Jump to content

Lida

Korisnik
 • Broj objava

  67
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Lida

  Đurović

  Evo ja sam odgovarala kod sutkinje Đurović i mogu reći samo najbolje o njoj. Taj dio ispita kod nje mi je završio prije nego je počeo. Samo osnove pita i to po onim pitanjima sa Legalisa, a čim vidi da znaš ne traži dalje. SUPER ISPITIVAČ!
 2. U Službi za prostorno uređenje Ureda drž.uprave, ali prostorni plan se ne može nabaviti, nego samo pogledati, eventualno kopirati dio plana na kojem se nalazi predmetna parcela.
 3. Lida

  Polaganje u 12.mj.

  bok kolege, evo i ja se pridružujem svima koji žele izaći u 12. mjesecu na ispit. Bilo bi dobro da se ide na slušanje ispita, jer ćemo izravno popisati pitanja od svakog ispitivača, a tko zna, možda se i oslobodimo straha. Ja idem ovaj mjesec, pa objavim pitanja.
 4. Ne, polagala sam iz prostornog uređenja, tako da ti ništa ne vrijedi ako ti objasnim što sam imala u pisanom dijelu.
 5. Da, postoji mogućnost oslobađanja obveze polaganja posebnog dijela DSI-a, pod uvjetom da je osoba završila magisterij iz istog upravnog područja za koje treba polagati posebni dio ispita.
 6. Bok, ta pitanja iz ZUP-a su doista osnovna, ništa tu nije komplicirano, a ja sam se pripremala po pitanjima sa pravosudnog i po svom starom običaju išla težim putem, bespotrebno.Ništa se ne brini, bitno je da ne šutiš kada te nešto pitaju, kreni, ako si na krivom putu, ispraviti će te. Dobro nauči postupak oko žalbe, razliku odbijanja i odbacivanja, dostavu pismena i načela. Nemoj ići u dubinu, samo osnovno znanje o svemu tome. Ne zamaraj se sa izvanrednim pravnim lijekovima, ima ih jako puno, a rijetko kada to pitaju. Činjenica da si pravnik, ne znači da se nećeš lako provući. Sve je stvar sreće, evo ti primjera: ja sam sve odgovarala u paru sa jednim pravnikom, on ,blago rečeno, nije imao pojma sa pojmom. Toliko se "pripremao" za ispit, da nije znao nabrojati koje predmete polažemo, čak se iznenadio kada smo ulazili na EU, nije znao ni što je to, a položio je, jer nije šutio i samo je pričao, a ja sam dopunjavala. Sretno! P.S. EU ti savjetujem da ne učiš iz Informatorove knjjige, već iz malog pojmovnika o EU kojeg možeš naći na stranici mei-a.
 7. Lida

  PDS iz kaznenog

  Za popis literature za završni ispit otiđi na stranicu Pravnog fakulteta u Zagrebu, na pds iz kaznenopravnih znanosti, tamo ti je sve objašnjeno. Inače, svi kažu da je to jedan predivan završni ispit, a u prilog toj tvrdnji ide i činjenica da nas magistrira, a još rjeđe doktorira, jaaako malo. Pozdrav.
 8. Bok, evo ovakva su moja iskustva: Odmah nakon posebnog dijela, dakle prije 16 sati počeo nam je opći dio. Nas 8 u grupi smo se izmjenjivali dvoje po dvoje po uredima, išli smo kao na traci, bez prestanka, hrane, vode, wc-a.. Na kraju sam ušla greškom kod zup-a i počela govoriti o EU, jer više nisam znala kod koga što idem. Tajnica nas je odmah vodila čim izađemo iz jednog ureda u drugi. Nema unaprijed rasporeda ispitivanja, ali ti po završenom ispitivanju ispitivači napišu sva pitanja koja su te pitali i stave u košuljicu sa ocjenom položio/nije položio. P.S. Zabranjeno je bilo pušenje.
 9. Hvala, hvala, mala isprika svima što nisam, kao što sam ranije rekla, stavila nova pitanja od 17. veljače, jer nisam bila u mogućnosti, zato evo ih sada: Ovo su bila pitanja za SSS: 1. Način upisivanja akata u urudžbeni zapisnik? 2. Rokovnik predmeta? 3. interna dostavna knjiga? 4. Osnivači EU i godina osnivanja? 5. Što je Euro? 6. Šengenski sporazum? 7. Kopenhaški kriteriji? 8. Koja je najvažnija godina za EU i zašto? 9. Koju ulogu ima RH u EU trenutačno i objasniti? 10. Što je Ustav, kada je donesen, tko ga donosi? 11. Tko donosi zakone? 12. Djelokrug predsjednika RH? 13. Tko i kako i na koji rok se bira predsjednik RH? 14. Što je Sabor? 15. Ovlasti Sabora? 16. Poslovi drž. uprave? 17. Koliko ima ureda drž. uprave u županijama? 18. Što je JLP®S i koje poslove obavljaju? 19. Izvori financiranja JLP®S? 20. Izvršna i predstavnička tijela u JLP®S, te tko za njih donosi proračun? 21. Povrede služb. dužnosti i tko o njima odlučuje u prvom i drugom stupnju? 22. Prijam u drž. službu? 23. Bitni sastojci rješenja u ZUP-u? 24. Kada i kome se ulaže žalba? 25. Što je ZUP? 26. Što je ZUS i razlika od ZUP-a? SRETNO SVIMA! :thumbs:
 10. Ništa se ne brini, sutra oko 22 sata će biti objavljena.
 11. Naravno, uskoro slijede pitanja od 17. veljače. Svima pozdrav.
 12. Dakle, kao što sam kolegama obećala, evo popisa pitanja sa DSI, nabrajam samo ona koja su mene ispitivali: 1.Što je Ustav? 2.Promjena Ustava? 3. Koja područja obuhvaća? 4. Ograničavanje Ustavom zajamčenih prava? 5. Državno odvjetništvo? 6. Predlaganje zakona? 7. Objava Zakona? 8. Retroaktivno djelovanje zakona? 9. Referendum? 10. Imunitet zastupnika? 11. Uredbe sa zakonskom ovlasti? 12. Plan rada u tijelima državne uprave? 13. Def. drž. službenika (novi zakon)? 14. Prijam u drž. službu? 15. Povrede služb. dužnosti, čime se propisuju i tko o njima odlučuje? 16. Rad na određeno? 17. Prijam vježbenika i njihova plaća? 18. Def. plaće? 19. Što je županija, grad, općina i djelokrug? 20. Raspuštanje predstavničkih tijela u JLP®S? 21. Imenovanje Vladinog povjerenika? 22. Predstavničko i izvršno tijelo u JLP®S? 23. Raspisivanje izbora i mandat članova predst. tijela u JLP®S? 24. Načelo materijalne istine u ZUP - u? 25. Načelo svrsihodnosti? 26. Zašto je ZUP -opći propis? 27. Supsidijarnost ZUP-a? 28. Čime se pokreće upr. postupak? 29. Dijete kao svjedok? 30. Vođenje zapisnika i kada je zapisnik javna isprava? 31. Tko rješava o žalbi? 32. Sukob nadležnosti? 33. Rad 1. i 2. tijela po žalbi? 34. Razlika pravomoćnosti i konačnosti? 35. Kad se može pokrenuti up. spor? 36. Koliko EU ima članica? 37. Institucije EU? 38. Osnivački ugovori? 39. Slučaj Turska? 40. Postupak kandidature RH? 41. Koliko pitanja je sadržavao upitnik Europske komisije za RH? 42. Predpristupni fondovi? 43. Osobno pitanje za/protiv ulaska u EU? TO JE SVE NARODE, A ISPITIVAČI SU BILI ODLIČNI. MENE SU TOLIKO PUNO PITALI JER SAM PRAVNIK I PROVODIM UPRAVNI POSTUPAK U PRAKSI. SRETNO SVIMA!!! :thumbs:
 13. Lida

  Kazneno pravo

  Greška u koracima kolega, na pds-u iz kaznenopravnih znanosti prošla godina je koštala 10 000 kn (5 po semestru), a završni ispit je 10 000 kn + troškovi obrane. Barem su nam tako rekli profesori na prvom predavanju.
 14. Evo npr. meni se može čestitati, položila i to sa pohvalom iz ZUP-a i EU. Zaključak: ispitivači su bili divni, a ispitivali su mene svaki po 20-tak minuta. Sad vidim da sam malo pretjerala sa učenjem za DSI, jer nije toliko strašno. Kolege koji su pročitali knjigu 5 dana prije ispita prošli su jednako kao i ja koja sam je učila 1 mjesec. Pitanja su osnovna i ne mora se sve znati.
×
×
 • Napravi novi...