Jump to content

zdepar

Korisnik
 • Broj objava

  23
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O zdepar

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Može li javni bilježnik ovjeriti potpis na tiskanoj oporuci, jer oporučitelj teško piše izraze kojima bi htio iskazati svoju volju?
 2. Molim pomoć, starija osoba ovih dana piše oporuku, između ostalog, i za novčana sredstva (znatna),na računu koji ima stalan priljev sredstava i kojima se redovito koristi za život. Da li u oporuku navesti "sva sredstva zatečena na računu...."
 3. Molim pomoć, majka živi u Austriji, ima dvojno državljanstvo, ima HR osobni i adresu u RH, želi pokloniti nekretninu, pola kuće, svome sinu, državljaninu Austrije. Istovremeno taj njen sin želi kupiti drugu polovinu kuće od svoje tete, državljanke i nastanjene u RH. Može li to i koji su koraci ?
 4. Pozdrav, molim pomoć! Potencijalna poslodavka me prije 45 dana prijavila na HZZ-u za stručno osposobljavanje. Nisam do jučer znala da se tijek postupka može pratiti na e-garađanin. Jučer sam vidjela u "mojim podatcim" u koloni "status ugovora" je pisalo zahtijev za dodjelu potpore po mjerama (negativno ocijenjen); a u koloni"status osobe u ugovoru" piše u pripremi. Da li je to konačno odbijanje?? Potencijalna poslodavka mi ništa ne govori, a ja ne tražim dalje posao. Hvala
 5. Molim vas za odgovor na pitanje:u slučaju kada je gradski prijevoz plaćen od strane poslodavca uključen u plaću, bez odvajanja nakane, ukupna plaća je jedna jedinstvena stavka (donedavno su to bile odvojene stavke na listi), dakle uvećana za iznos naknade za prijevoz, da li je to osnovica za izračun prihoda koji se računaju za neka oslobođenja cenzuse i sl. Hvala!
 6. Molim pomoć, moj pokojni djed je 1946.g osuđen na dugotrajnu robiju zbog navodnog sakrivanja žita od narodne vlasti. Slijedom presude mu je dio imovine konfisciran, a dio je baka morala prepisati na sebe.Uglavnom on nije više ništa mogao posjedovati. Nakon odsluženja 7 god. robije, bojao se i pitati ima li ikakva prava. Djed je umro 1973.g. Za njime nije niti sazivana ostavinska rasprava, jer nije ništa posjedovao. Baka je 1981. god. darovnim ugovorom svu imovinu predala sinu,, uz suglasnost ostale djece. Baka je umrla1986.g i za njom je ponovno sazvana ostavinska rasprava i opet je izrijek
 7. 13. svibnja 2013. predano je rješenje o naslijeđivanju u Poreznu, porez na nekretnine je razrezan u roku od 1 mjesec, bez uvida, a porez na novčana sretstva i dionice je došao nakon 30 mjeseci, 24. prosinca 2015. Nakon koliko dugo se može pojaviti još nekakva porezna tražbina?
 8. Prijedlog za ovrhu i rješenje o ovrsi u jednom, je napisao odvjetnik J. Črnko koji je potpisao dokument za račun HEP-toplinarstvo, i poslao ga 9. 1. 2009. javnom bilježniku A. Iliću, koji ga je primio 15. 01. 2009. Isti dokument je meni poslala Javna bilježnica Sanda Pandža, (podaci s koverte), ovjeru je obavio A. Ilić, kome se žaliti, što znači prihvatljivi tijek postupka, za koji nisam niti znao da je pokrenut, pa sam zbog prestanka obveze čuvanja bacio dokazne račune, koje sam prema nezvaničnim provjerama platio početkom veljače 2009. i između travnja i lipnja 2009., s pripadajućim zatezn
 9. Radi se o dva navodno ne plaćena računa iz listopada i studenog 2008. godine Hep- toplani, u ukupnom iznosu od 294,87 kn. Račune sam vjerojatno platio sa zakašnjenjem od možda dva - tri mjeseca, jer sam u to vrijeme bio bez prihoda. Siguran sam da sam platio sve svoje račune, uz masne kamate ,samo , sa zakašnjenjem. Obzirom da , prema zakonu račune čuvam 5 godina, potvrdu o plaćanju istih - nemam! Dana 21. kolovoza 2015. primio sam Prijedlog za ovrhu i Rješenje o ovrsi ( na jednom dokumentu), s datumom primljeno - 15. 01. 2009. od javnog bilježnika Ante Ilića. U potpisu dokumenta je odvjetn
 10. Koliko puta može uzastopno poslodavac radniku na određeno vrijeme, produžavati ugovor na po 1 mjesec ?
 11. bez najave mi je blokiran račun, kako se ispostavilo, radi prisilne naplate kazne za prometni prekršaj iz 2011.g , bez ikakvog ovršnog prijedloga, a u srpnju sam auto registrirao bez problema. čemu onda svi oni zakoni o zaštiti ovršenika, o najavi ovrhe, o uskrati registracije za dužnike za kazne..., tko je ovršitelj... kome da se žalim.. , zastara ?
 12. bez najave mi je blokiran račun, kako se ispostavilo, radi prisilne naplate kazne za prometni prekršaj iz 2011.g , bez ikakvog ovršnog prijedloga, a u srpnju sam auto registrirao bez problema. čemu onda svi oni zakoni o zaštiti ovršenika, o najavi ovrhe, o uskrati registracije za dužnike za kazne..., tko je ovršitelj...
 13. do dana 17.07.2014. još nije obavljena procjena nekretnine , iako je nekoliko puta osobno propitivano u poreznoj u Sopotu, Zagreb!!!!!!!!!
 14. radi se o vozilu za šlepanje i prijevoz većih vozila dužine do 10 metara i težine do 12 tona, koje slijedom povremenih potreba više dana stoji. različita su tumačenja kako prikazati to dugotrajno stajanje , treba li svakodnevno ispunjavati listiće ili je dovoljno prebaciti na "krevet" i kilometražom dokazivati to stajanje; vozilo vozi samo unutar granica Hrvatske.
 15. Klasična priča, kredit u švicarcima za farmu krava, hipoteka na farmu, nemogućnost otplate, zbog...bla, bla, bla,.. banka me je blokirala, ja stoku hranim , ali ne mogu raspolagati. Sada se pojavljuju zagonetni potencijalni kupci sa pričom da (HYPO) banka prodaje moju nekretninu- farmu, a ja nisam obavješten iako je dug bitno manji od stvarne vrijednosti nekretnine. Mora li i mene netko obavijestiti da se moja farma prodaje i po kojoj cijeni, mogu li na tu cijenu ikako utjecati, ili mogu li negdje pročitati da se prodaje ?
×
×
 • Napravi novi...