Jump to content

tina1234

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Iskreno, ne znam koje su mi mogućnosti na raspolaganju. Malo sam se raspitala, pa su mi neki rekli kako trebam sudskog vještaka koji će potvrditi ovo što sam gore navela : "Da je djetetova dijagnoza mogla biti utvrđena u ranom stadiju trudnoće, a koju ona uopće nije ustanovila, već me poslala na uzv u drugu zdravstvenu ustanovu uopće nesumnjajući na teško zdravstveno stanje bebe." Ovaj vaš prijedlog za naknadu štete mi nije primaran, to mi je doista manje važno. Bitnije mi je skloniti dotičnu osobu kako se slične ili iste pogreške više ne bi ponavljale. Ne znam koliko bi uspjela u tome!? Što se tiče naknade štete, savjetovali su mi da potražujem neki novčani iznos iz razloga što mi se dijete ne liječi u mjestu stanovanja, već u Zagrebu, gdje smo se i mi preselili, suprug koristi godišnji odmor, a ovdje plaćamo stan i sve kao da i živimo ovdje, a nitko nam ne može reći koliko točno će trajati liječenje. Ovim putem molim vaš savjet, najljepša hvala i lp!
  2. Poštovani, koji je postupak za tužbu protiv liječnika (moga ginekologa) koji je previdio bolest tj. malformaciju djeteta za vrijeme trudnoće zbog čega smo i danas, 4,5 mj nakon rođenja još uvijek u bolnici, a dijete je rođeno kao nedonošče u teškom stanju. Trudnoća je vođena uredno, svaka 3-4tj sa uzv i drugim dijagnostičkim pregledima, tako da se ne može reći da je bilo nemoguće ustanoviti gore navedenu malformaciju koja se inače na uzv vidi već u 12 tt. Hvala!
  3. Pozz, isto se i meni događa. Danas smo bili u matičnom uredu i upravo istu stvar htjeli pokrenuti. Rekli su nam da je potrebno otići na Sud gdje će vam udariti žig koji znači da je presuda pravomoćna. Tada će vam u matičnom uredu moći izdati rodni list i moći ćete prijaviti vjenčanje. Sretno!!
  4. Ovako.. Rastala sam se službeno 5.7.2012. Ne živim s bivšim suprugom već 2 godine. S novim partnerom ostala sam u drugom stanju, željeli smo to i planirali. Planirali smo i vjenčanje, ali zbog komplikacija u trudnoći morala sam roditi 2mj ranije. Znam za taj čl. 54 koji kaže da se dijete rođeno 300 dana od pravomoćnosti razvoda piše na bivšeg supruga. Dijete još nismo prijavili u matični ured. Postoji li neko riješenje tj. ako bilo što možemo učiniti da se dijete ne piše na bivšeg supruga? Mislili smo možda se vjenčati sada, prije nego dijete prijavimo u matični ured? Hvala na odgovoru, pozz
  5. Pozz, zanima me koja je procedura vraćanja djevojačkog prezimena nakon rastave? Koliko traje i što je sve potrebno? Isto tako, zanima me mogu li ja stupiti u novi brak s prezimenom bivšeg muža ili je potrebno prvo vratiti moje staro? Hvala, Lp
  6. Čitam ovo i ne vjerujem kakvih žena ima. I sama sam u procesu rastave, čekamo glavnu raspravu. Bivšem sam rekla da mi ne treba ništa, da se odričem svega što se tiče zajednički stečene imovine, pa čak i alimentacije. Jedino što želim je da počnem više živjeti svoj život. Što se tiče vtj - treba spasiti brak ako oboje u tome vide nešto pozitivno. Oosobno, ne bi nikada brak spašavala samo zbog djece. Mišljenja sam da je dijete sretnije ako živi samo s majkom ili ocem i uživa u djetinjstvu bez da sluša obiteljske svađe i prepiranja, nego da su roditelji zajedno a takve se stvari događaju. Kasnije to ima jako puno utjecaja i na samo ponašanje djeteta. Ako se već priča o razvodu, mislim da nitko to ne potiče iz nekih banalnih razloga. Ne smijemo zaboraviti da je i za ljubav i za rat potrebno dvoje.. Adio, i sretno što god odlučili..
  7. Pozz, dobila sam poziv za glavnu raspravu. Zanima me je li razvod pravomoćan nakon što istekne 15 dana koliko imamo pravo na žalbu ili je sada nešto drugačije? Puno hvala!!
  8. Da, slažem se. Zato mi i nije u potpunosti bilo jasno što je po njihovom mišljenju najbolje za dijete. Isto tako, jasno mi je da ne mogu utjecati na njegovo mišljenje i odgovor ukoliko ga na Sudu to pitaju. Iskreno, da sam to znala, ne bi uopće ni išla na sporazumni zahtjev. Odmah bi išla tužbom i gotovo, ionako sada po tom njihovom "mišljenju" ispada da ćemo se sporiti oko djeteta. Čekamo sada poziv sa Suda, pa ćemo vidjeti.. Nadam se sretnom kraju ..
  9. Nisam imala mišljenje czss uz sebe, pa zato nisam prije odgovorila. Dakle, u zaključku je sljedeće : "U sporaazumnom zahtjevu za razvod braka supružnici su se suglasili da će dijete živjeti s majkom, sa ocem održavati kontakte prema dogovoru." I sada, nakon toga piše : "Otac sada tijekom posredovanja i nije tako siguran u ovaj dogovor, smatra da će dijete izrasti u kvalitetniju osobu kada bi živjela s njim i njegovom obitelji. O svemu ovome za sada još samo razmišlja. Oba roditelja trenutno ostaju na postignutom dogovoru o kontaktima." Taj posljednji odolomak me zbunio, zato sam pitala hoće li utjecati na mišljenje Suda. Najljepša hvala i na prethodnom odgovoru!
  10. Pozdrav! Ne živim sa suprugom već više od godinu dana. Sada smo u procesu razvoda braka, čekamo poziv na drugo ročište. Moj suprug je prije nekih 6 mj. podigao kredit ( ne znam o kojem se iznosu radi ) samo iz razloga da bi se osigurao, da ja nemam pravo tražiti ništa od njega tj. od bračne stečevine, jer ako bilo što potražujem i taj će se kredit dijeliti na pola kao zajednički dug - tako je on meni rekao. Uz to, slagao mi je kako mu moj oib i preslika osobne trebaju zbog upisa djeteta u vrtić, a zapravo je te podatke iskoristio u svrhu dobivanja kredita jer je znao da mu ja to dobrovoljno neću dati. U jednom od blogova sam pročitala da bračna zajednica prestaje onog trenutka kada se jedan od partnera odseli iz zajedničkog doma, što sam ja učinila prije više od godine dana. Je li to točno? Što mi je činiti? Ja nemam nikakve veze s tim kreditom. Hvala!
  11. Imam pitanje!!! Naime, dobila sam mišljenje CZSS gdje između ostalog piše kako "otac misli kako bi dijete kod njega, u njegovoj obitelji i okolini izraslo u kavlitetniju osobu. Otac sada samo razmišlja o tome." Iako smo se mi dogovorili oko viđanja djeteta i on je pristao da ja budem djetetov skrbnik, sada ispada da on o tome razmišlja. Zbunjena sam, jer nemam pojma hoće li ta rečenica utjecati na odluku sutkinje u našem slučaju. Zanima me, iz Vaših iskustava, koliko sada čekam da nas zovu na drugo ročište, tj. kada će se odlučiti o skrbništvu, alimentaciji itd.
  12. Zanima me koja je cijena Ugovora o dosmrtnom uzdržavanju? Čula sam da je Ugovor moguće napraviti na Sudu i u Uredu javnog bilježnika. Našla sam na netu primjer tog Ugovora, tako da mi nije problem sastaviti ga. Ima li tko iskustva i koliko traje cijeli postupak? Puno hvala, lijep pozdrav.
  13. Slučaj je ovakav - odmah da naglasim - ne znam raspolažem li točnim podacima, znam ono što su mi vlasnici stana rekli. Dakle, za vrijeme rata oduzeti su im stanovi koji su bili u njihovom vlasništvu. Prije 7 godina vraćen im je jedan veći stan - po kvadraturi jednak kao dva izgubljena. Ti ljudi sada prodaju taj stan i ja sam potencialni kupac. Ne znam koliko su tu čisti papiri, jer oni trebaju i otkupiti taj stan. Zanima me gdje mogu provjeriti o čemu se točno radi i mogu li ja kupiti taj stan a s tim platiti i otkup ili se s njima nekako dogovoriti? Što je najbolje učiniti? Najljepša hvala !!
  14. Panda17 - zovi policiju odmah kada te počne vrijeđati. Zašto joj Vi govorite da treba čekati da ju opet istuče!!?? Mislim, kakav je to savijet?? Postoje sankcije i za verbalni napad, vjerujte mi, prošla sam to. Kada ga prijaviš za vrijeđanje, (a dovoljno je da ti kaže "glupačo") možete ispričati sve policiji, recite da vas fizički zlostavlja. S policijom ćete otići na hitnu da snime ima li lomova ili ozbiljnijih unutarnjih ozlijeda. Držim palčeve, izvucite se iz toga i budite hrabri!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija