Jump to content

lenni

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me ako se Zakon o rokovima ispunjenja novčanih obveza NN(2011) odnosi samo na nove ugovore ili na stare? Konkretno zanima me ovaj rok plaćanja koji se snizio sa 90 na 60 dana? dal vrijedi samo za nove ugovore?
  2. Imamo situaciju da građevinska tvrtka u kojoj radim ima podizvođača koji vodi građevinsku knjigu zajedno sa nadzornim inženjerom koji radi kod nas, i podizvođač je u građevinskoj knjizi napisao količine koje nadzorni inženjer smatra da nisu točne i to može potkrijepiti s dokazima i odbija potpisati građevinsku knjigu , a bez potpisane građevinske knjige ne može se provesti situacija pošto se u situaciju unose točni iznosi iz građevinske knjige koja prethodno treba biti potpisana i od strane podizvođača i od strane nadzornog inženjera, pša bih trebala savjet šta se u tom slučaju radi dalje?kako prisiliti podizvočađa tj. rukovoditelja poslova da u građevinsku knjigu napiše stvarne količine a ne lažne s kojima je htio nešto zaraditi tj. kako postupati u tom slučaju dalje? Je li to povreda ovbeznog odnosa? pošto je on odradio radove , ali nije utrošio materijal koji je napisao u građevinskoj knjizi...
  3. Zanima me što se može smatrati sezonskim radom? Radi se o građevinskoj tvrtci koja posluje preko ljeta više ,a kroz zimski period manje pa treba organizirati preraspodijelu radnog vreme, da li se može napraviti odluka o 60 satnom radnom vremenu pošto zakon dopušta za sezonce 60 satno radno vrijeme ili se ne možemo pozvati na sezonski rad nego ugovoriti maksimalno 56 satno radno vrijem?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija