Jump to content

kokolo

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je kokolo objavio

  1. Evo pitanja ! Moj prijatelj prije 25 godina je kupio poljoprivredno zemljište, platio pripadajuči porez, upisao se u katastarske knjige te isto zemljište nesmetano koristi cijelo vrijeme bez ikakvih smetnji i ometanja. Prije nekoliko dana otišao je na zemljišnik da riješi formalnosti oko upisa u zemljišne knjige- vlasnički odnos, Kada tamo šok. Predmetna nekretnina ( po upisu u zenljišne knjige) nije nekretnina prodavatelja već susjedna - međašna nekretnina. U kupoprodajnom ugovoru su navedeni brojevi kat. čestica koje odgovaraju nekretnini koja se koristi, ali koja je u stvarnosti u vlasništvu drugih osoba. Dali u predmetnom slučaju moj prijatelj može ostati bez zemljišta, dali ovdje ima govora o dosjelosti , odnosno koje korake poduzeti. Hvala na savjetima!
  2. Evo još jedno pitanje za Esada i ostale ! moj ratni kolega nije uspio dobiti status hrvi-a jer je išao na PTSP- na prvostupanjskoj dobio 20%, a na drugostupanjskoj manje od 20%. U žalbenom roku žalio se Ustavnom sudu. Čini mu se dugo čekati odluku suda od nekoliko godina ili protek roka od dvije godine. Ima li koja prečica- odnosno dali bi što uspio ranije ako bi došlo do drastičnog pogoršanja zdravstvenog stanja na osnovu PTSP-a. Znam da su zakonski okviri takvi kakvi su , ali dali poznate iznimke iz prakse naših kolega branitelja.
  3. Hvala i tebi beretko, ali imam i slučaj i drugih mojih kolega kojima je obračun izvršen na isti način. Tebi je ok jer ti je čin veći od ustroja. Imaš li primjer da je DVO koja je išla u mirovinu dobila obračun po npr. pukovniku ili bojniku a bila npr. satnik ili sličan drugi primjeru sličnim odnosima. Ovi kao papige i blesani stalno po svom pa ti samo iz žalbe u žalbu. A rješenje personalne su imali na stolu, jer sam na tom ustr. činu još od 1997 sa jednim postavljenjem , a od 1999 sa drugim-zap.bojne. Ndam se da nisam dosadan, ali praksa iz moje okoline je ovakva kako sam napisaio. Hvala!!
  4. Hvala na informaciji. Međutim praksa Mirovinskog je i dalje takva da oni iz žalbe na žalbu pojedinaca obračun vrše po osobnom činu. I ja smatram da kao djelatna vojna osoba sa činom satnika i ustrojbenog pukovnik moram dobiti obračun po pukovničkoj osnovici jer sam zadnje četiri godine prije odlaska u mirovinu bio na tom formacijskom mjestu. Vidjeti ću i ja kako će se naposljetku sve to svršiti i obračunati se. Bit će vremena i prostora za žalbu.
  5. Dragi forumaši. Po prvi put sam na ovim stranicama. Dragovoljac sam Domovinskog rata, HRVI 40%, čina satnika,od 1999 godine na dužnosti zapovjednika bojne, ustrojbeni čin pukovnik. Dobio sam prof. mirovinu, 60%rat-40% mir. Zanima me . koja će mi se osnovica uzimati kod obračuna mirovine- dali osnovica satnika ili zapovjednika bojne- pukovnika. Tijekom rata imao sam čin satnika i ustrojbeno mjesto satnik/bojnik. Zna li tko kako se ovo pravilno računa jer mirovinsko stalno uzima u obzir samo osobni čin što smatram da nije sukladno zakonu. Ako tko zna nešto više molim da se javi i napiše svoja iskustva ili spoznaje. HVALA
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija