Jump to content

monte1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, zanima me da li postoji način da se nekako kontaktiraju živi nasljednici koji sa majkom nemaju kontakt zadnjih 25-30 godina. Radi se o mojoj teti koja je teško bolesna i onemoćala, živi sama i nitko se ne brine o njoj, ja je povremeno obiđem, obavim prijevoz do doktora i sl. Odnedavno se njezina zdravstvena situacija pogoršala i mene zanima da li postoji način da se kontaktiraju njezini nasljednici, ima sina i kćer i sa njima nema nikakav kontakt. Znam samo imena, ona ne zna gdje su, čini mi se da bi trebao postojati neki način da se sinovi/kćeri prisile da se brinu za roditelje, a za to bi ih prvo trebalo pronaći. Google, facebook slično ne pomažu. Zna li netko?
  2. Dobar dan, trebam složiti punomoć kod javnog bilježnika koja će mi omogućiti da zastupam svoju majku koja je bolesna i nepoktretna pred potencijalno velikim brojm institucija vezano uz riješavanje papirologije oko katastra, zemljišnih knjiga, porezne uprave i sl. Radi se o tome da nisam siguran gdje će mi sve to točno trebati a gospoda javni bilježnici ne pokazuju sklonost da mi pomognu u sastavljanju takve pravomoći jer to nije u njihovoj nadležnosti. Dakle, zanima me da li mogu kreirati 1 dokument punomoći koji bi objedinio sve ispod navedene potrebe i eventualno pokrio neke institucije za koje trenutno ni ne znam da mi trebaju (a možda se nadopunjuju na listu ispod) Zemljišne knjige Katastar Porezna uprava Zdravstveno osiguranje Građanski općinski sud u Zagrebu. Radi se o tome da ne želim majku maltretirati sa javnim bilježnicima ukoliko to nije nužno. Hvala unaprijed,
  3. Pitanje, da li je potrebno raditi etažiranje obiteljske kuće u slučaju da se žele uvesti dodatne instalacije (plin, struja, voda)? Vlasnik kuće je moj otac, ja živim u potkrovlju i tamo želim povući odvojene instalacije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija