Jump to content

fz6n

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je fz6n objavio

  1. Molim Vas dali netko zna kako porezna gleda na ovaj slučaj- Ja sam nezaposlen ali sam našao povremeni posao na ugovor o djelu. U 2014 poslodavac mi je 4 puta isplatio po 7000kn.(u biti to je plaća za 8 mjeseci ali je uplaćivano po dvije plaće odjednom). Tražio sam da mi daju IP obrazac kako bi tražio povrat poreza ali nikako da mi ga dostave. Konačno su mi ga dali nakon što sam im zaprijetio da ću predati poreznu prijavu bez tog obrasca uz napomenu da mi ga nisu htjeli dostaviti. Imam pravo na povrat poreza od nekih 7500kn. ALI POSTOJI KVAKA!!! Poslodavac je uplaćivao porez (25%) ali nije uplaćivao nikakve doprinose (mirovinsko, zdravstveno...)-nisam siguran ali mislim da nije uplaćivao ni prirez. Po mojoj računici trebalo je nekih 7000kn.uplatiti na ime doprinosa iz bruto primanja. Pošto država traži svoje zanima me koga će porezna teretiti za ta neplaćena davanja??? Mene ili poslodavca? Dali ću ja dobiti povrat od 7500 koliko me pripada ili će porezna isplatiti samo cca. 500kn. koliko je razlika kad se uplate ti neplaćeni doprinosi?
  2. Znam da je vlasnik nekretnine obveznik plaćanja ali šta ako ta nekretnina još nema uporabnu dozvolu i nije još ucrtana u katastru? Znači te kuće nema u "papirima", pa kako se može plaćat na nešto što "još ne postoji"?
  3. Ma tako sam i ja na prvu rekao ali kad malo razmislim da sam prije građenja dao hrpu para za komunalije a nemam ništa od toga i sad traže još!!!!???? Svi samo traže lovu a ništa za to ne daju. Na gruntovnici i katastru kažu da to nije u njihovoj domeni a općinu koja traži lovu nema smisla ni pitati dali imaju pravo tražiti tu lovu-naravno da će reći da moram plaćat. Možda naj bolje da sve šta imam prodam i glavom bez obzira zbrišem iz ove nazovi države! Majstore hvala Ti na promptnom odgovoru. Pozz
  4. Kuća je u legalnoj izgradnji-sa građevinskom dozvolom, plaćenim svim davanjima, između ostalog i komunalno ( 32 000kn- za što nisam dobio ništa-čak nemam ni javne rasvjete). Prijatelj mi kaže da dok nema uporabne dozvole i dok kuća nije ucrtana nema osnove za naplaćivanje komunalija, ali prijatelj kao i ja laik pa ne znam dali je u pravu ili nije.
  5. Molim Vas za brzi odgovor. Zanima me tko sve mora plaćati komunalnu naknadu. Konkretno: Dobio sam od općine zahtjev za "dostavu podataka o promjeni osobe obveznika komunalne naknade". Znači općina od mene traži da im javim kome da šalju uplatnice!? Radi se o novoj obiteljskoj kući koja još nije u cijelosti zgotovljena (izvana je ali nije iznutra). Isto tako nije sređen okoliš (zemlja i kamenje od iskopa). Koliko čujem ne mogu dobiti uporabnu dozvolu ako okoliš nije sređen. Zanima me dali ja moram plaćati komunalije ako kuća za koju se traže podaci nije još dobila uporabnu dozvolu i nije ucrtana u katastru? Jedino sam dobio adresu tj. kućni broj. Iskreno ja u kući već živim iako još nije sve gotovo, zato i nisam još podnio zahtjev za uporabnu. Molim za brzi odgovor obzirom da moram dostaviti tražene podatke u roku 8 dana. Unaprijed zahvaljujem! POZZZZ
  6. Ali to je suludo!Znači ja radnim danom kada idem na posao nesmijem tankat nego to moram raditi vikendom!? To bi isto tako značilo da kad idem na posao ne smijem voziti djete u vrtić ili školu jer ako se nesreća tada desi ne priznaje se ozljeda na radu. Pročitao sam na jednom forumu (ne znam više na kojemu) da se priznaje ako se nesreća desila u razumnom vremenu i relaciji i ako se skrene sa tog najkraćeg puta (baš zbog takvih nelogičnosti) ali u zakonu nigdje ništa ne piše o tome pa bi volio ako netko ima kakvih saznanja o tome da se javi. Inače zahtjev sam predao a poslodavac je naveo da "nije bio uobičajen put".
  7. Poštovanje! Molim Vas za pomoć. Na putu sa posla prema stanu imao sam prometnu nesreću za koju nisam kriv. Radio sam do 15:00 a nesreća se desila u 15:09. Zanima me dali se priznaje samo najkraći put do stana ili ja na tom putu mogu skrenuti sa tog najkraćeg puta. Naime ja sam sa posla prvo otišao na benzinsku koja je cca.800m. van tog najkraćeg puta. Nesreća se desila kada sam se već vraćao sa benzinske prema stanu ali još uvijek nekih 200m van tog najkraćeg puta. Molim Vas da mi malo pojasnite kakva je praksa u takvim slučajevima i dali imam pravo na ozljedu na radu ili ne. Hvala Vam najljepša!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija