Jump to content

lovor01

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Htio bih izmijeniti naslov, jer sam ustanovio da ide prigovor a ne žalba. Naravno da "političke razloge" neću spominjati, to je samo moje mišljenje
  2. Pozdrav, primio sam obavijest o obaveznom prekršajnom nalogu zbog parkiranja "na mjestu kojim ugrožavam sudionike u prometu" Kako sam toga dana bio parkiran na strani ceste na kojoj nema prometnog znaka zabrane parkiranja ni zaustavljanja, a središnje crte nema, a također do suprotnog ruba ceste je postojao razmak veći od 4 m (imam fotografiju), smatram da nema razloga da se to smatra prekršajem i radnjom opasnom za sudionike u prometu. Također, radi se o vrlo malo prometnoj cesti (Dubravkin put), te smatram da je kazna napisana iz političkih (parkirani auti tamo smetaju nekoj "gospodi"), a ne prometnih razloga. Razmak između parkiranih auta i susjednog ruba ceste je bio dovoljan da se mimoiđu dva automobila. Na suprotnoj strani ceste je parkiranje i zaustavljanje zabranjeno. Može li temelj za prekršajni nalog biti neka interna odluka grada Zagreba da je tamo parkiranje zabranjeno, a to nije označeno prometnim znakovima? Imam li temelja za opravdanu žalbu i molim sugestije za žalbu. Hvala!
  3. Već postoji na forumu jedno donekle slično pitanje, ali ja bih postavio malo specifičnije. Udruga smo u osnivanju i bavili bi se planinarstvom, ali i drugim oblicima rekreativnih i pustolovnih aktivnosti (brdski biciklizam, ekspedicionizam, paragliding...) i oživljavanjem kulturne baštine i restauracijom manjih starih objekata, poticanjem i razvojem turizma i slično U Gradskom uredu nam tvrde ukoliko se učlanimo u Hrvatski planinarski savez, da nije moguće da se bavimo ovim ostalim djelatnostima, jer smo se deklarirali kao športsko društvo. Ako se učlanimo u Hrvatski planinarski savez, on je po definiciji (članak 1 statuta) športski savez, dakle svakako postajemo športska udruga. Napominjem da su Gradskom uredu nesigurni oko ovog pitanja, te bi oni najradije da budemo klasično planinarsko društvo, jer ne poznaju dovoljno zakone. Moje pitanje je da li je Zakon o športu tako restriktivan da nam brani ove druge djelatnosti, odnosno, možemo li ih i trebamo navesti u svojem statutu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija