Jump to content

Samohrana27

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Molim za pravni savjet za sestru i njena prava nakon razvoda. Naime, pokrenut je proces za rastavu braka u kojem oba roditelja namjeravaju tratiti skrbništvo nad dvoje maloljetne djece. Sestrin jos uvijek suprug je iselio iz stana prije 6 mj. u kojem je zivio s djecom, suprugom i roditeljima. Stan je u vlasništvu svekrve s kojom sestra nikad nije bila u dobrim odnosima i koja zeli da ona napusti stan sa djecom jer ne moze s njom zivjeti zbog trajno narušenih odnosa. Zanima me da li svekrva smije nju izbaciti skupa s djecom tj.ima li ona kakva prava ostati tu nakon 15 g.zivota s djecom? Da li sestra ima pravo da je suprug uzdrzava nakon razvoda i da joj npr.plaća podstanarstvo ako djeca ostanu s njom? Ona je zaposlena s primanjima od 3800 kn a suprug sa 3100. U braku nemaju zajednicki stecenu imovinu tako da nemaju sto ni dijeliti. Unaprijed zahvaljujemo na pomoci.
  2. Molim Vas za pomoc oko mog slucaja.. Racuni su mi blokirani bez IKAKVOG upozorenja i rjesenja!Danas na fini uopce saznajem o cemu se radi.Vip-net u visini dugovanja od 6300kn.Placa za ovaj mj.vec ispraznjena bez mogucnosti povrata.Zasticeni racun otvoren. Ono sta mene zanima: 1.Sto i koliko i za koje sam razdoblje ja kome duzna kad nikakvog papira nemam??? 2.Kome da se obratim i koga da tuzim?? Takodjer sam 12.lipnja.2012 g.dobila sudsko rjesenje kojim se obustavlja ovrha od strane Vip-neta prema meni zato sto ovrhovoditelj nije namiren u roku od godine dana od dostave rjesenja banci i nije predlozio izmjenu predmeta i sredstva ovrhe. DA LI SU ONI MOGLI OPET PROVESTI OVRHU NAKON OVOG RJESENJA I BEZ PAPIRNATOG DOKAZA O ISTOJ I NEMOGUCNOSTI MOJE ZALBE?? Molim pomoc-Hvala
  3. Lijep pozdrav svima na forumu! Ukratko,moj slucaj je ovakav:Imam skrbnistvo nad danaa 8-godisnjom kcerkom.Odredjena je alimentacija od 1000 kn koju otac nikad nije placao jer je nedugo nakon presude otisao sluziti zatvorsku kaznu.CZSS mi je odobrio iznos od 460 kn i to u trajanu od 3 g.koje istjecu za mjesec dana.Planiram tuziti djeda za naplatu alimentacije.Zanima me kakva je sudska praksa u takvim slucajevima?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija