Jump to content

ninichh

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ninichh objavio

  1. vi u svakom trenutku možete opozvati punomoć koju ste dali svojem odvjetniku i od njega zatražiti da vam preda cjelokupni spis. Ujedno, kao stranka imate pravo i uvida u spis na sudu pa i tamo možete dobiti preslik spisa (naravno, uz nadokandu troškova kopiranja)
  2. Naravno da je, svaki račun bilo tekući, devizni, pa čak i oročena sredstva mogu biti zaplijenjena u ovršnom postupku
  3. zastarni rok je jedna godina od dospijeća računa. znači, ovrhovoditelj Vas mora utužiti u roku od godine dana od dospijeća računa, s time da morate gledati datum kada je ovrhovoditelj predao prijedlog za ovrhu javnom bilježniku a ne datum kada ste primili rješenje o ovrsi. Kada javni bilježnik po prijedlogu donese rješenje o ovrsi, zastarni rok je 10 godina od pravomoćnosti tog rješenja.
  4. Vi ste stranka u postupku i morali bi imati podatke o brojevima spisa koji se protiv Vas vode. Ako ne znate, nazovite odvjetnika koji Vam je poslao dopis i dogovorite se oko plaćanja jer ce Vam kamate za 10 godina biti velike.. tako da ako Vam nude oprost kamata, sklopite nagodbu i riješite se dugova.
  5. ja bi ih na Vašem mjestu nazvala (ovrhovoditelja ili odvjetnika) u roku od 8 dana od primitka rješenja o ovrsi i rekla da sam platila glavnicu prije nego što sam dobila rješenje. Pošto je glavnica plaćena, a rok za dobrovoljno ispunjenje je 8 dana, tražila bi smanjenje troškova postupka i naravno, platila ostatak u tom roku.
  6. ako ste platili dugovanje nakon što je priedlog predan javnom bilježniku (bez obzira na to kada primite rješenje o ovrsi), troškovi su osnovani jer ste zakasnili sa plaćanjem i morati cete platiti daljnje troškove.
  7. kada dobijete rješenje o ovrsi, imate pravo podnijeti prigovor javnom bilježniku u roku od 8 dana. Na prigovor plaćate sudsku pristojbu, cija visina ovisi o utuženoj glavnici (ako sam Vas dobro shvatila, ukupan dug sa kamatama i troškovima je 800,00 kn, pa je pristojba 100,00 kn u tom slučaju). Nakon toga se postupak vodi na sudu, gdje se dokazuje da li ste bili dužni platiti dug ili ne. Ako Vam je glavni argument taj da ste dogovorili sa ovrhovoditeljem obročnu otplatu dugovanja, nemojte ulagati prigovor jer ćete morati platiti troškove odvjetnika (ako ga ovrhovoditelj ima) i sudsku pristojbu na presudu, sto Vam je sve skupa minimalno oko 450,00 kn. Mislim da Vam je najbolje sa ovrhovoditeljem (odnosno sa odvjetnikom) dogovoriti se oko obročne otplate dugovanja.
  8. nekako sumljam da ste dobili samo prijedlog za ovrhu. nikada se ne šalje samo prijedlog za ovrhu, već Vam na prvoj stranici piše: prijedlog za ovrhu a obično na zadnjoj: rješenje o ovrsi i poslovni broj spisa. pogledajte datum primitka prijedloga za ovrhu-to je pečat na prvoj stranici (bilo od suda ili javnog bilježnika) i tada je vidljiv datum prekida zastare.
  9. ja isto 10.7. na VTS, onda se vidimo
  10. sad sam zvala i ljubazna zena je podijelila info da usmeni traje do 18.07., ali ne zna kada ce poceti usmeni dio. samo se nadam da cemo mi uskoro saznati..
  11. evo, još jedna kolegica je zvala i rekli su joj da ce danas biti objavljeni rezultati.. tako da nam opet preostaje cijeli dan refreshati stranice
  12. nece vam poslati zato sto nisu niti duzni. prema rješenju o ovrsi je naznačen tijek kamata, pa bi vi eventualno trebali sami izračunati, a mislim da mozete otici na finu i njima dati da vam izracunaju ali mislim da se to nesto placa..
  13. da, nemoguce je da je dug od 500,00 kn od 2004. godine dosao na 30.000,00 kn. najbolje saznati broj rješenja i ovrsi i odvjetnički ured koji zastupa ovrhovoditelja i s njima dogovoriti eventualno obročnu otplatu duga ili neki drugi način otplate dugovanja. oni vam vode spis i trebali bi znati koliki je iznos duga.
  14. po meni bi vam najbolje bilo da nazovete ovrhovoditelja- poreznu upravu i da, ako ste tako spremni podmiriti dug, njima kazete da cete sami platiti, a da poslodavcu dostavite uplatincu. tada eventualno porezna moze poslati dopis poslodavcu da on vise nije u obvezi podmiriti to dugovanje jer ste ga vi platili.
  15. u tome svemu mi je bzvz to sto su na proslom roku odmah isti dan objavili raspored usmenog, a ja sad gubim dva dana ucenja na provjeru da li su ista objavili. koma
  16. hahaha :smijeh3: shok-ranije si napisala da mozda usmeni stave i u subotu. jesu vec tako stavljali ili?
  17. dakle, kako sam i napisala, tako sam i cula. ali kao sto sam napisala, to je samo prica tako da ne mora biti da je istinita.. i ja sam zvala par puta i nitko se ne javlja valjda ih cijeli dan zovemo pa im je dosta poziva ali bilo bi lijepo da netko nesto javi (ako ih je dobioi saznao korisnu info)
  18. a ovo za novi ovršni nisam sto posto sigurna, tako sam ja cula (disclaimer, da ne bi ja bila kriva ako bude suprotno ) da, subota mi nije niti pala na pamet.. a nadam se samo da ce sto prije objaviti raspored jer umjesto da ucim provodim dane cekajuci (
  19. a ovo za novi ovršni nisam sto posto sigurna, tako sam ja cula (disclaimer, da ne bi ja bila kriva ako bude suprotno ) da, subota mi nije niti pala na pamet.. a nadam se samo da ce sto prije objaviti raspored jer umjesto da ucim provodim dane cekajuci (
  20. a ha, sad vidim da je stavio i pitanja iz ZPONS
  21. ja sam zvala jucer ministarstvo i rekla je ljubazna gospođa da ce usmeni vjerojatno poceti tek od 26.06. jedino sto mi se cini da je to malo prekasno, a sumljam da ce usmeni biti nakon 20.07. koliko sam ja cula novi ovrsni nece niti stupiti na snagu tako da po tome niti nova pitanja koja nam je sessa dao na seminaru ne bi trebala biti na usmenom.. jedino po meni uz ova pitanja koja je kolega iznad stavio treba vidjeti što bi moglo doci iz Zakona o provedbi ovrhe na novcanim sredstvima i to nauciti.. sreca pa je kratak zakon
  22. mislim da hoce. po meni bi to bio krajnji datum. kolegica s posla je imala prije dvije godine 16.07. a rekla je da je jos nakon nje usmeni bio par dana..
  23. znaci, ima nas vise ovakvih i meni je ostala jos cijela prva grupa pitnanja, kazu da je dosta tjedan dana za tu skupinu.. pa negdje oko 01.07. bi mogao biti usmeni, tjedan dana prije, tjedan poslje.. mislim da nas se prijavilo oko 180 za pismeni, sto je dosta.. tako će komisiji trebati dosta da ispravi.
  24. pliz ako netko ima primjerak presude za naknadu stete po novom zoo-u, neka posalje
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija