Jump to content

shtela

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jedno kratko pitanje. Nadam se da se nece dogoditi, ali me jednostavno zanima. Sto se dogadja ako jedan od partnera nakon ulaska u brak dobije nasljedstvo i proda ga dok je sa partnerom u braku? Znaci, npr, ja se ozenim, dobijem kucu i zemljiste u nasljedstvo. odlucim to prodati. Novac na racunu. Dokaz o nasljedstvu postoji. Da li se u trenutku brakorazvodne parnice taj novac dijeli i ulazi u bracnu stecevinu ili je i to dalje nasljedstvo? nazalost nisam uspio nac takav slucaj na forumu. hvala na odgovorima
  2. što to točno znači? parcelacija i etažiranje ili nešto drugo? jer, iskreno rečeno, baš iz principa joj ništa ne bih dao jer je bezobrazna a da ne pričam o isplaćivanju imovine.
  3. Imam jedan problem. nazalost morat cu napisati toga vise tako da shvatite kakav je problem. nakon ostavinske rasprave pokojnog djeda i bake vlasnistvo nad kucom i poljoprivrednim zemljistem naslijedile su moja mama i moja teta. suci su na ostavinskoj raspravi pitali da li se zele upisati kao vlasnici u nasljedstvu 1/2 ili ce se odma raspodijeliti oko zemljista i kuce da budu upisani kao 1/1. Moja mama je htjela raspodjelu ali ju je moja teta nagovorila da ipak budu 1/2 sto je moja mama pristala. nakon toga, moj tata i moja mama prenose darovnim ugovorom svoje vlasništvo na mene. u tom trenutku nastaju problemi. moja teta se nemoze do dan danas pomiriti s cinjenicom da sam ja postao vlasnik, mogu komotno reci, svoje djedovine. pokusao sam se dogovoriti oko raspodjele imovine odnosno nekretnina da ja budem upisan na nekim djelovima 1/1 a ona na nekim drugim. no, moja "draga teta" je prekinula svaki kontakt sa mojom mamom i sa mnom. Moja teta je od 1992 u njemackoj i unatoc telefonskim pozivima na zeli se javiti. bila je 2 ili 3 puta kod mene (nikad duze od tjedna). Pokusaji razgovora su odmah propali cim su zapoceti. Odvjetnik koji mi je prenio vlasnistvo u gruntovnici rekao mi je da postoji fora u zakonu (kojem, nemam pojma) o dosjelosti. u zadnjih 20 godina ja uredjujem zemljiste, kucu itd. nazalost nemam za to racune. jedine racune koje imam su za rezije koje sve glase na mene. ja sam htio napraviti vocnjak na poljoprivrednom zemljistu i poceo sam uredjivati zemljiste za to (poticaji i tako to). Da li mogu ja pomocu dosjelosti uci u njezino vlasnistvo ako je evidentno da se ona ne zeli o tome brinuti i upisati se kao vlasanik na njezinim nekretninama i sto moram napraviti. btw, odvjetnik je otisao u penziju i trazio bih nekog mladjeg da mi to rijesi. hvala unaprijed na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija