Jump to content

martain

Korisnik
  • Broj objava

    89
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Kreditne institucije, pa i škz u pravilu odustaju od deložacije ako slučaj dospije u medije i ako se najavi otpor deložaciji od strane Živog zida, slobodno nam se javite za pomoć, branit ćemo vas od lihvara.
  2. Moj savjet vam je da se javite Živom zidu, medijskim eksponiranjem slučaja može vas se zaštititi od ovrhe. Nastavak vraćanja duga je besmislen jer ste i dalje dužni koliko ste i posudili iako ste više od pola vratili, to je Sizifov posao koji će vas izluditi a na kraju će vam opet uzeti kuću.
  3. Javi se Živom zidu i ostaješ u nekretnini, ništa od deložacije, što prije, to bolje
  4. Trebaš to pitat suca koji je vodio dražbu.
  5. Mene su tako zaribali poslali mi dvije ovrhe, jednu sa neplaćenim računima iz 2013, a drugu s neplaćenim računima iz 2012. Prvu sam platio, a na drugu se žalio, međutim!!! Sud je presudio da ova iz 2012 nije u zastari iako je ovršni prijedlog sastavljen tek u 2014., zašto? Zato jer je javni bilježnik 7 mjeseci držao u ladici taj prijedlog za ovrhu prije nego ga je poslao, drugim riječima, sud je zaključio da javni bilježnik ima to pravo i da ovrha nije u zastari, sada umjesto same ovrhe, moram platiti još hrpu sudskih troškova!! JEEEEZAA!
  6. Tko vam je stavio stan na dražbu? Ako je neka kreditna institucija (banka) i ne želite van iz stana javite se Živom zidu.
  7. Nemojte se sekirat oko toga, niste jedina koja ne može vratiti kredit, tisuće građana nalazi se u istoj situaciji, ni država nema od kuda vratiti svoje kredite, ako vam ga otkažu javite se Živom zidu, oni imaju iskustva s bankama (i deložacijama)
  8. Pitaj svoju socijalnu radnicu, vrlo vjerojatno je da se radi o novom zakonu o socijalnoj skrbi. Znam da se primjenjivao sa 6 mjeseci odgode i iskreno da kažem nije mi jasno kako da samohrane majke sada prežive, valjda je i to bio dio famoznog plana 21.
  9. Točno, sustav je zafrknuo tisuće samohranih majki koje su zahvaljujući socijalnoj pomoći i dodatku za režije uspijevale preživaljavati iz mjeseca u mjesec, sada je to nemoguća misija jer se alimentacija počela računati kao prihod i te majke su sada ostavljene na milost i nemilost, s napomenom da se na TV-u uopće ne priča o tom problemu iako je on itekako očit i ozbiljan.
  10. Na koju banku je hipoteka? Ako se bojite ovrhe, javite se slobodno Živom zidu, oni uspješno spriječavaju deložacije.
  11. Ako želiš spriječiti ovrhu nad tvojom nekretninom javi se Živom zidu, banke od njih bježe kao vrag od tamjana - http://www.zivi-zid.org
  12. Može i to na način da će se iz prodajne cijene prvo namiriti hipoteka banke, ukoliko je dug veći od prodajne cijene tada će vas banka nastaviti ganjati za preostali dug, ali će hipoteka biti skinuta s nje bez obzira na to, hipoteka mu je ne može oduzeti jer se prodajom na dražbi s nekretnine brišu sva založna prava na njoj. Založna prava Članak 86. Ovršnog zakona iz 2012. (1) U postupku ovrhe na nekretnini namiruju se i založni vjerovnici koji nisu predložili ovrhu. (2) Založna prava uknjižena na nekretnini prestaju danom pravomoćnosti rješenja o dosudi nekretnine kupcu pa makar založni vjerovnici nisu potpuno namireni.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija