Jump to content

lonili

Korisnik
  • Broj objava

    41
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je lonili objavio

  1. Samo da se nadovežem na Nixona.. Nixone, totalno si u pravu, bio sam na vještačenju u 7 mj.ove god. Bio kod vještakinje 5 min. rekla je, predložit ćemo opću nesp.za rad, i to sad ide za Zg na 2-go stup.komis. Od tada je prošlo četri mjeseca, rješenja još nema, jedino sam u podr.uredu Hzmo saznao da je u Zg priznata opća nesp.za rad i da sada Hzmo od Mupa traži nekakve podatke ( po ovome što ostali pišu, vjerojatno se radi o činu ). I ono što mene još kopka, a to neznam,..prvo sam bio pričuva u temelj.policiji, da bi nas 10-ak poslali u pričuvu u specijal.policiju. Mene sada zanima ako imam pravo na čin, iz kojeg će mi sastava priznati- temeljne, ili spec.policije ?Nadam se onome koje je povoljnije za mene. I da se još nadovežem na odugovlačenje postupka, u profes.mirovini sam od 2016. g. Zahtjev za Hrvi predajem u 12 mj.2018, godine, 2022 dobijam trajno 20-80, i još uvijek nemam novi izračun mirovine...dakle punih 5 godina traje postupak od pod.zahtjeva, do ostvariv.prava...a kada ću dobiti rješenje i kakvo će biti, ni dragi Bog nezna..
  2. Hvala na odgovoru.. Kako bude bude, neda mi se više razbijati glavu s tim činovima, i ovako sve dugo traje, a ne mogu na ništa utjecati, nego čekati konačno riješenje od HZMO, i onda se eventualno žaliti. Već znam okvirno koliko će to biti više ako bude taj čin koji si spomenuo.
  3. Da, tako je, žalbe rješavaju isti doktori koji su i dali omjer. Ono što si ja sada prije svega želim je zdravlje, jer kada nemaš lijevog bubrega ( tumor ), desni slabije radi, kada od 2012 g. ideš na ležanja i u dnev.bolnice, i kada u tom periodu dokazivanja PTSP još više pogoršaš psih.zdravlje, kada ko magare čekaš da trava naraste, da mi konačno dođe to riješenje, i na kraju spoznaš da na ništa u tom procesu koji još traje ne možeš uticati ( a razbijam glavu, hoću li dobiti čin ili ne, i koji ako da ), onda jedva čekam da se to završi, nadam se povoljno za mene. A za neke nove " borbe " ako bude volje i zdravlja. I Nixone, hvala ti na podršci, i svako dobro i tebi👍
  4. Nixone, kužim ja tebe što želiš reći, ali kroz razgovor s dosta kolega, koji nisu bili zadovoljni omjerom rat-mir, i koji su se išli žaliti, malo njih ili gotovo nitko nije dobio povećanje omjera, a neki su izgubili i ono što su imali ( 20-80 ). I ono najžalosnije....Min. Medved je govorio o ubrzavanju procesa za ostvar.prava, a moj proces traje od 03.12.2018. g. i još nisam dobio novi izračun mirovine od HZMO-e. Jednostavno to sve pre dugo traje i drugima je kao i meni dosta čekanja i natezanja, i jedva čekam da sve to završi...i nadam se da će biti više nego što sada imam.
  5. Hvala.. 20-80 je ono što mi je priznato, opća nesposobnost isto tako, ali je jako bitan i čin koji u Hzmo dostavlja u mom slučaju Mup. Jer o činu ovisi koja će ti biti osnovica za izračun vojnog djela. Što se tiće visine civilnog djela to ovisi o radnom i pridodanom stažu, i tu ne mogu ništa napraviti, jer ovo riješenje 20-80 je trajno. Da je recimo omjer 30-70, ili bolji, onda bi mi i civilni dio mirovine bio veći. Na žalost mi koji smo u proteklih par god.ostvarili pravo Hrvi idemo po drugačijem zakonu u mirovinu, nego oni koji su to pravo ostvarili do 2005. g. Mi idemo po ZOMO i ZOHBDR zakonu ( dakle "mješano" ), dok su ovi do 2005. g. išli samo po ZOHBDR. Zato me jako i zanima dali su bitni i činovi koje ti MUP ili MORH dodjele ili ne dodjele, po traženju HZMO-e I naravno, dali ja kao pričuvni djelatnik imam pravo na čin.
  6. Hvala ti na odgovoru Jedina mi je nepoznanica dali imam ista prava kao i aktivni policajac, pošto sam bio pričuva i u temeljnoj i spec. policiji, i išao na sve terene kao i aktivni. I dali se i prič.policajcu prilikom ostvarivanja prava dodjeljuje čin i ako da, koji ?
  7. Darko, postavio sam pitanje koje sam postavio, i zamolio ako netko zna nešto o tome da mi odgovori, nisam tražio protupitanje i filozofiju, već nekakav savjet ili konkretan odgovor. Hvala ti na " trudu " oko odgovora.
  8. Poštovanje svima Imam jedno pitanje, s tim da nisam istraživao forum o temi koja me zanima, a to je...dali se dobija kakav čin kada se radi novi obračun mirovine kao HRVI.Bio sam pričuva u temeljnoj, a kasnije u spec.policiji bez ikakvog čina, i sada mi je postupak u tijeku. Omjer mi je 20-80 rat- mir, dobio opću nesp.za rad ( jučer bio u mirovinskom, i gđa koja tamo radi mi je pročitala što je dalo 2 stup.povjer. u Zg ). Rekla mi je i da je HZMO poslao nekakav dopis..upit u MUP ( nije mi znala reći zašto ). Jer ako ne dobijem čin, uvećanje iz profesionalne branit. mirovine u mirovinu kao Hrvi, i opću nespos.za rad bit će mi čista mizerija. Zato ako netko nešto zna u vezi toga, dali se se dobije kakav čin pri novom obračunu mirovine, bio bih vrlo zahvalan.
  9. Hvala, i tih 100€ bit će više nego što imam...svako dobri i vama, i hvala na podršci..
  10. Ništa mi nije rekla, samo mi je rekla da će predložiti opću nesp.za rad. Moj susjed je bio kod iste vještakinje, i nije mu spomenula nikakav omjer, tek je vidio po dobitku riješenja da je ona predložila 40-60, a da su ovi u Zg skinuli na 20-80. E sad kod mene je možda malo drugačija situacija...nemam lijevog bubrega ( tumor, 2009 izvađen) i to mi nosi 30% tjeles.oštećenja, a na ovome što je ostao, imam dijagnozu kronične bubr.bolesti.. Vidjet ću kada dobijem riješenje na čemu sam. Neznam što je " to veliko ništa" , ali se nadam da će mirovina biti veća nego što je sada. Da je godina 2005, sve bi drugačije izgledalo...ali nije
  11. Ok to sa prihvaćanjem opće nesp.za rad, a za rat- mir mislim da bi mi trebalo ostati 20-80, ili i to mogu maknuti ili prihvatiti ? Dali je tebi ostalo 20-80 ?
  12. Nadam se da će prihvatiti opću nesp.za rad, a 20%HRVI imam tako da mislim da bi i to trebali prihvatiti ( 20-80, rat-mir )
  13. Da, slažem se...vještakinja je rekla da će predložiti opću, e sad hoće li to u Zg prihvatiti, neznam...dakle nada i čekanje..
  14. Žao mi je što ti je tako ispalo.. Evo ja sam jučer ( 18-og ) bio na vještačenju, i ona je rekla da će predložiti opću r.nesposobnost, plus HRVI, i to sve šalje za Zg, e sad tamo ovisi dali će se oni s tim složiti ili ne. Ostaje mi samo nada i čekanje riješenja da će biti povoljno za mene.
  15. Ne želim se prepucavati oko tih stvari da " pogledam što sam napisao ". Moje prvo testiranje u KBC Dubrava- 900 pitanja, a bilo je još dosta testiranja, i stojim iza svega što sam napisao. I kao što je napisao " yaris1990", ista pitanja, drukčije formulirana, a isti odgovor, i to su ta trik pitanja. U tvoje viđenje testiranja nebih ulazio, svatko ih drukčije doživljava...
  16. Nisam tražio po topićima, ali budem...u profesionalnoj sam od 2016...kod njih je sva dokum.od rat.puta, dragovoljca, invalidnosti, dopunjene dokumentacije, i još im sutra donosim frišku dokumentaciju. Jedina nepoznanica je dali ostaje profesionalna ili dobivam opću nesp.za rad. Uglavnom, hvala na odgovoru, sutra ću biti " pametniji" kada prođe viještačenje.
  17. Od svega po malo što si pitao, sve zavisi od grupe pitanja koje dobiješ od psihloga/ice. a što se tiće nalaza, sve ćeš ćuti od onoga tko te testira kada ćeš ga dobiti.
  18. Pozdrav Psihičko testiranje ti je hrpa pitanja, vizualnih zapažanja,( daje ti da vidiš sliku, i onda je moraš nacrtati,ali bez gledanja u nju, nego onako kako si ju zapamtio ) crtanja geometrijskih tijela, trik pitanja u pisanom testu, intervju s psihologom,( uzimanje osobne anamneze )uglavnom ništa tako strašno, ali zbog trik pitanja u pisanom obliku moraš biti oprezan, mogu skužiti da muljaš. Od svoje dr.opće prakse traži uputnicu i neka te upiše za testiranje. Što se tiće vještačenja, kada te pozovu, ponesi sa sobom svu novu dokumentaciju koju imaš, jer će te tražiti, i to samo originale.
  19. Dali to znaći da si na tu invalidsku od 3.100 kn, dobio još 1.900 kn vojne nakon novog vještačenja ? Ili sam ja krivo shvatio, i kako to da ne daju opću nesposobnost, nego ostaje invalidska ili profesionalna? U čemu je kvaka...na kakvog vještaka naletiš, ili ?
  20. Pozdrav U invalidskoj sam mirovini, profesionalnoj, od 2016. g. ali sam primao najnižu Braniteljsku mirovinu. Konačno sam prošle godine ostvario svoje pravo na 20% Hrvi trajno i u 11 mj.prošle g. predao novu med. dokumentaciju za obnovu postupka i novi izračun mirovine. Očekivao sam da ću samo dobiti novi izračun prema vojnim kriterijima i bez osobnog odlaska na vještačenje. Međutim danas sam dobio tel.poziv da se sutra(18- og) javim u Bjelovar na vještačenje. Zanima me dali je još netko morao osobno doći kod vještaka u vezi obnove postupka ili je samo dobio novi izračun mirovine. Nisam tražio po forumu dali je netko pokr.ovu temu, ako je, isprike, a ako nije, volio bi ćuti vaša iskustva..
  21. Gospodo, potpuno se slažem sa vama obojicom i slažem se da treba biti uporan sa komisijama i da treba naći neki hobi i na tome svakodnevno radim..ovako, po zanimanju sam mehaničar i profi vozač sa položenim uvjerenjima za radne strojeve, i sve uredno upisano u rad. knjižicu. Zbog psih.lječenja ostajem bez svih kategorija ( c i e ), a ostaje mi samo "b" za osobne potrebe. Kičma mi je u takvom stanju da je neurokirurg rekao da se ni operativnim zahvatom nemože ništa popraviti ( visina 195 cm ).. Kao što sam ranije naveo, lijevog bubrega nema..prošao Velebit s jedne i druge strane pa sve do Prevlake itd. I zato me još više boli nepravda ovog sistema..neču kukati jer sam si sam najviše kriv, zovem se Ilija, ali nisam prorok..
  22. Crni46 i vuk00, potpuno se slažem sa vama,što se tiće odlaska u mirovinu nekada i sada, i nisam ja ljut niti ljubomoran na one koji su iskoristili " gužvu " i ostvarili svoja prava..stvar je u funkcioniranju sistema. Danas da neznam kakav ratni put imaš, ili neznam koje dijagnoze, šanse za proć su vrlo male..i ne radi se samo tu o meni nego i drugim braniteljima koji su uredno radili, vjerujte dosta sam ih upoznao tokom ležanja i zbog onih kojima je sistem omogučio lagan odlazak u mirovinu sa ili bez dijagnoza, ispaštaju oni koji su ta prava puno više zaslužili.Ali tko nam je kriv..jel tako..!!! I još nešto..u ovoj temi je bila riječ dali invalidi koji su svoja prava ostvarili nabosnovu PTSP- ja trebaju ići konstantno na kontr. preglede kod psih. ili su nakon ostvarivanja prava čudotvorno ozdravili i ne moraju..??
  23. Beroduba..upravo je o tome riječ, znam puno osoba ( penzića " branitelja " )koji su pod dijagnozom PTSP-ja otišli u mirovinu, a češće ih vidim pijane nego trijezne.. Nebi htijeo ispasti ljubomoran na njih zato što su oni u mirovini a ja ne..stvar je u sistemu. Sada možeš imati hrpu ležanja i bolesti, ali nemožeš proći vještačenje, jer se prije " dijelilo " šakom i kapom. Poanta ; doći u iznenadnu kontrolu kući uzeti krv, i to je to, ako se ne vide tragovi propisane terapije žali se kome hoćeš. Zatim psihotestovi..u Dubravi sam imao 900 pitanja, vjerovali ili ne..pisao sam od 9 do 13 h, pa ti pokušaj muljati..Popovaća isto, i to svakih god. dana, i onda mi vještaci kažu onu poznatu.." nisi više od 50% radno nesposoban u odnosu na zdravog osiguranika, slične ili iste naobrazbe " Sve se može provjeriti samo da se imaju "cohones "..
  24. Kompa..to je ono što pokušavam objasniti, i oni koji misle da če sa dijagnozama F pa na dalje ozdraviti, varaju se..Kao što sam naveo, liječim de od 2001. g. pio sam razne lijekove, probao i bez njih i samo moja obitelj zna kako sam prolazio, dakle ako je netko otišao u mirovinu sa dijag. PTSP i nakon godinu, dvije ozdravio..jednostavno laže. I dan danas odlazim na redovite kontrole i na ležanja kad mogu ( zog obitelji nemogu kad hoču ) i to ne zbog nekog drugog nego zbog sebe i svoje obitelji. Dalmatino-39..i hasko..2009.g. sam ostao bez lijevog bubrega zbog karcinoma i mislite da sam prestao ići na kontr. preglede zato što mi se neda, ne, idem ..nemogu ti dosaditi odlasci specij.zato jer ti se neda. Dalmatino, večina kron. bolesti nemože se izlječiti, ali ih treba držati pod kontr. Svaka se bolest moze vratiti ili pogoršati, a da to i neznaš, i što onda..? Zato i dalje tvrdim, svi penzići samo sa dijagnozom PTSP- ja, koji tvrde da su ozdravili i da im i dalje netrebaju lijekovi i kontr. pregledi..lažu..!!
  25. Hasko nisi dobro pročitao što sam napisao, dakle riječ je invalidima na osnovu PTSP- ja.Ako imaš dijagnoze oznake F, pa na dalje, i ako stvarno imaš psih. problema onda je poželjno da nastaviš sa kontr. pregledima i terapijama, ne samo zbog revizije, nego i zbog svog zdravlja, jer nemožeš otići u mirovinu i odjednom ozdraviti i reči " meni lijekovi i kontrole ne trebaju ", a na žalost takvih je puno i kvare samu sliku o braniteljima i stvarnim invalidima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija