Jump to content

pd123

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Šta mi je sada najbolje da radim da nekako proguram još ta dva i pol mjeseca do zastare. Da li da uplatim prvu ratu a druge dvije ne i da se nadam da mi neće poslati ovrhu da zastare?
  2. Pozdrav, Imam sličan slučaj pa da ne otvaram novu temu; evo o čemu se radi. Dana 27.07.2011. sam napravio prometni prekršaj i izdan je obavezni prekršajni nalog koji je postao pravomočan 13.08.2011. godine. Kaznu nisam platio i ništa mi nije stizalo od suda do svibnja 2013. kada sam dobio rješenje o zamjeni novčane kazne kaznom zatvora. Na to rješenje sam uložio žalbu da mi se zatvor zamjeni radom za opće dobro, no žalbu Visoki prekršanji sud odbija u rujnu 2013 i potvrđuje kaznu zatvora. Od tog rješenja nisam kaznu platio niti pozvan na izdržavanje kazne zatvora. Jučer 20.05.2014. sam dobio poziv da se ODMAH po primitku poziva javim u prekršajni sud radi plačanja kazne, gdje sam i otišao i dobio da kaznu platim na tri puta prvu ratu trebam uplatiti danas ili ide blokada računa. Sad me zanima kada nastupa zastara izvršenja u mom slučaju? Da li je to u osmom mjesecu 2014? Da li mi mogu blokirati račun prisilnom naplatom ako za taj prekršaj imam rješenje suda da mi se kazna zamjenjuje zatvorom?
  3. Da li se ovi članci mogu iskoristiti kada se izjavljuje prigovor na ovrhu radi neplačenih dnevnih karti za parkiranje. Mislim, nisam platio sat parkiranja i redar mi uredno zakači dnevnu parking kartu koju ja nisam naručio jer nisam imao namjeru parkirati cijeli dan, nego samo jedan sat.
  4. Ladino, napravili ste bespotrebnu pogrešku slušajuči netoćne informacije i sada ste to platili. Zašto niste poslušali što sam vam rekao, prepisali vozilo na svoje ime, vozili ga do isteka registracije, registrilari vozilo na svoje ime i platili osiguranje sa 50% bonusa. Vi ste ovim što ste napravili sami sebi "ukrali" 5 mjeseci registracije, 2 puta plačali dokumente, gubili vrijeme, itd. Za sve one koji smatraju da nisam u pravu kada kažem da se stečeni bonus može prenijeti i izvan roka važenja ako je u preiodu dok je bonus vrijedio kupljeno drugo vozilo koje je registrirano, citiram Zaključke Komisije za motorna vozila o načela postupanja u primjeni bonus/malus sustava u obveznom osiguranju od automobilske odgovornosti – revizija OKR - 47/2011. od dana 05.04.2013. godine. "6.4 Kada osiguranik kupi rabljeno registrirano vozilo te koristi prava iz police starog vlasnika do isteka osiguranja, a u tom razdoblju mu ističe rok od tri godine u kojem ima pravo na bonus koje je stekao (sukladno Uvjetima u kojem osiguratelj priznaje pravo na bonus) za vozilo koje je otuđio, ima pravo na stečeni bonus s otuđenog vozila, uz uvjet da to pravo već nije iskorišteno. Treba predoči izvornik kupoprodajnog ugovora iz kojeg je vidljiv datum otuđenja vozila."
  5. Moramo razgraničiti pojmove odjavljeno i neregistrirano. Ako se vozilo odjavi to ne znači da je neregistrirano i neosigurano, jer ako je odjavljeno u trenutku dok je vrijedio tehnički pregled i osiguranje, vozilo ostaje registrirano, ali s takvim vozilom je zabranjeno upravljanje pošto je poništena prometna dozvola, a reg. oznake vračene u mup, koji ih čuva maksimalno 90 dana. Za takvo vozilo se može ponovno zatražiti izdavanje prometne dozvole i reg. oznaka, te mu registracija vrijedi do isteka. Vozilo postaje neregistrirano i neosigurano ako osoba nakon odjave zatraži od županijske uprave za ceste povrat neiskorištenog dijela cestarine i od osiguravajučeg društva povrat neiskorištenog dijela premije. Što je i u redu, jer bi tom slučaju za jedno vozilo postojale dvije važeće police osiguranja.
  6. Ladino, nema tu ni caka ni fora. Vaša situacija je jasna kao dan. Ako kupite registrirano vozilo u periodu dok vam još vrijedi vaš bonus (napravite kupoprodajni ugovor, platite porez, napravite prometnu i knjižicu na svoje ime) kada registracija vozila istekne, vi plačate policu osiguranja na svoje ime i prenosite stečeni bonus, bez obzira što je bonus u tom trenutku istekao. Stim da prilom sklapanja police ćete morati priložiti policu koju vam je ostavio prijašnji vlasnik da se vidi da je vozilo bilo osigurano do dana kada ste došli sklopiti policu na svoje ime i ugovor ovjeren od porezne uprave na kojem je vidljivo da je vozilo kupljeno prije isteka bonusa. Nikakve odjave pa ponovne registracije nisu potrebne i samo su gubitak novaca i vremena.
  7. Nema potrebe da odjavljujete vozilo. Ako je vozilo kupljeno (napravljen ugovor i plačen porez) u vrijeme dok vam je još vrijedi bonus, a vozilo je registrirano, nakon isteka registracije vi registrirate vozilo na svoje ime i prenosite bonus bez problema.
  8. Hvala na odgovoru. Rok za predaju žalbe je danas pa da još nešto pitam. Kakva je praksa sa radom za opće dobro? Da li prekršajni sud ima praksu preinačiti novčanu/kaznu zatvora radom za opće dobro? Koliko bi u mom slučaju to bilo sati rada? Koji su to poslovi? Hvala
  9. Poštovani, Dana 21.05.2013. sam od Prekršajnog suda dobio rješenje kojim mi se zamjenjuje neplaćena novčana kazna u iznosu 1.500 kn zatvorom u trajanju od 5 dana. Kazna se odnosi na prometni prekršaj počinjen 28.07.2011. kada je policijska postaja izdala prekršajni nalog/obavezni prekršajni nalog koji je postao pravomoćan 13.08.2011. U uputi o pravnom lijeku stoji da se protiv rješenja može izjaviti žalba Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu u roku 3 dana. Molim vas odgovor na par pitanja 1. Da li se isplati uložiti žalbu Visokom prekršajnom sudu, odnosno, u kojem smislu bi trebao sastaviti žalbu pošto prekršaj ne negiram (upravljanje vozilom u trenutku kada je vozačka bila oduzeta i pojas)? 2. Kada nastaje zastara? 3. Da li žalbu napisati u smislu da mi se novčana kazna preinači u rad za opće dobro? Molio bih za brz odgovor, pošto mi je sutra zadnji dan za predati žalbu. Hvala
  10. Susjed je podneo tužbu protiv mene Opčinskom sudu radi naknade obične štete i izmakle dobiti jer sam pokrenuo upravni spor radi poništavanja lokacijske dozvole koju je ishodovao za izgradnju stambene zgrade. Susjed se poziva na zakon o gradnji članak 84. Taj članak govori, ako konačna građevinska dozvola nije pravomoćna jer je stranka pokrenula upravni spor, a investitor se zbog toga odluči s građenjem pričekati pravomoćnost građevinske dozvole, tada investitor od takve stranke ima pravo tražiti naknadu obične štete i izmakle koristi, ako se utvrdi da je ta stranka zlorabila svoje pravo pokretanja upravnog spora. Moje pitanje je, pošto investitor nikada nije niti podneo zahtjev za građevinsku dozvolu a kmoli ju dobio, može li se onda pozvati na ovaj zakon i kakve su mi šanse na sudu? Ja sam pokrenuo upravni postupak za lokacijsku, a ne građevinsku dozvolu. Samo još da napomenem da su mu poištene 5 lokacijskih dozvola. Na zadnju sam isto uputio žalbu ali je II. stupanjsko tijelo istu odbacilo, pa sam pokrenuo upravni spor, koji je završen nakon 5 godina, a ne u roku 1 godine kako piše u zakonu da je rok okončanja upravnog spora. Pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija