Jump to content

Robertoxyz

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Robertoxyz objavio

  1. Apsolutno se slažem i mislim da netko debelo uzima kamatu od sredstava osiguranih za stipendije. Također smatram da bi se i oko toga mogao pozabaviti USKOK.
  2. Pozdrav svim istinskim hrvatskim braniteljima od srca. Tražim pomoć ako netko zna, a radi se i sljedečem. Znam jednog branitelja koji je napustio položaj i pobjegao. Ulovila ga je vojna policija u pritvor gdje su ga posjetili roditelji a nakon čega je pušten kući bez ikakvih sankcija. Sada se i on vodi u ovome registru. Koje mjere da poduzmem??
  3. Pozdrav svim braniteljima. Upravo sam dobio presudu Visokog upravnog suda koji naravno tužbu odbija nakon 3 g. čekanja. Na presudi nema govora o bilo kakvoj žalbi ili tužbi, tj. pravnim lijekovima. Dao sam si malo truda i pročitao Zakon o upravnim sporovima te naišao na slijedeće vezano za pravomoćnost presude koja kaže u čl. 63 Prvostupanjska presuda postaje pravomoćna protekom roka za žalbu, ako žalba nije podnesena. Ja sam odlučio da pišem žalbu jer nema se što izgubiti, samo se može dobiti. Sumnjam u istinitost podataka koje su dali na susu djelatnici hzmo.
  4. Poštovani Prof. Pokušavam otvoriti ove dokumente u privitku (tabele za Izračun mirovina), ali mi kompjutor ne uspijeva to otvoriti već samo napiše (THE COMPRESSED ZIPED FOLDER IS INVALID OR CORRUPTED).
  5. Evo i nama da malo sunce zasija koji nismo prodali svoje udjele. Od 28.05. počinje isplata dividende. Nije puno 20.38 kuna po udjelu. Malo ali slatko zadovoljstvo.
  6. Možda ću zvučati oštro, ali da se mene pita svi koji su prodali udjele više ne bi trebali dobijati ništa od fonda. Mislim i na sve buduće dionice i stipendije za djecu itd, itd).
  7. Pozdrav zmodri11! Pročitao sam vaš tekst i ja sam tu negdje u nedoumici. Tražiti mirovinu po čl.6 ili čekati invalidsku. Ukupno imam 32g. i 4mj. staža. Vaš prijedlog ili savjet.
  8. Ja mislim ako su riješili financije za stipendije moglo bi i ovo sa dividendom.
  9. Nažalost meni su roditelji rekli da je gospodin FRED rekao da će granica biti 3,75. Volio bi da ne bude tako, jer mi kćer onda ispada.
  10. Hvala na komentaru. Vidim i sam da u mirovinskom ni sami nemaju pojma jer samo me šalju od sobe do sobe, grada u grad, ministarstvo, itd, itd. Kod njihovih pravnika čak sam imao priliku vidjeti toliko izbezumljeno lice kao da sam pao s marsa. Slažem se da treba uzeti mirovinu bilo kakvu pa kasnije ganjati, jer biti će sve gore i gore.
  11. Poštovani! Nije mi jasno zašto bih bio u zabludi ako zakon kaže:"- invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad («6a» - Zakona o pravima DVO, PS i OSO), na temelju rješenja nadležnog ministra, odnosno čelnika tijela sigurnosno-obavještajnog sustava o prestanku službe , a za kojeg se u odgovarajućem postupku utvrdi nemogućnost daljnjega profesionalnog razvoja, pa služba prestaje s pravom na invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad uzrokovane ozljedom na radu ili profesionalnom bolešću i pod uvjetom da ima navršenih najmanje 20 godina staža osiguranja. U staž osiguranja za ispunjenje uvjeta staža od 20 godina ne uračunava se staž s povećanim trajanjem već samo u stvarnom trajanju. Ova mirovina određuje se kao da osiguranik ima navršenih 40 godina mirovinskog staža. Pravo na ovu mirovinu može ostvariti samo: a) djelatna vojna osoba , b) policijski službenik i c) službena osoba s posebnim dužnostima i ovlastima u sigurnosno-obavještajnom sustavu". -Imam profesionalnu nesposobnost za rad i 20 god i 6 mj. staža u policiji bez beneficija. Molim komentar.
  12. Pozdrav. I meni se čini da mi je najbliža mirovina po 6a, jer je invalidska profesionalna, imam preko 20 godina u mup-u bez beneficija. A to me najviše i zanima hoće li biti i najpovoljnija za mene ili ću morati to sam ganjati. pokušavao sam na sva vrata da mi netko izračuna, ali jednostavno su me slali od jednih vrata do drugih vrata dok nisam popi...o i rekao sam sebi i njima ako vama nije do toga onda nije ni meni. U svakom slučaju plaća i staž idu,a i mirovina bu manja od plaće.
  13. Poštovana gospodo! Da li mi netko može odgovoriti, a ujedno i pomoći vezano za moju buduću mirovinu, za izračun. Imam 1 godinu, 11 mjeseci i 9 dana radnog staža prije dolaska u MUP.U MUP-u sam od 20.09.1991.godine, a tjeraju me u invalidsku mirovinu jer nisam prošao na sistematskom pregledu 20.11.2007.godine. Moj predmet je došao i do UPRAVNOG SUDA zbog lošeg omjera rat - mir.
  14. Pozdrav svim BRANITELJIMA. Ja sam predao tužbu u srpnju 2009. godine i još čekam.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija