Jump to content

alexavg

Korisnik
  • Broj objava

    196
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Jasno je sa se postupak odvija po "starom" zakonu, ali isto tako sam siguran da sam u pravu jer govorim iz osobnog iskustva
  2. Zabrana se ne upisuje nužno u vozačku dozvolu. Mislim na fizičko upisivanje, tzv. štambilj. Moguće je da samo dobijete rješenje da vam je od toga i toga datuma vozačka dozvola nevažeća. Zabrana je upisana u policijskom terminalu. Pozdrav!
  3. Mislim da to "gulio" znaći da mu je još 6 dana do isteka zabrane važenja vozačke dozvole,a ne zatvora
  4. Nemože ti apsolutno ništa. Govorim iz vlastitog iskustva jer sam imao sličan slučaj samo što sam ja bio oštečeni. Krivac je rekao da će platit štetu na blatobranu i nakon par dana se počeo praviti blesav. Imam i eu izvješće a on se nije htio pojaviti ni na rekonstrukciji nezgode. I ne zanima ga ništa. Išao sam čak i u glavnu postaju prometne policije i inspektor mi kaže na mu nemogu baš ništa,i kaže da ubuduče obavezno zovem policiju na očevid upravo zbog takvih situacija. Jedino mi kaže da mogu podignuti na sudu privatnu tužbu pa probat tako izganjat štetu,samo kaj mi se neda s tim petljat jel je šteta samo udubljeni blatobran. Dakle kao što ja nemogu njemu ništa, ni on nemože zakonski ništa vama.
  5. Članak 54. (1) Na cesti izvan naselja vozač se ne smije vozilom kretati brzinom većom od brzine dopuštene postavljenim prometnim znakom, a najviše: 1) 130 km na sat na autocestama, 2) 110 km na sat na cestama namijenjenim isključivo za promet motornih vozila i brzoj cesti, 3) 90 km na sat na ostalim cestama. (2) Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom na cesti izvan naselja kreće brzinom koja je za više od 50 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine te će mu se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do tri mjeseca i tri negativna boda. (3) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom na cesti izvan naselja kreće brzinom koja je za više od 30 do 50 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine i izreći će mu se jedan negativan bod. (4) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom na cesti izvan naselja kreće brzinom koja je za 10 do 30 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine. pozdrav
  6. Kakvih tu sve bedastoča ima... Kazna za 170 kmh je 300 kuna i to je to,nikakvi bodovi ni ništa više. Evo i objašnjenje za neuke: 170-10% =153,znači prekoračenje 23kmh,do 10 kmh je kazna 0,od 10-30 je 300 kn,30-50 je 500 kn i 1 bod. u najgorem slučaju ako je 170 sa već uračunatom tolerancijom onda dobite 500 kn i 1 bod. Pozdrav;-)
  7. Ne, tj piše vps-u putem suda koji je donio rješenje.
  8. Vozačka se ne oduzima fizički nego se na nju stavi štambilj na kojem piše za koju kategoriju ne vrijedi i u kojem razdoblju. Tako da nema problema kaj se tiće vožnje skutera.
  9. je,uzimajuči toleranciju od 10kmh to ti je 74. za prekoračenje od 10 do 30 ti je 500 kn i 1 bod. do 10 kmh je 300 kn.
  10. Svaka čast okan na bistrom sječanju. Dakle u ovom postu koji navodiš sve sam napisao iz vlastitog iskustva kod prekršajnog suca,i sve stoji tako kako je napisano. I zaista ima kod sudaca razna tumačenja tog članka,sad dali je moj slučaj bio iznimka to neznam. A otkud obrat,sam sam ti odgovorio, uvidio sam da se nemožeš sa rogatim bosti jer će te uvijek rogati nabosti,mada nije uvijek u pravu:-D.Bolje ići linijom manjeg otpora i savjetovat na kompromis nego na borbu.
  11. Da bi razjasnio svoju nedoumicu potrebno je pročitati cijeli članak na koji se pozivaš a ne samo jedan stavak, jer su svi u uzročno posljedičnoj vezi. Dakle kako da najjednoostavnije pojasnim,u članku 1 piše da je policajac ovlašten alkotestirat i to bla bla bla.. i da je nakon toga ovlašten odvesti na lječnički pregled. Stavak 4 kaže da su osobe dužne postupati prema zahtjevima policijskog službenika. A stavak 3 koji te muči- odvest će osobe i kad poriću rezultate ispitivanja... te kad zahtjevaju analizu krvi i urina odnosno lječnički pregled znači kad poričeš rezultate i kad tražiš analizu jer ne vjeruješ u rezultat tek onda te može vozit,odnosno ovlašten je odvesti te. Neki razlog moraš imati zašto tražiš analizu,nemožeš samo tražiti analizu bez prethodnog alkotestiranja jer si tada već prekršio članak 4.,dakle nisi postupao po nalogu policajca koji te je uputio na alkotest. Kada detaljno proučiš cijeli članak a ne samo jedan stavak vidjet ćeš da je sve po propisu.Neznam dali sam ti bar malo pojasnio jer ni odgovori cijenjenih forumaša,sutkinja sa presudom ni sve ostalo nisu urodili plodom pa tako ne vjerujem ni da je ovo moje pisanje imalo smisla
  12. Možeš tu obavijest baciti,prekršajni nalog ćeš naknadno dobit. A ako želiš dobiti na vremenu možeš pisati prigovor na obavjest o počinjenom prekršaju(to ti inaće ne piše na obavjesti). Odneseš osobno ili preporučeno u policijsku postaju koja je izdala obavijest.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija