Jump to content

nidtam01

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima, zanima me na koji način je moguće naplatiti dug od tvrtke koja je brisana iz sudskog registra, odnosno ne postoji? Naime, posjedujem pravomoćnu i ovršnu presudu kojom je naloženo tvrtci platiti tužitelju neisplaćene plaće! Tvrtka je bila d.. i brisana je iz registra! Dakle, nemam ovršenika za prijedlog za ovrhu. Na koji neačin se rješavaju takvi problemi? Hvala!
  2. nidtam01

    Rampa?

    Rampa je koliko sam vidio automatska, sa vizualnim signalom-ali nisam u ovo siguran. Ne znam koliko je ispravna ili ne, ali osoba je zadobila težak udarac prilikom spuštanja rampe. Ne znam kako bi drugačije kazneno kvalificirao tu situaciju nego čl. 263. Imate li neku drugu ideju? Koje bi kazneno djelo to moglo biti ako ne 263.
  3. nidtam01

    Rampa?

    Naime, da li smatrate da se moze podnjeti kaznena prijava protiv pravne osobe koja je vlasnik parkirališta na kojem je postavljena rampa koja je udarila osobu te ju ozljedila? (osoba prolazi ispod rampe koja se spusti i udari je u glavu) I da li bi to kvalificirali kao općeopasnu radnju ili sredstvo? (čl. 263. KZ?) Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija