Jump to content

noge

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. poštovani! Prije svega, riječ je o građevinskom terenu. Za takav teren, od kojeg kupujete dio, sačinjavate kod geometra geodetski elaborat koji ucrtava dio vaše nekretnine, zatim se on dostavlja projektantu da donese rješenje o zatečenom stanju, to se dostavlja katastru koji ovjerava, opet ide kod geometra koji radi prijavni list, tada se ide na sređenje vlasništva putem suda. odvjetnica
  2. gospodine dragi! u svakom slučaju imate pravo na isplatu plaće ako ste za to vrijeme bili u radnom odnosu. ne vidim smisao u tome da je poslodavac uplatio doprinose za taj period,a plaću nije. Inače se taj cjelokupni iznos isplaću odjednom. Kako ste dobili otkaz imate se prvo, obratiti poslodavcu, pisano, rokovi su kratki, ali je ovo preduvjet da bi mogli poslodavca utužiti preko suda. pogledajte malo Zakon o radu.
  3. noge

    ispit

    kolega dragi, nisam odgovarala u prizemlju nego na prvom katu, s još jednom kolegicom
  4. noge

    pravosudni

    trik pitanje od vičića. kad će se tužba odbaciti kad odbiti. tužba se može samo odbaciti, odbiti se može tužbeni zahtjev. ne promišljajte kad vam postavi takvo pitanje. on ima zbunjujuća pitanja, nemojte da vas zbuni.
  5. noge

    ispit

    dragi moji! ja sam polozila ispit ove godine i mogu vam reci da je sam dan ispita kao da idete na kavu, samo se morate skulirati. morate doci nacisto sa svojom psihom.nema nikakvih tabletica, viskija i sl. ali bitno je sve proci, znaci citavu literaturu i onda kada sve znate nema razloga brigi. dva dana prije ispita su najgora. mislite da nista neznate, a ustvari vam je sve to u glavi. meni je komisija bila sljedeća: vičić, sučević, miljević,vlahinja i palarić. znam koji vas zanimaju. sučević je bio super. nije uopće onakav kakvog ga opisuju na legalisu, virujte mi. meni je on bio najbolji, m je opušten, m zabavan m pomaže. vičić mi nije bio strog. uglavnom pitalo me dosta praksu,jer sam ja odvjetnički vježbenik. al bez straha sve je za ljude. pitanja vam neću pisati, jer su ja mislim ponovljena na legalisu već milijun puta. ali ima i pitanja koja nisu samo na legalisu, neka vam ona budu samo smjernica, nemojte po njima učiti. pozdrav i sretno vam ljudi.
  6. pomoć od ljudi u odvjetničkoj ili sudskoj praksi. postoji pozajmica između A.A i B.B. postoji li mogućnost, a postojala je prije po obiteljskom zakonu da se pored B.B obuhvati tužbom i njegova supruga za vraćanje pozajmice, jer ukoliko ovaj nije u mogućnosti vratiti, odnosno u ovom slučaju je osoba s trajnom promjenom osobnosti. molim da me se uputi i na odredbu na koju se može pozvati.
  7. koje je najbolje udruženje za doktore privatnike primarne zdravstvene zaštite da li d.. ili d.d. zašto ne jedno a drugo da i obrnuto? te kakva su prava osnivača a kakva naknadno onih koji ulaze u društvo nakon što je osnovano? kako oni posluju nakon što osnuju društvo, budući su do tada bili obrtnici i obavljali svoje privatne zdravstvene usluge unutar svoje ordinacije i zarada i išla čitava njima, pojedinačno. koja je prednost ulaska u društvo? hvala.
  8. možda sam krivo postavila pitanje, pročitaj molim te preoblikovano pa ako možeš pomozi.
  9. kada se udruže stomatolozi privatnici u dioničko društvo, kako to izgleda?
  10. noge

    dokaz

    naime, stranka je pred protustrankom na hodniku ispred sudnice iznije neke činjenice,a koje je protustranka iskoristila i iznijela na ročištu sucu. stranka se odmah izjasnila da to nije točno. međutim mene zanim kako sud može to upotrijebiti, mislim to nije dokaz u postupku dok on to ne iskaže na saslušanju stranaka.
  11. molim da mi se objasni razlika postupka eksproprijacije i deposedacije. i kako to izgleda u praksi?
  12. u postupku se okrivljeniku sudilo u odsutnosti.kada se pojavio ishodila se obnova postupka. u obnovljenom postupku sudac je donio odluku u kojoj navodi da se odluka o kaznenoj sankciji ne može promijeniti nego da ostaje ista kakva je i donesena u prvom postupku, oslanajulji se na stajalište vrhovnog suda. sad mene zanima jeli to točno,a ako nije potreban mi je protuargument koji bi se mogao upotrijebiti u žalbi. hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija