Jump to content

sony_37

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovako, pravomoćno sam osuđen u kaznenom postupku prošle godine u 6. mjesecu. Presuda je proslijeđena na Županijski Sud u Zagrebu, kod suca za izvršenje kazne, (2. mjesec ove godine). Uložio sam žalbu na rješenje i molbu za odgodu. U međuvremenu sam na prvostupanjski, znači na sud koji je presudio moj slučaj, poslao molbu, 14.03.2102. (sa dokazima da sam izvršio, tj uplatio sve ono za što sam osuđen, i to ne sada, nego davno prije, čak i prije presude). 28. 03.2012. dolazi mi predmet od istog suda da mi se vraća dokumentacija i vraćaju me na Županijski, mada sam i na županijski odmah poslao svu dokumentaciju. Nisam imao branitelja, nisam raspolagao sa sredstvima. Cijelo vrijeme postupka sam sam ižao na ročišta, dok je suprotna strana imala branitelja E sada obrat, iznenađenje. Prvostupanjski sud donosi Rješenje 27.04.2012. u kojemu mi se priznaje sve za što sam osuđen, priznaju mi se dokazi, i šalje moj slučaj na Vrhovni Sud. Ali, neugodno iznenađenje je u tome svemu da sam zastupan po "svom" branitelju, koji to u biti nije, tj. taj branitelj je u cijelom postupku bio branitelj na suprotnoj strani, na strani tužitelja. Napominjem da mu nikakvu punomoć nisam dao, a u rješenju se navodi da je on moj branitelj. Da li je to moguće? Kako je moguće da me prvostupanjski odbije, pa nakon 2 mjeseca prihvati moje dokaze? Ja mislim da sam predmet igrica...spletki Jel moguće da je u istom postupku isti branitelj na obje strane? Kome da se žalim?
  2. pozdrav, nije me bilo neko vrijeme, dosta problema drugih sam imao... a saga sa mojim uplatama se nastavlja. Naime situacija je da i dalje čekam odluku o zatvoru, što znači da sam još na "ledu" Iako i dalje REDOVITO i uredno uplaćujem alimentaciju (uplatama na tekući račun bivše žene, naravno, s naznakom "alimentacija"), e sad novi šok. Njoj odjednom više nije dovoljno iz neznam kojeg razloga (mržnja očito), nego dolazi dopis od njenog odvjetnika u moju firmu, u kojoj traži da prema članku 232 stavka 2. i 3. obiteljskog zakona da mi skidaju alimentaciju s plaće. Napominjem da u sudskom rješenju o rastavi piše da moram uplaćivati "na ruke majci" (citirao sam s rješenja). Gledam taj članak, tamo piše "ovrha radi prisilne naplate", pa ljudi, ja uredno uplaćujem, zašto se pozivaju i da li se uopće mogu pozivati na "prisilnu naplatu" ako ja sam odem do njene banke i uplatim. Smije li ona (i njen odvetnik) tražiti tako nešto i moraju li iz moje firme uplaćivati? Da li je njegov dopis u moju firmu pravovaljan ovršni dokument? Znam da mi financijski isto izgleda, ali s obzirom da sam pod prijetnjom zatvora morao otplaćivati dugovanje, upao sam u ozbiljne financijske probleme, sjele su mi već prije ovrhe od drugih banaka i sada se iznos za uplatu alimentacije uopće ne pokriva s slobodnim ostatkom plaće (naravno da mi plaća nije jedini izvor prihoda) ali sad imam ozbiljnih problema na poslu zato što su sveukupne ovrhe veće od plaće I totalno sam u problemu, da ostanem i bez posla.... to bi bio moj krah totalni.... Ima li netko kakav prijedlog???? pls što prije
  3. pozdrav, imam ogroman problem. Rastavljen sam i otac dvije kćeri i nakon rastave je sve ok funkcioniralo, u to vrijeme sam na razne načine (gotovinski, u stvarima, na razne načine) ali uglavnom dogovorno otplaćivao alimentaciju. Ali nakon određenog vremena sam tužen za neplaćanje. U sudskom postupku sam izgubio jer mi se ništa od (tada dogovornog) nije priznalo, a i uplate koje su bile na tekući, su prema riječima tužiteljice (bivše žene) bile u "neku drugu svrhu". Naravno, ja bez odvjetnika, ona s odvjetnikom, moja riječ protiv njene, nula bodova. Određen mi je povelik iznos kao dugovanje. I po toj presudi sam postupio odgovorno, dogovorno, u različitim iznosima, i nejednakim vremenskim intervalima sam (uz redovite iznose uzdržavanja) malo po malo vraćao svoj "dug". Cijeli postupak je trajao nekoliko godina. No u 6-om mjesecu prošle godine mi dolazi zatvorska kazna za nepdmireno dugovanje. Usmeno obavještavam bivšu da imam uplatnice kojima sam pokrio dugovanje, njene riječi su bile "ne brini, sve ok", kao povući će nekakve korake. No nakon par mjeseci dolazi mi presuda da se upućujem na izdržavanje zatvorske kazne.... skužio sam da u međuvremenu nije ništa napravila da obavijesti institucije da je dug podmiren. Sad sam na "čekanju" zatvora, imao sam 3 dana podnijeti zamolbu za odgodu i žalbu (na županijski sud), ali oni nisu nadležni nego sud koji je donio presudu. U međuvremenu sam zahtjev poslao i na taj sud i u ODO. U ODO-u mi kažu da nemugu više ništa napraviti... sad mi preostaje samo čekati odluku suda koji je i donio zatvorsku kaznu.... Ima li uopće nekakve šanse da izbjegnem zatvor, s obzirom da sam svim nstitucijama poslao uplate kojima sam riješio dugovanje??? Trebam li još nešto napraviti?
  4. pozdrav, imam ogroman problem. Rastavljen sam i otac dvije kćeri i nakon rastave je sve ok funkcioniralo, u to vrijeme sam na razne načine (gotovinski, u stvarima, na razne načine) ali uglavnom dogovorno otplaćivao alimentaciju. Ali nakon određenog vremena sam tužen za neplaćanje. U sudskom postupku sam izgubio jer mi se ništa od (tada dogovornog) nije priznalo, a i uplate koje su bile na tekući, su prema riječima tužiteljice (bivše žene) bile u "neku drugu svrhu". Naravno, ja bez odvjetnika, ona s odvjetnikom, moja riječ protiv njene, nula bodova. Određen mi je povelik iznos kao dugovanje. I po toj presudi sam postupio odgovorno, dogovorno, u različitim iznosima, i nejednakim vremenskim intervalima sam (uz redovite iznose uzdržavanja) malo po malo vraćao svoj "dug". Cijeli postupak je trajao nekoliko godina. No u 6-om mjesecu prošle godine mi dolazi zatvorska kazna za nepdmireno dugovanje. Usmeno obavještavam bivšu da imam uplatnice kojima sam pokrio dugovanje, njene riječi su bile "ne brini, sve ok", kao povući će nekakve korake. No nakon par mjeseci dolazi mi presuda da se upućujem na izdržavanje zatvorske kazne.... skužio sam da u međuvremenu nije ništa napravila da obavijesti institucije da je dug podmiren. Sad sam na "čekanju" zatvora, imao sam 3 dana podnijeti zamolbu za odgodu i žalbu (na županijski sud), ali oni nisu nadležni nego sud koji je donio presudu. U međuvremenu sam zahtjev poslao i na taj sud i u ODO. U ODO-u mi kažu da nemugu više ništa napraviti... sad mi preostaje samo čekati odluku suda koji je i donio zatvorsku kaznu.... Ima li uopće nekakve šanse da izbjegnem zatvor, s obzirom da sam svim nstitucijama poslao uplate kojima sam riješio dugovanje??? Trebam li još nešto napraviti?
  5. pozdrav, imam ogroman problem. Rastavljen sam i otac dvije kćeri i nakon rastave je sve ok funkcioniralo, u to vrijeme sam na razne načine (gotovinski, u stvarima, na razne načine) ali uglavnom dogovorno otplaćivao alimentaciju. Ali nakon određenog vremena sam tužen za neplaćanje. U sudskom postupku sam izgubio jer mi se ništa od (tada dogovornog) nije priznalo, a i uplate koje su bile na tekući, su prema riječima tužiteljice (bivše žene) bile u "neku drugu svrhu". Naravno, ja bez odvjetnika, ona s odvjetnikom, moja riječ protiv njene, nula bodova. Određen mi je povelik iznos kao dugovanje. I po toj presudi sam postupio odgovorno, dogovorno, u različitim iznosima, i nejednakim vremenskim intervalima sam (uz redovite iznose uzdržavanja) malo po malo vraćao svoj "dug". Cijeli postupak je trajao nekoliko godina. No u 6-om mjesecu prošle godine mi dolazi zatvorska kazna za nepdmireno dugovanje. Usmeno obavještavam bivšu da imam uplatnice kojima sam pokrio dugovanje, njene riječi su bile "ne brini, sve ok", kao povući će nekakve korake. No nakon par mjeseci dolazi mi presuda da se upućujem na izdržavanje zatvorske kazne.... skužio sam da u međuvremenu nije ništa napravila da obavijesti institucije da je dug podmiren. Sad sam na "čekanju" zatvora, imao sam 3 dana podnijeti zamolbu za odgodu i žalbu (na županijski sud), ali oni nisu nadležni nego sud koji je donio presudu. U međuvremenu sam zahtjev poslao i na taj sud i u ODO. U ODO-u mi kažu da nemugu više ništa napraviti... sad mi preostaje samo čekati odluku suda koji je i donio zatvorsku kaznu.... Ima li uopće nekakve šanse da izbjegnem zatvor, s obzirom da sam svim nstitucijama poslao uplate kojima sam riješio dugovanje??? Trebam li još nešto napraviti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija