Jump to content

LILI50

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    LILI50 je reagirao na LjuboZG u Zakon o parničnom postupku   
    Morate potvrditi primitak tužbe i od tada vam teče rok od 45 dana za podnošenje odgovora na tužbu. Dakle, tužba će vam biti dostavljena poštom i potpisat ćete povratnicu, a u sustavu eGrađani je vidljiva odmah kad se podnese. Normalno je da sud odmah proslijedi tužbu na odgovor (nekim sudovima treba duže, ali bi trebalo i moralo funkcionirati tako da se tužba odmah prosljeđuje), a rok od 45 dana je također točno određen (rok za odgovor na tužbu može biti 30 ili 45 dana i ovisi o odluci suda, osim u nekim predmetima kad je kraći). 
     
  2. Sviđa mi se
    LILI50 je reagirao na Ivo Kermartin u Kazneno pravo   
    Odvjetnika da ih dovede u red
  3. Sviđa mi se
    LILI50 je dobio reakciju od Van Gogh u Kazneno pravo   
    Točno.Pijan danonoćno uznemirava lupajuci po zidovima i opet da ne nabrajam i sad čekam ponovni napad.Dobila sam broj dezurne policije.I nikako s njima na zelenu granu.Međutim u K.Z.3/2024. na zahtijev Vjeća Europe unesen čl.140.Želja za osvetom.Oni su definitali da razni oblici neprihvatljivog ponašanja kojima se utječe ns psihofozičko stanje žrtve...ili se na druge načine zastrašuje izaziva strah i tjeskobu za njezinu sigurnost ili sigurnost njoj bliskih osoba isto naziva uznemiravanje.Dakle osim što mi prilazi uopće nepotrebno sve bliže ,prijeti mome srodniku koji je tu samnom izazivajući opet kod mene strah.
    Kada zovem kontakt policajca,jer je siguronosna mjera dobijam objašnjenje da se nije meni obratio pa eto oni ce doći valjda kad opet poludi i ugrozi nam živote.Sto mi preporučujute.
  4. Sviđa mi se
    LILI50 je reagirao na drot13 u Kazneno pravo   
    Uz puštanje iz istražnog idu mjere, bez obzira bili godišnji ili ne, a i ako je određeno puštanje, prvo se obavještava žrtva. Neka odvjetnik provjeri s odvjetništvom i sudom kada je ročište i kakvi su planovi, nema ti druge. 
  5. Hvala
    LILI50 je reagirao na TonyBob u Obiteljsko pravo,Bračna stečevina   
    Ovdje slijedi mukotrpno, dugotrajno te skupo hodanje po sudu.
    Miran vam je dobro rekao, što više dokaza o ulaganjima prikupite, bolje za vas.

    Ovakve slučajeve najbolje je riješiti dogovorom. A i najjeftinije.
  6. Hvala
    LILI50 je reagirao na Miran89 u Obiteljsko pravo,Bračna stečevina   
    Kuća nije isključivo bračna stečevina jer se cjelina umanjuje za dio nasljedstva koji je prodan i uložen u tu kuću. Kad pokrenete parnicu za podjelu imovine pripremite dokaze (rješenje o nasljeđivanju kojim ste stekli vlasništvo nad tim stanom i garažom, ugovor kojim se prodali te nekretnine i bankovne izvode iz kojih se vidi da vam je kupac dao novce i ostale dokaze koje imate da ste uložili novce u tu kuću) kojim ćete to dokazati.
    Na vašem mjestu pošto je kuća na vaše ime, ja bih napravio etažiranje kuće jer spominjete dva stana što znači da se kuća može podijeliti na dvije cjeline. Bit će vam lakše kasnije ako dođe do eventualne prodaje. 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija