Jump to content

grizli

Korisnik
 • Broj objava

  49
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O grizli

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani, molit ću pomoć. Ovako, radim u trgovini s još tri kolegice i odlukom Stožera počeli smo raditi s prvim popuštanjem mjera 27.4 poštujući propisanu pauzu za dezinfekciju i "nesusretanje" dviju smjena. Zbog toga, smjene su nam organizirane 8-14 i 14-20. Subotom od 8-17h. E sada dolazimo do problema, satnica bi nam trebala biti kao i ranije 6,67 dnevno , nju i dalje upisujemo u evidenciju, ali u stvarnosti zbog novih propisa mi radimo 6h dnevno (0,67 manjak). Jedna subota u mjesecu trebala bi nam biti slobodna (satnica isto 6,67). Pošto nije bilo posebno rečeno od nadležnih, mislile smo da ako se preko tjedna smjene ne susreću, tako isto treba biti i subota organizirana. Stoga smo nas dvije kolegice odradile 9h u komadu, a druga je smjena bila slobodna. Međutim, nakon svega, iz Uprave su nas zvali da tako ne može, i da odsada pišemo koliko smo gazdi dužne (manjak sati) i ta je subota za ove dvije kolegice na naš papir upisana kao 0 sati, a u evidenciji 6,67 - kao slobodan radni dan. E sad, meni to ne zvuči pošteno, ali napominjem da nam radno vrijeme u Ugovoru nije mjenjano (40 h) kao ni plaća (3250 kn), ali rečeno nam je da će se taj mjesečni manjak sati, morati odraditi, ali vjerojatnije je da će nam smanjiti plaću. Koliko se uopće zajamčeni državni minimalac može smanjivati? Da li se nas dvije smjene zaista NESMIJEMO SUSRETATI ? Razumijem skraćivanje radnog vremena, slijedom toga i plaće, ali ovo mi zvuči čudno... Ispričavam se na podužem opisu situacije, ali stvarno ništa više ne razumijem... Hvala
 2. U ugovoru kao mjesto obavljanja posla stoji trgovina koja se sada zatvara , pa mi je nejasno pošto imam vazeci ugovor na odredeno do 1.2.2019 a ova se trgovina zatvara 31.12.2018 , kakav je postupak odnosno sto mogu ocekivati ? Nacula sam da je najkasnije mjesec dana prije zatvaranja , poslodavac dužan obavijestiti sadasnje radnike u ducanu o premještaju. Istina ili?
 3. Pozdrav! Molim za pomoć... Naime, već 2 godine radim kod istog poslodavca i imam ugovor na određeno (do 1.2.2019.g.) kao zamjena za godišnje odmore , u jednom dućanu gdje radim kao prodavač. Međutim, dućan se zatvara, i to s 31.12.2018.g., dakle, mjesec dana prije isteka mog ugovora, a postoji mogućnost da me poslodavac premjesti u svoj drugi dućan. Pošto se , dakle, mijenja mjesto rada ali unutar iste firme , treba li mi poslodavac dati novi ugovor na potpis zbog promjene mjesta obavljanja posla ( jer ostaje mi još mjesec dana rada prema starom ugovoru )? Ili mi, jednostavno, može dati otkaz zbog novonastalih okolnosti? Hvala na pomoći.
 4. Hvala na pojašnjenju. Radi se o ovrsi na novčanim sredstvima temeljem zadužnice. Mjesečnu ustegu obavljao je poslodavac tj MIORH jer sam u mirovini. Zbog toga nisam siguran da li povrat zadužnice tražim od FINE ili mirovinskog? I , na Fini je ovrhovoditelj društvo koje je cesijom otkupilo moje dugovanje (koje je PODMIRENO) , dok se na mirovinskom ta promjena nije dogodila, tj ovrhovoditelj je i dalje banka koja je moj dug prodala.
 5. Pozdrav svima! Određena mi je bila ovrha na nekretnini kao i ovrha na novčanim sredstvima kod poslodavca dakle kod MIORHA pošto sam u mirovini. Nakon pregovaranja s ovrhovoditeljem, dug je podmiren i ovrha na nekretnini je obustavljena. E sad bi me zanimalo sljedeće ako netko zna.. Prvo- prilikom određivanja ovrhe dana je zadužnica, pa me interesira nalazi li se ona kod poslodavca (MIORH-a) , ili u FINI? I kako bih trebao napisati Zahtjev za povratom iste? Drugo- dobio sam Rješenje o obustavi ovrhe nad nekretninom od strane Suda, međutim od koga i kada dobivam Rješenje o obustavi na novčanim sredstvima ili to ide nekako drugačije? Ispričavam se na neupućenosti. Hvala !
 6. INTERESIRA ME SLIJEDEĆE. IMAM PRESUDU KOJOM SAM PRAVOMOĆNO 2006 G. OSUĐEN UVJETNOM KAZNOM SA ROKOM KUŠNJE OD 3 GODINE. UZ POMENUTO DOSUĐENO JE DA I MORAM VRATITI OŠTEĆENOM ODREĐENI IZNOS NOVCA I NARAVNO PODMIRITI SUDSKE TROŠKOVE, TROŠKOVE SUDA SAM PODMIRIO ALI DALJNJE OBVEZE SPRAM OŠTEĆENOG NISAM NAKON NEKOG VREMENA MOGAO VIŠE PLAĆATI. SADA OŠTEĆENIK PRIJETI TUŽBOM ZA UKUDANJE UVJETNE KAZNE I POKRETANJEM OVRHE ZA PREOSTALI IZNOS. POSTOJI LI UOPĆE NAKON PROTEKA ROKA KUŠNJE OPCIJA UKUDANJA UVJETA ZBOG NEMOGUĆNOSTI PLAĆANJA, ODN PRETPOSTAVLJAM DA JE ZA POMENUTO NASTUPILA ZASTARA ??
 7. ok, to ću pogledati jer sam sad na poslu. Uglavnom, najbitnije mi je bilo saznati broj članka za pisanje žalbe izva roka. I još samo molim zove li se to po novome tj tadašnjem zakonu ŽALBA ili PRIGOVOR izvan roka? Što se promjene predmeta tiče, ukoliko je ovrhovoditelj na ročištu potvdio da se pod tim i tim poslovnim brojem, za istu stvar, vode dvije paralelne ovrhe tj ovršuju i računi i nekretnina, nije li već tada sutkinja trebala reagirati ? Kako je onda na to rekla da se to može ?
 8. Ne radi se o prijedlogu za promjenu. Oduvijek je bilo i jedno i drugo. Isti broj, isti spis.
 9. datum pokretanja postupka ovrhe nad nekretninom na Sudu je ožujak 2015.
 10. Poštovana, u postupku sam pisanja žalbe izvan roka. Možete li mi samo reći pošto je ovrha pokrenuta 2015 kojem Zakonu podliježe? Mišljenja sam da se radi o OZ iz 2014 ali ispravite me ako griješim. Interesira me radi li se o čl.5 ili čl.53 (NN 93/14)? Također, u žalbi koja je podnesena ranije, dakle u roku, Agencija koja je otkupila moj dug, izjavila je da zaista paralelno provodi dvije ovrhe (dakle po računu kod poslodavca i na nekretnini) i Sud tu nije vidio ništa sporno, već me samo uputio u mogućnost pokretanja parnice koja , naravno, ne odgađa ovrhu! Nije li Sud već tada trebao ovrhu obustaviti ako zaista nije dozvoljena ovrha na više sredstava/predmeta? našao sam po NN 93/14 članak 5 koji kaže " ako je ovrhovoditelj predložio više sredstava ovrhe, Sud će istu ograničiti na sredstva koja su dovoljna za ostvarenje ovrhovoditeljeve tražbine". U istom članku stavak 3 navedeno je da ako u roku od 2 mj ovrhovoditelj ne predloži novo sredstvo ovrhe, ista će biti obustavljena, a ako predloži novo sredstvo/predmet nastavit će se po NOVOM rješenju, dok će se "stara" ovrha po prvotnom rješenju obustaviti! Dakle, meni ne samo da ništa nije obustavljeno, već paralelno vrše naplatu za ISTU OVRHU NA DVA RAZLIČITA PREDMETA! Također, ne treba li čak i u slučaju svako sredstvo ovrhe imati svoj broj, tj ona razlika među OVR, OVRV ITD?? Drugo. Prema članku 10 -" odluke u ovršnom postupku, kao i samu provedbu ovrhe vodi sudac pojedinac, a meni je prvu žalbu na Općinskom sudu na jednom jedinom ročištu koje sam imao donijela jedna sutkinja,daljnja 2 očevida za utvrđivanje vrijednosti i riješenje temeljem kog sam se opet žalio (i opet sam odbijen) donijela je neka druga sutkinja, a naprasni Zaključak preko noći donio je sudski savjetnik? Znači na Zaključku nema navedenog suca... I konačno, ispričavam se na dugom postu ali puno je pitanja koji nikome pa ni odvjetniku nisu jasni a glavno je da ja i dalje plaćam a istovremeno žele meni i mojoj obitelji oteti jedinu nekretninu!
 11. mogu li Vas zamoliti za primjer što bi trebao navest u toj žalbi? Jer čitam da treba i opravdati nemogućnost isticanja tih razloga u redovnom žalbenom roku?
 12. Znači moj propust nažalost... Nadam se da će Sud i prihvatiti tu žalbu izvan roka. po meni bi trebao jer sve što ćemo navesti u njoj, zaista i stoji. Hvala Vam i nadam se da nije kasno.
 13. mada je sutkinji na tom jednom jedinom ročištu sve rečeno , međutim odgovor je bio "dogovorite se". Po njoj je sve bilo u redu. A ročište gdje se utrđuje konačna cijena nekretnine, nije ni održano, a koliko sam upoznat, tamo sam mogao iznijet i činjenice i prijedlog za obustavu ovrhe nad nekretninom.
×
×
 • Napravi novi...