Jump to content

Andreakarlo

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Andreakarlo objavio

  1. Hvala Vam puno na odgovoru, napokon netko 😊 Znam, no zato ništa niti nije na njega. Očito se dobro raspitao. Hvala još jednom
  2. Pozdrav, molim za savjet. Bivši nije plaćao alim za naše dijete. Tužila sam ga. Presuda je iz 2014 g. Dosuđeno mu je da plaća 920 kn, a nakon 7 godine djeteta 1100 kn. Također mu je dosuđen iznos za alimentacije koje nije platio od 2010-2013. Rok je bio 15 dana. Predala sam ovrhu na Finu i nikad ništa. Prva u redu naplate, on ima propale firme iza sebe i blokirane račune. Počeo je uredno plaćati alimentaciju jer mu je sud izdao privremenu mjeru još za vrijeme suđenja. Kad je dijete napunilo 14 g pokušala sam se dogovoriti da uplaćuje 200 kn više, znači 1300 kn. Zauzvrat sam dobila vrijeđanje na najjače. Tužila sam ga za povećanje. OGS je dosudio 1600 kn. Žalio se. Županijski sud mu je dosudio u 2 mj ove godine 1500 kn. Počeo je plaćati taj iznos od 4 mj 2020. U presudi opet stoji da je dužan podmiriti iznos od dana suđenja za povećanje alimentacije, cca 5000 kn, rok 15 dana naravno za zakonskom zateznom kamatom. Nije platio. Zaposlen je u građevinskoj firmi koja je zapravo njegova, a glasi na drugu osobu. Ima zaštićen račun. Na Fini stoji da mi je dužan skoro 200 000 kn. Jer sve alimentacije koje je plaćao, platio je direktno meni ili preko firme. Poslala sam Fini da se opozovu svi iznosi koje je platio. Ostali su iznosi alim po prvoj presudi i iznos alim po drugoj presudi, cca 16 000 kn plus zakonska zatezna kamata. U Fini su mi rekli da je firma u kojoj radi u prekršaju ovršnog zakona, i da ih trebam prijaviti. Samo da ih prvo upozorim, jer normalne firme odmah postupe po zakonu jer su kazne ogromne. Upozorila sam njega, no ne trza. Moje pitanje glasi, gdje mogu prijaviti firmu za nepoštivanje ovršnog zakona? I postoji li igdje primjer dopisa koji bi prije poduzimanja mjera poslala baš na ime firme, da imam pismeni trag da sam tu firmu upozorila na kršenje zakona. P. S. Dotični posjeduje nekretnine, pokretnine koje su naravno na nekog drugog, tatu ili sestru. Sposoban je, zdrav, stalno radi, i ima problem s alkoholom. Dijete ne viđa kako je sud odredio, nekoliko puta se desilo da je imao "sastanak" čitaj cuganjeu petak u 21 h pa nije mogao doći po dijete koje ga je čekalo. To mu je jedino dijete. A ja imam muža i troje djece. Hvala unaprijed.
  3. Poštovani, koja je procedura kada se bivseg kazneno prijavi putem pravomocne presude placanja duga za alimentaciju koju nije izvrsio? Ako mu sud odredi zatvor, novci koje je duzan nikada nece biti isplaceni? 

  4. Poštovani Bovu, ne razumijem što znači da moje dijete ima pravo na alimentaciju od dana podnošenja tužbe, jel to znači da nemamo pravo na zaostale alimentacije, cca 5 godina u kojima sam se zadužila i koje otplaćujem s mizernom plaćom sss u državnoj službi. Pokušala sam na lijep način riješiti s njim i nisam htjela da se vučemo po sudovima, kao ni naše dijete da to prolazi skupa s nama, no shvatila sam da nema od toga ništa, sad je i meni voda došla do grla. Poštovani Gringo, pojasnit ću Vam!? Navela sam tu izjavu iz razloga što nemam nikakav dokument niti rješenje od suda ili centra za socijalnu skrb o skrbništvu niti o visini alimentacije, tu izjavu mi je potpisao u svrhu dokaza za vrtić, da sam samohrana majka što i jesam.
  5. Poštovani, molim Vas za savjet. Bila sam u izvanbračnoj zajednici oko 5 godina. Imamo sina od 6 godina, bivši i ja smo se razišli kad je naš sin imao dvije i pol godine. Skoro tri godine bivši nije plaćao nikakvu alimetaciju, samo vrtić koji je iznosio prvo 200 pa 300 kn mjesečno. 10 mjeseci je dijete živjelo tjedan dana kod mene tjedan dana kod tate (dijete je tad imalo 3 godine). Rekao je da tada pogotovo ne treba ništa plaćati jer je tjedan-tjedan. No nakon tih 10 mj, odlučila sam da dijete mora imati jedan dom i dijete živi otad samnom. Ja radim u državnoj firmi, plaća mi je max 3500 kn. Postoji li mogućnost naći odvjetnika koji se bavi naplatom zaostalih alimentacija, uz naravno svoj postotak na kraju suđenja? Jer ja stvarno nemam novaca da taj postupak plaćam. Od ove godine od prvog mjeseca je uplaćivao po tisuću kn, no samo do drugog mjeseca, jer evo već dva i pol mj ništa. On je zaposlen tj. vodi se kao direktor u jednom poduzeću, a u drugom kao menađer. Posjeduje i nekretnine. Nisam nikad pokrenula sudski postupak za određivanje alimetacije, imam samo njegovu potpisanu izjavu i ovjerenu kod javnog bilježnika u kojoj piše da se ja samostalno brinem o našem sinu. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija