napisao. I kao što je napisao " yaris1990", ista pitanja, drukčije formulirana, a isti odgovor, i to su ta trik pitanja. U tvoje viđenje testiranja nebih ulazio, svatko ih drukčije doživljava...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija