Jump to content

zdepar

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poljopprivredni redar je za slabo održavanje poloprivrednog zemljišta izrekao 1 kaznu susjedu koji je sam vlasnik i 1 naknadu za izlazak na teren za isti prekršaj, a za drugu parcelu gdje je 18 suvlasnika 18 kazni i 18 naknada za izlazak na teren. Da li je to ispravno ? Svi su prigovorili i sada su svi na prekršajnom sudu
  2. Posjedujem naslijeđeno seosko imanje u Slavoniji o kojemu se zbog bolesti, dobi, lošeg financijskog stanja (male mirovine) i pandemije ne mogu brinuti, nego samo djelomično . Zbog toga mi komunalni redar stalno šalje visoke kazne (1000 kn +150 za izvid). Imanje je stalno oglašeno za prodaju, ali nitko niti ne pita jer takvih je na stotine. Što mogu učiniti jer ne mogu izdržati kazne?
  3. Može li javni bilježnik ovjeriti potpis na tiskanoj oporuci, jer oporučitelj teško piše izraze kojima bi htio iskazati svoju volju?
  4. Molim pomoć, starija osoba ovih dana piše oporuku, između ostalog, i za novčana sredstva (znatna),na računu koji ima stalan priljev sredstava i kojima se redovito koristi za život. Da li u oporuku navesti "sva sredstva zatečena na računu...."
  5. Molim pomoć, majka živi u Austriji, ima dvojno državljanstvo, ima HR osobni i adresu u RH, želi pokloniti nekretninu, pola kuće, svome sinu, državljaninu Austrije. Istovremeno taj njen sin želi kupiti drugu polovinu kuće od svoje tete, državljanke i nastanjene u RH. Može li to i koji su koraci ?
  6. Pozdrav, molim pomoć! Potencijalna poslodavka me prije 45 dana prijavila na HZZ-u za stručno osposobljavanje. Nisam do jučer znala da se tijek postupka može pratiti na e-garađanin. Jučer sam vidjela u "mojim podatcim" u koloni "status ugovora" je pisalo zahtijev za dodjelu potpore po mjerama (negativno ocijenjen); a u koloni"status osobe u ugovoru" piše u pripremi. Da li je to konačno odbijanje?? Potencijalna poslodavka mi ništa ne govori, a ja ne tražim dalje posao. Hvala
  7. Molim vas za odgovor na pitanje:u slučaju kada je gradski prijevoz plaćen od strane poslodavca uključen u plaću, bez odvajanja nakane, ukupna plaća je jedna jedinstvena stavka (donedavno su to bile odvojene stavke na listi), dakle uvećana za iznos naknade za prijevoz, da li je to osnovica za izračun prihoda koji se računaju za neka oslobođenja cenzuse i sl. Hvala!
  8. Molim pomoć, moj pokojni djed je 1946.g osuđen na dugotrajnu robiju zbog navodnog sakrivanja žita od narodne vlasti. Slijedom presude mu je dio imovine konfisciran, a dio je baka morala prepisati na sebe.Uglavnom on nije više ništa mogao posjedovati. Nakon odsluženja 7 god. robije, bojao se i pitati ima li ikakva prava. Djed je umro 1973.g. Za njime nije niti sazivana ostavinska rasprava, jer nije ništa posjedovao. Baka je 1981. god. darovnim ugovorom svu imovinu predala sinu,, uz suglasnost ostale djece. Baka je umrla1986.g i za njom je ponovno sazvana ostavinska rasprava i opet je izrijekom navedeno da , uz suglasnost ostale djece, sve "CIO POSjED" ostavlja istom sinu. I taj sin je umro prije 21 godinu, a pogreškom suda rješenje o ostavnini nije odmah sprovedeno jer u njem nije izrijekom stajala k.o. kojoj je pripadalo zemljište.Danas se na vlasničkim list pojavljuje, uz stvarne nasljednike i pokojni djed koji je umro navedene 1973. godine
  9. 13. svibnja 2013. predano je rješenje o naslijeđivanju u Poreznu, porez na nekretnine je razrezan u roku od 1 mjesec, bez uvida, a porez na novčana sretstva i dionice je došao nakon 30 mjeseci, 24. prosinca 2015. Nakon koliko dugo se može pojaviti još nekakva porezna tražbina?
  10. Prijedlog za ovrhu i rješenje o ovrsi u jednom, je napisao odvjetnik J. Črnko koji je potpisao dokument za račun HEP-toplinarstvo, i poslao ga 9. 1. 2009. javnom bilježniku A. Iliću, koji ga je primio 15. 01. 2009. Isti dokument je meni poslala Javna bilježnica Sanda Pandža, (podaci s koverte), ovjeru je obavio A. Ilić, kome se žaliti, što znači prihvatljivi tijek postupka, za koji nisam niti znao da je pokrenut, pa sam zbog prestanka obveze čuvanja bacio dokazne račune, koje sam prema nezvaničnim provjerama platio početkom veljače 2009. i između travnja i lipnja 2009., s pripadajućim zateznim kamatama. Kada nastupa moja obveza i prema kome, datumom primanja rješenja ili datumom njegovog nastanka, jer je razlika više od 6,5 godina ?
  11. Radi se o dva navodno ne plaćena računa iz listopada i studenog 2008. godine Hep- toplani, u ukupnom iznosu od 294,87 kn. Račune sam vjerojatno platio sa zakašnjenjem od možda dva - tri mjeseca, jer sam u to vrijeme bio bez prihoda. Siguran sam da sam platio sve svoje račune, uz masne kamate ,samo , sa zakašnjenjem. Obzirom da , prema zakonu račune čuvam 5 godina, potvrdu o plaćanju istih - nemam! Dana 21. kolovoza 2015. primio sam Prijedlog za ovrhu i Rješenje o ovrsi ( na jednom dokumentu), s datumom primljeno - 15. 01. 2009. od javnog bilježnika Ante Ilića. U potpisu dokumenta je odvjetnik Jadranko Črnko, a na koverti stoji: Javni bilježnik Sanda Pandža! Uz navedenu tražbinu s kamatama do isplate (!), a konto naknade javnobilježničkih troškova traži se 475,80 kn s kamatama do isplate(!) (mogli su još čekati) Što da radim, kome da se obratim, kako da vjerujem njihovom računovodstvu, gdje je taj dokument bio od 9. siječnja 2009., kada je napisan, do 21. kokovoza 2015. kada sam ga dobio. Molim pomoć !
  12. Koliko puta može uzastopno poslodavac radniku na određeno vrijeme, produžavati ugovor na po 1 mjesec ?
  13. bez najave mi je blokiran račun, kako se ispostavilo, radi prisilne naplate kazne za prometni prekršaj iz 2011.g , bez ikakvog ovršnog prijedloga, a u srpnju sam auto registrirao bez problema. čemu onda svi oni zakoni o zaštiti ovršenika, o najavi ovrhe, o uskrati registracije za dužnike za kazne..., tko je ovršitelj... kome da se žalim.. , zastara ?
  14. bez najave mi je blokiran račun, kako se ispostavilo, radi prisilne naplate kazne za prometni prekršaj iz 2011.g , bez ikakvog ovršnog prijedloga, a u srpnju sam auto registrirao bez problema. čemu onda svi oni zakoni o zaštiti ovršenika, o najavi ovrhe, o uskrati registracije za dužnike za kazne..., tko je ovršitelj...
  15. do dana 17.07.2014. još nije obavljena procjena nekretnine , iako je nekoliko puta osobno propitivano u poreznoj u Sopotu, Zagreb!!!!!!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija