Jump to content

witch32

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da bi se ostvario uvećani DD potrebno je raspolagati određnim dokumentom koji potvrđuje oštećenje ili teže oštećenje zdravlja djeteta (nalaz i mišljenje ili rješenje nadležnog centra za soc. skrb kojim se odlučuje o pravu na osobnu invalidninu, tuđu pomoć i njegu,itd.) Obrati se najprije Centru za soc.skrb (ili je to danas Zavod...nebitno) kako bi ti njihovo povjerenstvo utvrdilo postoje li uvjeti i za neku drugu vrstu pomoći. Može se dogoditi da dijete ne ostvari pravo na neku drugu vrstu soc.pomoći,a da utvrđeno oštećenje zdravlja može biti dostatno za uvećani DD.
  2. witch32

    "oranica"

    Ak baš nećeš taj voćnjak prijavljivati u Arkod,prišparaj si trošak jer ti mjernik mora napraviti papire za katastar i gruntovnicu, plus upis....
  3. Odgovor je kompliciran. Ukoliko se radi o čestici unutar građ. područja pravni sljednik je najčešće jedinica lokalne samouprave. Uvjet da to jed. prenese na sebe je ishođenje potvrde upravnog odjela za prostorno uređenje nadležne županije o položaju te čestice na dan 21.07.1991. te potvrda o trenutnom položaju u postojećim prostornim planovima. Također je potrebno ishoditi potvrdu nadležnog ureda drž.uprave je li za česticu podnijet zahtjev za povrat oduzete (nacionalizirane) imovine te potvrdu Hrvatskih šuma nalazi li se ta čestica u njihovim šumsko-gospodarskim planovima. Ako je čestica 1991. i danas unutar granica građ.područja, nije podnesen zahtjev i nije u šumskim planovima, onda JLS može tražiti od župana izdavanje Isprave za priznavanje prava vlasništva. Ukoliko se radi o čestici koja se nalazila van granica građ.područja 1991, ili pak je danas van građ.pod., onda bi se trebala upisati RH,a taj postupak bi trebalo provesti Općinsko državno odvjetništvo.
  4. Obvezu javnog natječaja propisuje čl.391 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. A je li odlukom zakonito određeno pravo prvenstva morao je odlučiti Ured državne uprave županije kojoj jedinica lok.samouprave pripada, budući da mu je ta jedinica morala dostaviti sve odluke Vijeća.Načelno, svaka JLS sama određuje posebne uvjete natječaja,a Ured bi morao djelovati ako su uvjeti u suprotnosti sa pozitivnim zakonskim propisima (npr. diskriminacija po pripadnosti nac.manjini). Ne razumijem ovaj dio o odricanju od odgovornosti o čem se radi, al zato već spomenuti zakon govori o odgovornosti prodavatelja, bez obzira radi li se o fizičkoj ili pravnoj osobi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija