Jump to content

Mmm001

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Mmm001 objavio

  1. Pozdrav svima. Imam dva pitanja. Imam udrugu (sportski klub) i naplaćivati ćemo mjesečne članarine putem uplatnica. 1. Moramo li izdavati račune po plaćenim članarinama? 2. Treba li na računima (i na uplatnicama) stajati ime djeteta (člana) ili podaci o roditelju/platitelju? Hvala svima unaprijed na odgovorima!
  2. Mora postojati pisani trag (račun priložrn uz putni nalog). Ruta puta je određena samostalno, ali u dogovoru i uz znanje poslodavca (to je barem preporuka).
  3. Pozdrav! Imamo proizvod koji bismo htjeli izvoziti u susjedne zemlje, BiH, Srbiju itd. Zanima me kakvu pogodnost pruža EUR.1 obrazac koji dokazuje hrvatsko porijeklo proizvoda, može li se bez njega izvoziti i što time gubimo? Proizvod (jukebox) sami sastavljamo od komponenti kupljenih u Hrvatskoj, ali većinom stranih proizvođača. Dizajn, specifikacije i sastavljanje proizvoda su isključivo našeg porijekla. Unaprijed hvala na odgovorima!
  4. Pozdrav! Zanima me kako se sada izracunava mirovina za osobu koja je u radnom odnosu u drzavnoj firmi 35. godinu i ove bi godine isla u prijevremenu mirovinu (medicinska sestra, SSS). Cuo sam nesto o uzimanju prosjeka placa 10 zadnjih godina u obzir, pa izracuna, ali sam cuo da ce doci i neki novi zakon o 10 najboljih godina kojima se odredjuje taj prosjek. Pitanja su, kako se tocno izracunava mirovina u ovom slucaju i dali se u ovoj godini moze ocekivati nekakav zakon koji bi taj izracun regulirao na drugi nacin? Puno Vam hvala!
  5. Prvo, puno hvala na odgovoru! Drugo, dali možda znate kojoj bi se komori trebali obratiti Vanjskotrgovinskoj komori BiH ili Gospodarskoj komori F BiH npr. (da ne spominjem katastrofalne web stranice gorenavedenih). Trece, na koje ste to jos tocno pravilnike ili propise ciljali uz Zakon o zaštiti potrošača... Unaprijed hvala!
  6. Pozdrav! Ovako... Spremamo jedan električni proizvod za izvoz u BiH, Srbiju itd.. Prvo, pošto je taj uređaj sastavljen iz raznih komponenti, (razgovarajmo kao o playstationu), zanima me dali MORA imati uz sebe knjižicu kao npr. user manual (korisnički priručnik) ili je to samo naša dobra volja dali ju dajemo ili ne (ne govorim sada o garanciji i ostalom, ovo bi bile samo upute za rukovanje i ostalo...) Drugo, zanima me dali ima nešto da je propisano zakonom kako bi to trebalo izgledati(što točno mora sadržavati)? Treće, komponente u pripadajućim user manualima imaju različite copyright stavke (dali je taj priručnik moguće zaštititi autorski i kako)? Ufff.... hvala svima koji pokušaju nešto napisati.... P.S. Pošto sam fulao topic, sad objavljujem i ovdje...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija