Jump to content

miliana

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. izvinjavam se...10 god. jest rok zastare.
  2. nitko ništa nezna Naletila sam na podatak da novca ima iz fondova Eu su već dali da bi se Hr uskladila. Rok je, mislim,ožujak 2013.
  3. Upravo osvanulo na Jutarnjem listu o izmjenama zakona http://www.jutarnji.hr/milanka-opacic--ocevi-ce-na-obavezni-porodiljni-od-30-dana/1021671/
  4. ..jedan od komentara s jutarnjeg "pitanje za ministricu u kojoj su evropskoj zemlji bake i djedovi duzni placati alimentaciju svojim unucima .... koja evropska drzava zatvara svoje nezaposlene gradjane za neplacanje alimentacije u zatvore umjesto da ih zaposljava na javnim radovima .... hrvatska socijala je trula do srzi u kojoj vrhnje ubiru zaposlenici centara za socijalnu skrb, pokvareni pravnici i potkupljivi suci .... ministarstvo socijalne skrbi je trulije od same drzave zahvaljujuci majci svih hrvata gdji jadranci kosor koja je s HDZom donijela cijeli niz zakona da bi se odrzala na vlasti dijeljenjem socijale na profesionalne korisnike a ne na one kojima je socijala namijenjena ...."
  5. i mene također zanima što je s tom probacijom. Vidim da su ustrojeni uredi po svim većim gradovima ali dali su profunkcionirali to ne mogu nigdje naći? Ima li itko na forumu informacije o njihovom radu?
  6. pa zar ne postoji neka zastara?
  7. Dali je tri godine rehabilitacijski rok za sva kaznena djela do npr. godine dana zatvora ??
  8. moram priznat da mi ta opcija zatvora potpuno nelogična, jer s jedne strane zatvorenik košta državu odnosno državni proračun je dodatno opterećen, a sama činjenica da je otac u zatvoru nikako ne može doprinijeti boljim odnosima s djetetom. Antagonizmi se mogu samo produbiti.
  9. Svima puno hvala na odgovorima. Da, po svemu sudeći dijete je indoktrinirano, jer ne samo da odbija kontakt s ocem već i s svojom bakom. Ona nikako ne može doći do njega, rade se svakakve prepreke: npr. da joj se pogrešni br. mobitela pa do laganje da nije kući kad ona čuje djetetov glas i sl. Do djeteta se samo moglo doći na način da ga se sačeka iz škole, hvata po ulici valjda.... što je otac odbijao. Nije je htio dodatno traumatizirati. I na svim je suđenjima to i objašnjavao. Da pojasnim, on je u zatvoru završio kad je došlo do opoziva uvjetne kazne u kojem roku nije isplatio dug, dakle prekršio je uvjetnu i slijedio je zatvor. Uvjetna je određena 2007 na nju se nije žalio jer je nije ni dobio, već su je po tada novom zakonu samo izvjesili na oglasnoj ploči. Dakle, nije znao da je na uvjetnoj. Sve je doznao tek po opozivu i pravomoćnoj presudi. No, to ionako ništa ne mijenja pošto novca nema. Ono što mene ovdje u vašim komentarima buni je zastarjevanje duga? Znači li to da on ne može biti terećen za taj dug, već "samo" ovaj unazad zadnje tri ili pet godina?? Molim vas gdje se može naći taj podatak ili pojašnjenje?
  10. Svakako, imaš potpuno pravo! Međutim, zbog izuzetno narušenih odnosa s bivšom suprugom on nije želio "dolijevati ulje na vatru" pa je sve činio na način da je ne razljuti e što se u konačnici pokazalo kao fatalna greška za njega samog Sada je i njemu jasno ali - kasno. S obzirom na nedostatak materijalnih sredstava pokušavao je na druge načine doprinositi u odgoju djeteta no za to nije bilo sluha...Centar, u to sam se osobno uvjerila, vjeruje na riječ majci, očevi su diskriminirani u većini slučajeva. S druge strane, u ovom specifičnom slučaju, ne treba zanemariti i činjenicu da je bivša supruga ujedno bila i vanjska stručna suradnica dotičnog CZZ-a. To su sve stvari koje su sada nevažne, prošlost se ne može promijeniti, no zar još uvijek nitko ne zna što poslije odslužene kazne zatvora? Molim vas kakav savjet, sugestiju... za odvjetnika nema, jer da je imao, davao bi novac djetetu a ne odvjetniku.
  11. Kćer ima 15 godina. Dug ostaje, barem je tako po zakonu. Jedino se dugovi za uzdržavanje ne "prebijaju" zatvorom. On je osuđen 6 mjeseci za neplaćanje i 6 mjeseci za zanemarivanje djeteta. Nije imao niti jedan pismeni dokaz od CZZ-a da je potraživao kćer svih tih godina...jer nije tužio bivšu suprugu za nemogućnost kontakata... etc S obzirom, da je kako sam već navela, protiv njega već podignuta parnica (ne prijava - lapsus) zanima me kakva je sudska praksa u takvim slučajevima? ..i svakako, hoće li se ta pitanja zatvora i kriminaliziranja zbilja siromašnih, razmatrati u ovim promjenama Obiteljskog zakona?
  12. Pregledala sam forum ali ne mogu naći sličan slučaj, pa lijepo molim odgovor. Čovjek upravo služi jednogodišnju kaznu zatvora zbog neplaćanja alimentacije. Dug je cca 60 tisuća kn. Problem je u tome što je on dugotrajno nezaposlen i nema nikakve pokretnine ni nekretnine. Jednom rječju- nema ništa. Povremeno je radio honorarno ali to je bilo i za njega samog premalo. No, kako bilo sad robija. Znam da dug ostaje. Moje pitanje glasi - Što dalje, jer on i kad izađe iz zatvora neće imati novaca da isplati dug. Opet zatvor?? Moram napomenuti da ima već 50 godina i do sada su mu bile, zbog godina i slabe stručne spreme, uvelike umanjene mogućnosti za zaposlenje. Bivša supruga je već ponijela prijavu...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija