Jump to content

Domba-law

Korisnik
  • Broj objava

    42
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Domba-law objavio

  1. Majka bi trebala pronaći način da dokaže da je isključivo svoja sredstva ulagala u apartman što je vrlo teško. Najbolje bi bilo da daruje svoj apartman nekom od djece u koga ima povjerenja te će na taj način eliminirati mogućnost bračnog partnera bilo kakvoj imovinskoj potražnji.
  2. Brat preko odvjetnika može tražiti izricanje privremene mjere kojom će sud odlučiti s kojim roditeljem će dijete stanovati te način održavanja kontakata s drugim roditeljem. Privremena mjera je odmah ovršna bez obzira na eventualne žalbe. Treba naglasiti da će se uzeti u obzir mišljenje djeteta pri izricanju mjere.
  3. Supruga može tražiti polovinu uloženog novca kojim se uređivala kuća. Isto tako, može tražiti i pola vrijednosti auta. Što se prihoda tiče, ukoliko je trošen za vaše zajedničke potrebe, pretpostavka je da je supruga svoju polovicu utrošila za svoje potrebe. Jedino ukoliko postoji zajednička ušteđevina, bez obzira na čije ime je štednja otvorena, može potraživati polovicu iste. Povećana vrijednost lokala koja je rezultat vašeg zajedničkog rada i ulaganja također podliježe podjeli.
  4. Ukoliko ima status redovnog studenta i ako se nije ispisala sa fakulteta i nadalje će imati pravo na obiteljsku mirovinu.
  5. I Vaše dijete ima pravo na obiteljsku mirovinu po smrti svoga oca. Odmah se obratite u najbliže mirovinsko osiguranje radi podnošenja zahtjeva za obiteljsku mirovinu za Vaše dijete.
  6. Ukoliko supruga bez razloga odbije ponuđeni joj posao, Vaša obveza uzdržavanja nje bi prestala. No međutim, ukoliko za odbijanje posla ima ozbiljne argumente, Vaša obveza uzdržavanja ne bi prestala. Može tražiti podjelu bračne stečevine i podjelu svakog povećanja imovine koja je nastala za vrijeme trajanja vašeg braka, bilo da je to povećanje u nekretninama ili novčanim sredstvima.
  7. Preko CZSS-a možete provjeriti stambene i ostale uvjete u kojima bivši suprug živi. Što se tiče alimentacije, tu je teret dokazivanja na njemu - uplatnicama mora potvrditi svoja uplaćivanja ( koje nema ). Ukoliko 6 mjeseci kontinuirano ne plaća alimentaciju, imate pravo zatražiti privremeno uzdržavanje od CZSS.
  8. U zakonu nije točno propisana dob, već psiholog procjenjuje zrelost djeteta i sukladno s time se postupa.
  9. To je samo koncept ugovora, moguće je upisati neograničeni broj čestica . Najbolje bi bilo cijeli taj ugovor prepisati na prazan papir ( može i na komp ) i ubaciti sve čestice. Taj ugovor odnosi se javnom bilježniku, poreznoj i u gruntovnicu. Prvo se ovjerava potpis darivatelja kod javnog bilježnika. Kod javnog bilježnika saznati će te što dalje. Može i on direktno preko sebe to poslati poreznoj i u gruntovnicu ili će te to napraviti Vi.
  10. Ukoliko se traži radno mjesto sa SSS, a Vi imate VŠS, nemate nikakvu prednost s obzirom na spremu.
  11. Sud će odrediti te kontakte samo ukoliko su oni u interesu djece, a ne u interesu bake i djeda. Djeca su dovoljno velika da izraze svoju volju da li se žele družiti sa bakom i djedom ili ne.
  12. Stručni uvjeti koji su navedeni u natječaju na koji ste se javili i Vi i gospođa koju spominjete dati će Vam odgovor na pitanja. Ukoliko je u natječaju navedeno da se traži samo poznavanje hrvatskog jezika i pisma ( a ne i prof. hrvatskog jezika ) od Vaše konkurencije tražiti će se provjeravanje poznavanja hrvatskog jezika i pisma.
  13. http://www.stipendije.info/hr/stipendije Možda pomogne.
  14. Činjenica što ste nastavili živjeti sa prvim suprugom i nakon razvoda odnosno sve do njegove smrti, nema utjecaja na ostvarivanje prava na njegovu mirovinu. Pravo na njegovu mirovinu imali bi ste da ste nakon razvoda tražili uzdržavanje.
  15. Definitivno postoji temelj za podizanje privatne tužbe. Vrijedi pogledati čl. 133.,147.,148.,149.
  16. Imate pravo na obiteljsku mirovinu ukoliko ste od suda zatražili uzdržavanje Vas od strane supruga ( i naravno, ukoliko je to sud odredio). Jednom prijevremena, uvijek privremena, ne mijenja se nikada.
  17. Obiteljski zakon - članak 209., stavak 3.
  18. Na odvjetniku je da dokaže da se radi o teškim tjelesnim ozljedama, što nije teško jer kao što ste rekli, sin Vam je na traumatologiji, postoji podljev oka, masnice...
  19. Pitanje uzdržavanja može se odvijati posebnim postupkom.
  20. Ako nađete dobrog odvjetnika, vjerojatno uvjetna.
  21. Pokrenuti kazneni postupak zbog povrede dužnosti uzdržavanja. Ukoliko otac ima imovinu ili primanja moguće je pokrenuti ovršni postupak. Također, ukoliko otac ne plaća alimentaciju 6 mjeseci kontinuirano, možete se obratiti centru za CZSS koji će vam odobriti privremeno uzdržavanje. Moguće je i pokrenuti parnični postupak radi određivanja uzdržavanja od strane bake ili djeda, odnosno roditelja obveznika uzdržavanja, ukoliko oni imaju primanja. Nema roka za kaznenu prijavu. Ne možete uskratiti susrete oca i djeteta ukoliko su ti susreti u interesu djeteta.
  22. http://www.zakon.hr/z/279/Zakon-o-prekr%C5%A1ajima-protiv-javnog-reda-i-mira ?
  23. Bitno je znati da li RH ima potpisanu konvenciju s Republikom Austrijom koja se odnosi na postupak razvoda braka. Informaciju o tome možete dobiti u Ministarstvu socijalne politike i mladih, Ksaver 200a. Kontakt osoba- gđa. Lidija Budimović.
  24. Czss po službenoj dužnosti povećati će iznos privremenog uzdržavanja za vaše dijete. Ukoliko to propusti učiniti iz nekih razloga, Vi ih o tome slobodno obavijestite i tražite povećanje iznosa privremenog uzdržavanja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija