Jump to content

ana_neka

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zar mi nitko ne može dati savjet kome se obratiti... koji zakon mogu pročitati...??? Ima li netko bar kakvu ideju???
  2. Zakon o strancima: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2011_11_130_2600.html Članak 47. (1) Privremeni boravak odobrava se strancu koji namjerava boraviti ili boravi u Republici Hrvatskoj u svrhu: 1. spajanja obitelji, 2. srednjoškolskog obrazovanja i studiranja, 3. znanstvenog istraživanja, 4. humanitarnog razloga, 5. rada i 6. rada raspoređenog radnika.
  3. Tražili su i vlasnički list za stan gdje stanujemo i ovjerenu (kod javnog bilježnika) izjavu vlasnice stana (moje majke) da stanujemo na navedenoj adresi i da ne plaćamo stanarinu. Uvjerenje Općinskog suda da se ne vodi postupak je dovoljno.
  4. Suprug je stranac s privremenim boravkom u RH. U zatvoru je nekoliko mjeseci, izlazi za 3 mjeseca. Referent u zatvoru je rekao da ne treba plaćati zdravstveno osiguranje, (dobila sam i potvrdu za poreznu i punomoć za rješavanje statusa u RH), ali na HZZO-u u mom mjestu boravka pravnica mi kaže da SVI moraju imati zdravstveno osiguranje (izderala se na mene da kako se stranci usuđuju dolaziti u Hrvatsku!). Na poreznoj ne znaju za takav slučaj i pojma nemaju što napraviti ni kamo me uputiti. U MUP-u su mi rekli da se boravak u zatvoru ne računa kao vrijeme boravka u RH, na neki način mu je 'pauziran' boravak u RH. A meni stižu uplatnice za zdravstveno osiguranje za supruga, a ja sam nezaposlena, na burzi. Da radim, platila bih i ne bih više razmišljala o tome. Kome se obratiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija