Jump to content

dalibor_gv

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moje pitanje je u sličnom tome... Zadnje 4 godine živim i radim u Njemačkoj (sa privremenom odjavom na 5 godina u MUPu), te posjedujem Hrvatsku roza vozačku. Pitanja su: - smijem li voziti automobil u vlasništvu moga oca kad dođem u Hrvatsku, bez njegova prisustva u autu? (adresa mi je u Hrvatskoj, kuća mojih roditelja, tako piše i na osobnoj i vozačkoj) - hoće li se nešto promijeniti kada uskoro zamijenim hrvatsku vozačku za njemačku vozačku? - mjenja li se nešti kada više ne budem imao istu adresu (trajna odjava iz HR i prijava na njemačku adresu) Molim odgovore. Zahvaljujem, Dalibor
  2. Upravo sam obavješten da je predstečajna nagodba zaključena prije par dana i danas je objavljena na stranici FINAe. E sad me zanima dali postojeće ovrhe koje su bile aktivne do danas ostaju na snazi, te što je sa bankama koje imaju zabilješke na stanove koji su na firmi? Imam informaciju da na oba računa firme ima po par tisuća kuna, te firma preko njega plaća neke sitne iznose dobavljačima. Dali to znači da bi mogao na FINI predat obračune plaća te ovršiti te račune, tj. kako da znam jel ima tko prije mene na redu? Mislim da ako nešto love ima na računima onda niti nema nitko sa ovrhom, ako se ne varam?
  3. Zahvaljujem na odogovoru. Inače proces predstečajne je pri kraju, nagodba treba biti sklopljena ovaj tjedan. Sad gledam svoje liste plaća i nevidim na njima brojeve računa mirovinskog i zdravstvenog. Što mi je činiti?
  4. Poštovani, molim savjet za sljedeću situaciju. Tvrtka u kojoj sam radio 5 godina je zapala u teškoće, te su plaće počele kasnit. Budući je bilo nade u spas ostao sam još neko vrijeme radit uz neredovitu plaću, no ipak sam na kraju dao izvanredni otkaz zbog neisplate plaća. Za sve plaće imam uredne IP obrasce, a za ove neisplaćene također uz napomenu 'neisplaćena plaća' na njima. Nedugo nakon toga tvrtka je pokrenula predstečaj i upravo ovih dana bi trebao biti prihvaćen plan nagodbe. Iako tvrtka ima nekih nekretnina većina je toga opterećena teretom banaka, plus hrpa zadužnica i sl. Molim vas savjet koja su moja prava u trenutnoj situaciji, te na koji način mogu doći do svojih novaca. Svaki savjet je dobrodošao. Pozdrav, Dalibor
  5. Molio bi također preporuku za odvjetnika iz područja radnog prava u vezi neisplate plaća, a po mogućnosti da radi na proviziju. Područje zagreba. Zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija