Jump to content

ribariba

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. zaprimljen je obavezni prekršajni nalog u kojem je okrivljenik pod 1. počinio prekršaj iz čl.282 st.4 zakona o sigurnosti na cestama kažnjiv po čl. 282 st.10 istog zakona pod 2. počinio prekršaj iz čl. 112 st.1 zakona o sigurnosti na cestama kažnjiv po čl. 112 st 3. istog zakona. novčana kazna iznosi za za stavku 1. i stavku 2. 1000kn u obrazloženju piše da je policijski službenik podnio izvješće broj: 194879887 o počinjenom prekršaju protiv okrivljenika. uvidom u podneseno izvješće koje se temelji na neposrednom opažanju policijskog služebanika, policijski službenik je utvrdio da je okrivljenik počinio opisani prekršaj. pitanje je: želim napisati prigovor jer zapisnik od policije nije potpisan niti napisan na mjestu događaja, prema članki 282 st 4 i čl.282 st10. optuženika se nije pitalo dali hoće napraviti akotests, nego je optuženik priznao da je konzumirao alkohol. Prema čl. 112 st.1 i čl.112 st 3. (Vozači bicikla dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom, a ako one ne postoje, što bliže desnom rubu kolnika.) biciklist nije ugrožavao promet. Komeda pošaljem prigovor-nadležnom prekršajnom sudu ili policijskoj postaji? obavezni prekršajni nalog je dobiven od policijske uprave. šta da napišem?jer bolje tražiti smanjenje kazne ili poništenje?vozač bicikla je bio pod utjecajem alkohola.
  2. dali je meni odvjetničko društvo obavezno dostaviti odgovor na moj prigovor u roku od 15 dana? prema zakonu ja nisam dužna plačati opomene od strane odvj. društva ili? tražim osnove da prijavim odvjetničko društvo državnom inspektoratu
  3. na pitanje odvjetničkom društvu:dali su prigovor poslali na sud gospođa je odgovorila da oni nisu obavezni.. prigovor sam u roku od 8 dana poslala odvjetničkom društvu, dali sam trebala poslati javnom bilježniku koji je navodno obavezan dostaviti prigovor na sud ili?samatram da ako odvj.društvo zastupa bilježnika a bilježnik navodno b.net da je prigovor dovoljno dostaviti odvj društvu.... kako da dokažem da sam ja imam pravo a da oni samo žele pokrasti..?
  4. na rješenje o ovrsi uputila sam prigovor protiv rješenja o ovrsi u kojoj stoji da mi nije dostavljena niti opomena za nepodmirenje računa niti opomena pred pokretanje ovršnog postupka.najsmješnije od svega je:kada sam kontaktirala odvjetničko društvo koje zastupa b.net, gospođa mi je samo davala odgovor:"mi nismo obavezni vas izvjesitit". stavili su sve pred gotov čin, poslali mi ovrhu i nakon dva mjeseca samo me nazvali i obavijstili da oni meni sjedaju na račun.ako je to legalno šta oni rade, onda ne znam tko je pisao zakon?!
  5. Dobila sam ovrhu, nakon 11 mjeseci, zbog navodno ne plaćenog računa za korištenje B.net internet usluge. U trošak ovršnog postupka zaračunato je: trošak opomene pred pokretanje ovršnog postupka(307,50kn)--ali opomenu nikada nisam dobila niti mi je uručena; sastav prijedloga(307,50kn); pribavljanje klauzule ovršnosti(307,50kn) te javnobilježnička nagrada(98,40kn);javnobilježnička naknada(110,70kn). nakon što sam dobila ovrhu, podmirila sam navodno ne podmireni račun za korištenje usluge B.neta. Problem je u tome što nikada nisam dobila opomenu od B.neta za nepodmiren račun niti sam dobila opomenu pred pokretanje ovršnog postupka..prvi puta sam saznala za navodno nepodmireni račun kada mi je stiglo rješenje o ovrsi na koji sam poslala prigovor te da bi me nakon dva mjeseca TELEFONSKI kontaktirali iz odvjetničkog društva da će mi ići prisilna naplata preko FINE ili se želim dogovoriti o načinu plaćanja u roku od 7 dana(gospođa koja je zvala iz odvjetničkog društva nije htjela reći svoje puno ime i prezime). dali odvjetničko društvo može meni zaračunati gore navedene troškove s tim da opomenu nisam dobila niti sam ja tražitelj njihove usluge?dali odvjetničko društvo ima pravo predati ovrhu FINI te dali fina može na temelju samo njihove ovrhe meni napraviti naplatu? ja samtram da odvjetničko društvo, javni bilježnik te firma za utjerivanje poreza želi samo "izmamiti novac" jer odvjetnički ured je i javni bilježnik i firma za utjerivanje poreza..molim vas za savjet..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija