Jump to content

gushterica

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, zanima me kako izgleda postupak razvoda braka? Što moram napisati i poslati i kome? Koliko to košta i kako izgleda? U braku smo bili tri godine, nemamo zajedničke imovine ni djece.
  2. U stanu u kojemu živim za vrijeme studija nemam prijavljeno ni prebivalište ni stalno boravište. Stan je u vlasništvu moga oca. Imamo isto prezime, mislim da je jasno kao pekmez da nisam tu bezveze. Susjeda mi vezano uz neke druge nesuglasice prijeti zvanjem policije jer nemam prijavljeno prebivalište u stanu. Je li ta prijetnja realna? Što može biti ako policija dođe?
  3. Pozdrav, susjedi i ja ne slažemo oko čišćenja zajedničkog stepeništa. Susjeda tvrde da sam ja nanjela blato jer imam psa dok ona namjerno bučno otresa svoje cipele na dijelu stubišta do mog stana i očekuje da ja čistim iz nijednog drugog razloga do čiste zlobe. Već 2 godine samo ja čistim hodnik, sad sam odlučila prestati jer ne želim da me se iskorištava. Hodnik je otkad ne čistim jako blatan. Susjeda je na to postavila na hodniku koji se nastavlja na stepenište gotovo ispred mojih ulaznih vrata svoj otirač, zbog blata i prašine. Tvrdi da to zakonski može jer se radi o zajedničkom dijelu zgrade. Prijeti mi policijom ako maknem otirač. Kaže da ću imati problema s policijom jer u stanu nije prijavljeno moje prebivalište, stan koristim za vrijeme studija, a stan je u vlastištvu moga oca koji ima isto prezime kao i ja. Živim u maloj zgradi, tako da susjeda s otiračem i susjeda koja je nezakonito u našoj spremnici čine većinu. Ne plaćamo pričuvu, nemamo kućni savjet. Što mi je činiti? Kako da se zaštitim? Puno hvala
  4. stan je kupljen 2009., hipoteka je upisana 2011.
  5. Otac je kupio stan (polu kompenzacija, polu gotovina). Nije ga prepisao na sebe, ali ima kupoprodajni ugovor ovjeren kod javnog bilježnika. Pred par mjeseci čovjek od kojeg ga je kupio rekao mu je da je on na stan digao na ime svoje firme hipotekarni kredit kod jedne banke koji sad ne može otplaćivati. Otac je ponudio banci iznos polovice hipoteke da skine kredit i omogući mu da se uknjiži. Banka je odbila ponudu. Firma dragog prodavatelja je uz to i pred stečajem. Što se sad može učiniti? Mom ocu je to životna ušteđevina, a nama nasljedstvo. Molim pomoć u savjetu, preporuci. Svima unaprijed od srca hvala!
  6. Za početak: puno hvala na odgovoru. Gospođa je s dijelom njih je u dobrim odnosima, studentima i mlađim podstanarima zna u prolazu dobaciti pokoju zlobnu opasku, većina njenih ispada usmjerena je na mene.
  7. Živim u zgradi u stanu koji pripada mojoj obitelji. Zgrada je mala, nemamo formalno izabanog predsjednika kućnog savjeta. Već tri godine kad u zgradi postoji bilokakav problem na moja vrata dolazi susjeda s kata iznad mene, smatra se predstavnicom stanara, iako vlasnike najmanje dvaju stanova nikad nisam niti upoznala, u njima žive podstanari. (Nevezano uz temu: kad smo se uselili ustanovilo se da gospođa koristi spremnicu koja pripada našem stanu,još uvijek je koristi nakon što je zamoljena da je vrati i ponuđena joj je druga.) Radi se o tome da gospođa dolazi na moja vrata, prvih 2 ili 3 rečenice normalno razgovara sa mnom, a onda prelazi na prijetnje policijom (zbog stvari poput blata na hodniku: svi stanari ne pridržavaju rasporeda čišćenja, smatra me odgovornom za nered jer imam psa, za kojim usput budi rečeno, čistim), vrijeđanja, naredbe, vikanje, zlobni komentari u prolazu, inzistiranje uz prijetnje da financijski sudjelujem u projektima uređenja zgrade koje smatram nepotrebnima itd, prijetnje da nemam pravo ništa učiniti npr. zvati policiju jer u stanu nemam prijavljeno prebivalište, bacanje blata na otirač. Nakon par ekscesa zamolila sam je da mi se više ne obraća. Dotična gospođa počela je u zadnje vrijeme na dnu stepenica na podestu, na dnu stepenica, ispred naših vrata(dva stana)stavljati otirač na kojem briše noge te bučno uz ružne komentare ispred vrata ispred naših stanova s obitelji i gostima brisati noge. Ne osjećam se ugodno ni sigurno u zajedničkim prostorima zgrade, sumnjam u njeno psihičko zdravlje, strah me za moju imovinu (otirač,poštu...). Što mogu učiniti? Kako da se zaštitim? Sve da i kršim kućni red, smatram da mi nitko nema pravo prijetiti ili brisati noge ispred mojih vrata.
  8. Prijedlog za ovrhu i rješenje o ovrsi primljeni su kod bilježnika 2006. godine i do sad ihmoj muž nije primio. Dug još nije isplaćen u cijelosti, ali njegov dobar dio jest.
  9. Poštovani, molim savjet što prije. Muž je bio te 2005. zaposlen u firmi koja mu nije platila račune za VIP roaming dok je radio u Austriji, gazda firme je u međuvremenu umro, a ona je propala. Moj muž je nastavio živjeti vani i 2009. se vratio u Hrvatsku. U međuvremenu kontaktirao je VIP, oni su ga uputili na odvjetničko društvo, osoba s kojom se čuo telefonski i s kojom je korespondirao putem maila rekla mu je da je dug sada preko 4000 kuna te smo ga počeli malo po malo, koliko smo iz mjeseca u mjesec mogli otplaćivati. On još nije u cijelosti otplaćen. Prije par dana stiže prijedlog za ovrhu i riješenje o ovrsi iz 2006. godine s dugom iz 2005.i pristojbom naplaćenom 2006. Nigdje nema dokaza o našim uplatama na VIP-ov račun. Gdje je završio taj novac? Koji je iznos duga sad? Zašto smo od odvjetničkog društva dobivali krive informacije ako je dug s pristojbom manji od 3000 kuna? Gdje je riješenje bilo od 2006. do 2009. još mi je jasno, ali zašto nije uručeno od 2009. do 2012.? Imamo li pravo na žalbu s uplatnicama kao dokazom uplaćenog novca na ime duga mog muža? Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija