Jump to content

bokiii

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, puno, puno hvala na brzom odgovoru, međutim u Fini tvrde da sredstva redovnog studenta (znači ona koja sjedaju na žiroračun), da nije moguće dio tih sredstava prebaciti na zaštićeni. Kažu da redovni studenti i dio primanja nisu nikako zaštićeni od ovrhe. Hvala još jednom, ako imate kakav savjet bilo bi mi sve od koristi!!
  2. Poštovani, molim za pomoć. U šoku sam odkad sam saznala da sredstva redovnog studenta sa žiroračuna nisu zaštićena od ovrhe. Naime, preddiplomski sam studirala izvanredno, ostala bez posla i upisala diplomski redovno i sad šok!!! Imam ovrhu iz 2006, ne bježim od toga, ali zašto ne mogu radit preko studentskog da mi ostaje 2/3 sredstava. Postoji li ikakav način?? Npr. da mi banka izda potvrdu o broju žiroračuna i broju zaštićenog pa da mi se uplaćuje sukladno tome kao da sam u radnom odnosu?? Od čega da živim, roditelji mi ne mogu pomoć, još će me izbacit!! Ako se ispišem sa faxa opet nemam posla a ovako bi mi sve uzeli ako radim preko studentskog!! Postoji li ikakav način da mi ne uzmu sve zarađeno preko studentskog? Preklinjem za pomoć, očajna sam!!
  3. pozz, moje mišljenje nije pravno ali sam imala sličnu situaciju.. uglavnom, dobila sam kaznu, nisam platila (nisam bila parkirana na tom mjestu iako jesam u blizini), nakon što su počeli prijetit sa sudom napisala sam im da ću tužit ja njih ako mi ne pošalju sliku gdje se točno i jasno vidi broj tablica i mjesto na kojem sam navodno parkirala. Nakon toga mi je stigla isprika da su pogriješili u jednom broju tablice. Znači, ako dođe do suda nebi smjela njihova riječ biti važnija od tvoje jer nemaju dokaza, a u slučaju da dosude njima u korist imat ćeš pravo na žalbu. U žalbi ćeš napisat da ne priznaješ dug bez ikakvih dokaza i da tražiš slike na uvid, koje oni naravno nemaju, i ne bi smjelo bit problema, tebao bi proć bez ikakvih troškova. Jer dešava se to da npr. oni prepišu tablice auta na mjestu na kojem je parkiranje dozvoljeno a ne naplaćuje se, i onda pošalju kaznu da si bio u blizini negdje di je zabranjeno.. od 10 kazni nek trojica plate i njima dobro..
  4. Bovu, hvala najljepša na odgovoru. Učinit ću to što prije. Još jednom hvala, već sam očajna zbog silnih kamata i u biti nevažečeg dokumenta. Hvala, pozz
  5. Pozdrav, molim za pomoć.. Naime, račun mi je blokiran temeljem neke navodne sudske odluke iz 2007. za račun iz 2006.međutim, nikad ali nikad nisam dobila niti jednu opomenu za taj račun, obavijest, upozorenje niti išta. Nakon dugog pregovoranja, Tele2 kaže da se obratim odvjetnicima njihovim, oni kažu bilježniku koji je donio ovrhu itd.. Na kraju mi bilježnih šalje kopije tog navodnog rješenja o ovrsi, međutim, tamo niti je moj potpis niti ikog iz kućanstva, a ako je poštar dao na potpis preporučenu pošiljku susjedu ili potpisao sam ja doista nemam s tim veze.. U pošti kažu da nakon isteka 18 mjeseci oni više ništa ne mogu provjeriti. Da sam zaista primila to rješenje o ovrsi 2007 naravno da bih platila taj račun dok sam radila ili bih uložila žalbu, međutim nikad nisam dobila niti jednu opomenu od Tele2 a kamoli rješenje o ovrsi, tako da mi je pravo praovremenog plaćanja ili ulaganja žalbe uskraćeno. sad su mi abnormalno narasle kamate, nikad nisam vidjela niti opomene niti rješenje niti išta, ono doista postoji ali nije moj potpis pri primitku, što znači da je preporučenu pošiljku potpisao netko deseti (pretpostavljam poštar) i ona je sad kao takva pravovaljana na sudu, a ja nikad ni vidjela dokument. Kome se obratiti, što učiniti, više ne znam što i kako dalje? Hvala na čitanju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija