Jump to content

uhhmee

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vozim motocikl dugo godina i ovo mi je prva kazna. Samo mi nije jasno kako mogu biti sigurni da sam ja pošto su policajci pokraj multinove sakriveni i ne mogu mi upamtiti tablicu a do zaustavljanja je prošlo cca 1km, a u tom periodu sam se ja mogao okrenuti i vratiti nazad a u slučaju da je iza mene prošao motocikl njega mogu zaustaviti i njemu napisati prekršajni nalog. Kada je policajac radio vezom pitao koliko je vozio motocikl nije rekao motocikl te i te reg oznake nego je samo rekao motocikl.
  2. Pozdrav, tražim samo informaciju. Da li multanova slika motocikl odiza ili odispred? Ako me policajac zaustavi 1km nakon multanove, kako oni mogu znati da sam to točno ja u slučaju da mi nije slikana tablica? Hvala
  3. Hvala na opširnom odgovoru. Samo još jedno pitanje, da li su me imali pravo vratiti sa granice? Da se to dogodilo 50km od kuće onda bi mi bilo svejedno, ali dogodilo se 300km od kuće i spriječen sam u prelasku granice. Hvala.
  4. Da napomenem, policajac je bio jako korektan, izašao mi je u susret i izdao samo opomenu. Ali bez obzira, pokušao sam se malo informirati pa sam došao do zanimljive informacije. Dakle, bio sam na putu, prometna važi do 20.06.2012., zaustavljen sam 21.06.2012. Osiguranje sam produžio i imao sam sa sobom važeću policu osiguranja. Policajac mi je objasnio da sam bio dužan obaviti tehnički pregled zaključno sa datumom koji je istaknut na prometnoj dozvoli (napomenuo je da je to prema novom zakonu) te da je kazna 700kn. Na stranicama mup.hr (http://www.mup.hr/1161.aspx) sam pronašao slijedeće: 6. U kojem se roku treba obaviti redovan tehnički pregled vozila? Vlasnici vozila dužni su vozilo podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu tijekom mjeseca u kojem ističe rok od 24 mjeseca od prvog tehničkog pregleda i registracije vozila, a nakon toga tijekom svakog 12. mjeseca od posljednjeg redovnog tehničkog pregleda. Dakle, da li sam bio u prekršaju ili imam vremena do kraja mjeseca za obavljanje tehničkog pregleda? Hvala. Edit: zaboravio sam napomenuti da se to dogodilo prilikom pokušaja prelaska granice HR. Ujedno mi je i zabranjen prelazak granice, tj. vraćen sam u HR (da li sam imao pravo preći granicu?).
  5. Situacija je slijedeća: Radnik (vozač autobusa) je prilikom ulaska u autobus nagazio na led, pao i slomio kuk. Liječenje nije propisno obavljeno i posljedica toga je da je radnik izgubio radnu sposobnost (od ozljede je prošlo 3 godine, radnik je i dalje na bolovanju). Mene zanima kako može ostvariti pravo na naknadu? Osiguran je preko poduzeća. Pretpostavljam da dio koji se odnosi na nepropisno liječenje ne spada u kategoriju naknade zbog ozljede na radu i trebalo bi pokrenuti provatnu tužbu protiv bolnice, ali više nas zanima prvi dio, tj. kako ostvariti pravo na naknadu od poslodavca/njegovog osiguranja? I još jedna bitna činjenica, liječenje još nije završeno (niti če biti u bližoj budućnosti), da li to utječe na pravo na naknadu, tj. da li je potrebno da se završi sa liječenjem da bi se ostvarilo pravo na naknadu? Unaprijed zahvaljujem, Denis
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija