Jump to content

japa007

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je japa007 objavio

  1. MUP to tumači svakako. U periodu važenja svih Zakona koji su sada na snazi, MUP je pojedincima koji su podnijeli tužbu Upravnom sudu odobrio (produžio) skrb, a nekima sada po istim tim Zakonima, samo s drugačijim tumačenjem, ta ista prava želi oduzeti. Mislim da će tu biti posla za Ustavni sud? Ne znam jesam li u pravu, ali mislim da u krivu definitivno nisam jer se očito radi o kršenju ustavnih prava. Ako nisam u pravu molim ispravak.
  2. Zbog gubitka radne sposobnosti kao policijski službenik, sa pravom na profesionalnu mirovinu kao HRVI, dobio sam rješenje HZMO i na isto se žalio zbog omjera invalidnosti, a žalba mi je odbijena. Sad teče rok od 30 dana za podnošenje tužbe Upravnom sudu. S obzirom da imam pravo na skrb MUP-a do izvršnosti rješenja HZMO, molio bih da mi netko objasni kada se rješenje HZMO o pravu na mirovinu smatra izvršnim jer mi to u rješenju nigdje ne piše, a u MUP-a navodno tumače da je poslije odbijanja žalbe na prvostupanjsko rješenje isto rješenje postaje izvršno bez obzira na daljnje tužbene postupke. Da li pravodobno podnesena upravna tužba odgađa izvršenje rješenja HZMO, a samim tim i odgađa izvršnost po tom rješenju?
  3. Eh, i ja mislim da će tako biti najjednostavnije s obzirom na to da se radi o specifičnom slučaju. Svejedno hvala na savjetu i lijep pozdrav!
  4. BrumBrumm, možda me nisi u potpunosti razumio. Ja sam prošle godine pokrenuo novi postupak i onda od istoga odustao iz više razloga. Da li se i to pokretanje postupka uzima u obzir za redovne rokove, tj. da li mogu i prije proteka 2 godine od podnošenja tog novog zahtjeva ponovo pokrenuti postupak? Rok od 2 godine u ovom slučaju teče od podnošenja zahtjeva ili dobivanja rješenje kojim se postupak obustavio te je ostalo na snazi rješenje iz 2007. godine? Znači zanima me kada opet mogu pokrenuti postupak
  5. HRVI sam trajno (od 2007.) i početkom prošle godine sam pokrenuo postupak radi pogoršanja zdr. stanja. Zbog zdravstvenih problema nastalih u međuvremenu nakon podnošenja zahtjeva i osobnih razloga (u manjoj mjeri), a prvenstveno na prijedlog "prijatelja" taj sam postupak u ljeti prošle godine obustavio te mi je izdano rješenje kojim "staro" rješenje o statusu HRVI ostaje na snazi. Zanima me kada opet mogu pokrenuti postupak radi pogoršanja zdr. stanja i utvrđivanja većeg postotka invalidnosti? Da li se pokrenuti i obustavljeni postupak uzima u obzir kao dovršeni i da li rok za podnošenje novog zahtjeva teče od dana podnošenja zahtjeva za opisani obustavljeni postupak ili od dana kada mi je izdano rješenje?
  6. eldridž, poslao sam ti privatnu poruku. kad se logiraš na portal, na vrhu uz tvoj nadimak je rubrika poruke. tamo otvori dolazne poruke i pročitaj sadržaj...
  7. Zmodri11, više nema vremenskog ograničenja na dužinu primanja plaće od MUP-a. Prije je bilo do 3 godine, ali po važećem Zakonu, prema kojem sam ja ostvario to pravo, nema ograničenja. Žalbu HZMO sam predao i dobio na znanje dopis kojim je poslana u Zgb. Sad čekam daljnji ishod i savjete forumaša koji znaju kako dalje... "Borba" tek počinje. Pozdrav svima!
  8. zmodri11, ja sam se nadao da neću imati problema jer mi se druga dijagnoza po opisu veže za probleme koji prvenstveno potječu od bolesne kralježnice, a tek onda nadogradnja svega što je rezultiralo pogoršanjem i u konačnici nesposobnošću za daljnji rad. S obzirom da imam pristojna primanja od MUP-a i zadržavam pravo na uplatu svih doprinosa te postoji niz pravnih lijekova koje mogu upotrijebiti kako bi se izborio za svoja prava, ne odustajem i idem utabanim stazama u nadi da me sve skupa neće "izmučiti" previše. Kralježnica mi je u sve gorem stanju i imam velikih problema s bolovima, ali imam i dijagnozu deformacije koja nije na dijelu koji mi je obuhvaćen drugostupanjskim rješenjem. Zbog toga mislim da ću morati pokrenuti postupak priznavanja pogoršanja s više osnova, a kakav će biti ishod svega to će pokazati vrijeme. Zato se obraćam svim forumašima koji imaju znanje i saznanja da pomognu, a svima se unaprijed zahvaljujem. Pozdrav svima, a Eldridž neka mi se javi na privatni mail (mislim da je to moguće)
  9. Bovu, u rješenju mi piše da organizam oštećen 20% za stalno temeljem bolesti kralježnice cijeneći isto prema točci 208 liste postotaka oštećenja organizma, koja je dio Pravilnika za utvrđivanje postotka oštećenja HRVI iz Domovinskog rata (NN 45/05). Što se tiče psihičke dijagnoze ona mi je dijagnosticirana nakon prvog sistematskog pregleda koji je uslijedio tek nakon 15 godina aktivne službe, a kada nisam prošao psiho-testove pa sam morao krenuti sa liječenjem. U nalazima psihijatara i psihologa mi piše sve manje-više u svezi kroničnih bolova i problema s kralježnicom, a što je rezultiralo nesanicama, napetošću, kroničnim umorom, iscrpljenošću, razdražljivošću, slabošću, drhtanjem, osamljivanjem itd.-ima tu svega još (iscrpljeni obrambeni mehanizmi), a što sve utječe na funkcionalnost. Eldridž, trenutno imam privatnih problema i možemo se naći sljedeći tjedan na kavi, ali ne znam kako da se kontaktiramo uz zaštitu osobnih podataka (nisam baš neki stručnjak po tom pitanju). Ako ti znaš javi pa se čujemo. Inače sutra podnosim žabu u HZMO. Pozdrav svima i poziv forumašima se sličnim problemom da se jave u raspravu sa savjetima jer će mi sve dobro doći.
  10. Kompa, u rješenju HZMO mi piše da žalba odgađa izvršenje rješenja, zbog čega ću se žaliti i nadati se boljem ishodu. Iz kadrovske PU su me kontaktirali i rekli da ih obavijestim da li ću se i kada žaliti, tako da mi neće još prestati radni odnos u MUP-a. Za otpremninu i novac s računa u skladištu imam informaciju da se isplaćuje kada i otpremnina. Ovo sa zadnjim nalazom još ne znam što ću učiniti. U svakom slučaju hvala na savjetima i pozdrav. P.S. Ako bude povoljnije rješenje nakon žalbe javit ću se i prenijeti iskustva tako da i drugi znaju što ih čeka u slučaju da imaju slične uvjete kao i ja.
  11. S obzirom da sam proglašen nesposobnim za rad u MUP-a i već sam "pod skrbi na neodređeno vrijeme" (prosjek neto plaće zadnja tri mjeseca prije nastupa nesposobnosti), ne preostaje mi drugo nego borba "do kraja", dok ne iscrpim sve mogućnosti. Ova dijagnoza F41.2 mi je u svim nalazima (psiholog i psihijatri) dijagnosticirana prvenstveno u svezi sa problemima koje imam sa kralježnicom, a potom kao nadogradnja sve ostalo što je dovelo do pogoršanja i toga da su mi liječnici poslodavcu poslali obavijest o tome, zbog čega je uslijedio postupak procjene radne sposobnosti. Zbog toga smatram da bi mi žalba ne prvostupanjsko rješenje imala smisla. Molim da mi pojasnite kada je rješenje o mirovini izvršno jer mi tada prestaje ovo opisano pravo na "skrb". Da li nekakvi drugi postupci pokrenuti kao pravni lijek odgađaju prekid rada u MUP-a? Još bih molio da me, s obzirom na situaciju koju imam i koju sam vam pojasnio, savjetujete da li da otpusno pismo iz bolnice (sa "novom" dijagnozom F43.2) priložim uz žalbu ili će mi ono samo štetiti za ocjenu komisije HZMO. Unaprijed hvala i lijep pozdrav!
  12. Od HZMO sam dobio prvostupanjsko rješenje, priznaje mi se pravo na profesionalnu mirovinu, omjer rat-20%, ostalo-80% (U MUP-a su me proglasili nesposobnim zbog oboljenja kralježnice temeljem čega mi je priznat HRVI trajno te zbog dijagnoze F41.2 (miješana anksioznost i depresivni poremećaj)). U međuvremenu sam bio u dnevnoj bolnici psihijatrijskog odjela te su mi uz F41.2 konstatirali elemente PTSP F43.2. Kako mi teče rok za žalbu na Rješenje, MOLIM HITAN ODGOVOR što dalje u vezi s tim i da li da Otpusno pismo iz bolnice prilažem uz žalbu ili da samo ustrajem na oboljeloj kralježnici? Dijagnoza F41.2 je privremeni poremećaj-tako su mi tumačili u svim ustanovama i ne vidim razlog da mi ga na komisiji uzmu u obzir kao trajnu bolest i temeljem nje u velikoj mjeri ruše postotak omjera rat-ostalo. Molio bih ako netko ima sličan primjer da se javi i prenese mi svoja iskustva ma kakva ona bila. Hvala i pozdrav svima!
  13. Od HZMO sam dobio prvostupanjsko rješenje, priznaje mi se pravo na profesionalnu mirovinu, omjer rat-20%, ostalo-80%. U međuvremenu sam bio u dnevnoj bolnici psihijatrijskog odjela te su mi uz F41.2 konstatirali elemente PTSP F43.2. Kako mi teče rok za žalbu na Rješenje, MOLIM HITAN ODGOVOR svih koji imaju iskustva s tim da mi odgovore da li da Otpusno pismo iz bolnice prilažem uz žalbu ili da samo ustrajem na oboljeloj kralježnici? Dijagnoza F41.2 je privremeni poremećaj-tako su mi tumačili u svim ustanovama i ne vidim razlog da mi ga na komisiji uzmu u obzir kao trajnu bolest i temeljem nje u velikoj mjeri ruše postotak omjera rat-ostalo.
  14. Hvala na odgovorima. Inače sam od objave na Forumu sve sam već obavio i, iako sam iz Varaždina, bio sam pozvan na pregled u Tvrtkovu 5. Tamo sam riješio i sad čekam već oko 30 dana. Nadam se pozitivnom ishodu svega, a kad mi stigne rješenje HZMO javit ću se. Hvala i pozdrav.
  15. Temeljem pisanog i ovjerenog ugovora s izvođačem radova financirao sam izgradnju dijela nekretnine. Izvođač i vlasnik čestice (s pravomoćnom građevinskom dozvolom) imali su međusobni ugovor u kojem se ja ne spominjem jer sam se kasnije pojavio u cijelom slučaju. Kako su se po djelomičnoj izgradnji nekretnine izvođač i vlasnik počeli sporiti oko rokova i drugih međusobnih problema, gradnja je zaustavljena odlukom suda i sad traje postupak. Mogu li ja i na koji način steći pravo vlasništva ili neko drugo pravo na dijelu nekretnine za kojeg u svojem ugovoru imam precizirano da sam financirao njegovu izgradnju?
  16. Pozdrav Duck! Mislim da godišnji porez na motorna vozila plaća vlasnik koji je evidentiran od početka godine pa završno do 01.03. tekuće godine. Kako ti je otac bio vlasnik vozila početkom godine, porez je obračunat njemu. Svejedno se raspitaj u poreznoj upravi za točan podatak.
  17. Pozdrav forumašima! HRVI sam 20% za stalno (oboljenje kralježnice...) i bio sam u SJP. Nedavno sam na pregledu u Domu zdravlja MUP-a proglašen nesposobnim (kralježnica i depresija F41.2-koja nije posljedica rata već problema sa kralježnicom). Sada slijedi komisija MUP-a za konačnu odluku, a nakon toga komisija HZMO. Bolovanje sam započeo s dijagnozom F41.2. Molim pomoć i savjet u svezi dokumentacije koju trebam predati komisiji HZMO jer sam čuo da bi trebao samo iskoristiti dijagnozu oboljenja kralježnice jer mi F41.2 ne ide u prilog i po njoj bi mi mogli skinuti postotak omjera rat-mir. Također sam čuo da moram mijenjati dijagnozu uzroka bolovanja jer neću moći ostvariti pravo na puni iznos naknade za bolovanje kod HZZO ako mi depresiju ne priznaju kao posljedicu problema s kralježnicom sa kojom imam konstantno liječenje od nastanka oboljenja. Molim za pomoć kako ne bih napravio suviše pogrešnih koraka i ostao zakinut za svoja stečena prava. Unaprijed zahvaljujem.
  18. Slažem se s činjenicom da je godišnji odmor pravo koje se koristi radi odmora od posla, ali ja sam u situaciji da nemam 100 % plaćeno bolovanje te mi je plaća opterećena kreditom, a kako po zakonu imam pravo na korištenje starog GO, htio bih ga iskoristiti jer se iznos plaće uveliko razlikuje od plaće za vrijeme bolovanja. Znači razlog je isključivo financijska kriza u obitelji, a zakonsko pravo bi ostalo neiskorišteno i neplaćeno.
  19. Ima li netko da zna nešto u vezi ovog problema. Bio bih zahvalan na pomoći ili savjetu gdje da se o tome informiram
  20. Zaposlen sam u MUP-a i trenutno sam na bolovanju zbog privremene nesposobnosti koja nije uzrokovana ozljedom na radu... Postupak utvrđivanja nesposobnosti (eventualno trajne) je u tijeku. Kako imam još više od polovice "starog" godišnjeg odmora, u kadrovskoj službi mi nisu znali točno reći kako i na koji način te kada bih ga eventualno mogao iskoristiti jer ću vjerojatno biti na dugotrajnom bolovanju. Rekli su mi samo da nemam pravo na novčanu naknadu za neiskorišten stari GO, a koji se mora iskoristiti do kraja lipnja. Molio bih za savjet gdje da tražim rješenje za ovaj problem i da li imam možda neka prava koja su mi prešutjeli. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija