Jump to content

leonardo1

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je leonardo1 objavio

  1. molim vas odgovor,koliko vrijedi ugovor o darovanju zemljišta ako nije predat na uknjižbu,na ostavinskoj raspravi jedan od nasljednika se pojavio sa ugovorom o darovanju zaključenim prije nekoliko god.(pretpostavljamo da je ugovor valjan)da li mu sada vrijedi iako nije predat zahtjev za uknjižbu.želim pitati da li uopće ugovori o darovanjima nekretnina vrijede ako nisu položeni u zk,ako ga netko čuva u ladici? hoće li se ostavinska održati kao da ugovora nema obzirom da nije zatražen upis prava vlasništva? hvala!
  2. Prodaja se može spriječiti tako što ćete nakon što se pokrene postupak za podjelu bračne stečevine tražiti u ZK uredu (za stan i dr.nekretnine)zabilježbu spora pa ako i pokuša raspolagati sa nekretninom u ZK izvatku će biti evidentirano da je u tjeku spor oko vlasništva.u svakom slučaju nevezano za postupak razvoda morate pokrenuti još jedan postupak oko podjele imovine,obzirom na težinu situacije najbolje je da se obratite odvjetniku,ne slušajte ničije savjete...
  3. Hvala na odgovoru!samomi još nešto recite,ako ništa u to vrijeme nije kupljeno u zajedničko kućanstvo,niti su novci položeni na rač.može li proći tvrdnja da je novac utrošen u obitelj-kako tužitelj onda može dokazati tu tvrdnju?ili će kao što sam negdje pročitao sud to podrazumijevati a ja moram dokazati suprotno (da nisam imao koristi)?
  4. leonardo1

    jamstvo

    Molim vas odgovor na pitanje:možete li tužiti osobu koja vam je mailom napisala da jamči za povrat novca,nemate potpisan nikakv dokument kao što je ugovor,mjenica i sl. da li ga sud može proglasiti jamcem i odrediti da je on dužan izvršiti povrat,dakle samo na osnovu maila? Hvala!
  5. Molim vas mišljenje, primio sam tužbu od vjerovnika bivše supruge,dug je nastao za vrijeme braka ali ja za to nisam ni znao niti sam novac vidio.Od supruge se ne može naplatiti pa sada mene tuži.Kakvi su mi po vama izgledi?Razgovarao sam s nekim odvjetnicima,netko kaže da sam ja u težoj situaciji jer se podrazumijeva da sam imao korist,drugi da tužitelj mora tu tvrdnju dokazati...što vi mislite kakvi su mi izgledi ako u to vrijeme kada je dug nastao nije bilo nikakvih ulaganja u zajedničku imovinu? Hvala!
  6. Molim vas pomoć, da li podizanje tužbe prekida zastaru u svakom slučaju,znam da se može izmjeniti tužbeni zahtjev do završetka pripremnog ročišta... moj slučaj je sljedeći: dobio sam tužbu nakon smrti oca,kao nasljednik iako to nisam jer mi je kuća darovana,to sam i odgovorio. Još uvijek čekamo pripremno roč.i koliko znam nije izmjenjen tužbeni zahtjev a u međuvremenu je prošlo 3 god.od darovanja(rok za podnošenje paulijanske tužbe-pobijanje ug.o darovanju). Da li je podizanjem tužbe protiv mene prekinuta zastara od 3 god. iako tužbeni zahtjev nije postavljen na taj način,da li mogu očekivati da se na pripremnom roč.izmjeni zahtjev u tom pravcu iako je u međuvremenu prošlo 3 god.? Hvala na odgovoru!
  7. Poštovani,molim vas za pravno mišljenje... Otac mi je prije 5 god.darovao kuću,nedugo zatim je umro. Nakon 2 god.dobio sam tužbu za povrat duga pok.oca ali kako ja nisam ništa nasljedio to sam i napisao u odgovoru. Još uvijek čekam poziv na pripremno ročište ali me brine to što su mi rekli da taj vjerovnik ima pravo tražiti poništenje ugovora o darovanju u roku od 3 god.od sklapanja pr.posla.(Actio Pauliana).Jedan odvjetnik mi je čak rekao da može tražiti i utvrđenje apsolutne ništavosti ugovora gdje nema roka zastare... što vi mislite da li se u ovakvim slučajevima zaista može tražiti utvrđenje apsolutne ništavosti ugovora?ili se primjenjuju pravila Actio Pauliane?(i rok zastare od 3 god) Još jedno pitanje o zastari me zanima,znači taj vjerovnik je 2 i po god.nakon darovanja podigao tužbu ali tražeći povrat od mene kao sina,nije postavio zahtjev za poništenje ugovora o darovanju.Sada je već isteklo više od 3 god.od darovanja, da li on ima pravo izmjeniti zahtjev u tom smjeru?
  8. Poštovani,molim vas za pravno mišljenje... Otac mi je prije 5 god.darovao kuću,nedugo zatim je umro. Nakon 2 god.dobio sam tužbu za povrat duga pok.oca ali kako ja nisam ništa nasljedio to sam i napisao u odgovoru. Još uvijek čekam poziv na pripremno ročište ali me brine to što su mi rekli da taj vjerovnik ima pravo tražiti poništenje ugovora o darovanju u roku od 3 god.od sklapanja pr.posla.(Actio Pauliana).Jedan odvjetnik mi je čak rekao da može tražiti i utvrđenje apsolutne ništavosti ugovora gdje nema roka zastare... što vi mislite da li se u ovakvim slučajevima zaista može tražiti utvrđenje apsolutne ništavosti ugovora?ili se primjenjuju pravila Actio Pauliane?(i rok zastare od 3 god) Još jedno pitanje o zastari me zanima,znači taj vjerovnik je 2 i po god.nakon darovanja podigao tužbu ali tražeći povrat od mene kao sina,nije postavio zahtjev za poništenje ugovora o darovanju.Sada je već isteklo više od 3 god.od darovanja, da li on ima pravo izmjeniti zahtjev u tom smjeru?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija