Jump to content

Crais

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Crais objavio

  1. Pozdrav, zanima me da li j.d.. može svom zaposleniku plaćati stanarinu? Odnosno, ja sam vlasnik firme, i podstanar. Da li moja firma meni može plaćati rentu (i režije)?
  2. Hvala na odgovorima. Gledao sam to ali mi još uvijek nije jasno koliko bi zaposlenoj osobi bila mjesečna davanja na obrt. Da li mi možete otprilike reći preko primjera? Cca 6000kn mjesečna plaća (od firme, neto), i recimo da od obrta ima 2000kn mjesečno zarade. Koliko bi ugrubo bila davanja na obrt? Zapravo, ono što mene najviše zanima je da li bih imao manje mjesečnih davanja na obrt ako ga otvorim ja kao nezaposlena osoba, ili moj otac kao zaposlena osoba. Što mi je isplativije? Hvala unaprijed.
  3. Par pitanja u vezi otvaranja obrta koji bi se bavio organiziranjem nagradnih igara: 1) Ovo je više općenito - kolika su mjesečna davanja na obrt, i koja su? Da li su davanja ista ako ja kao nezaposlen otvorim obrt i ako moj otac kao već zaposleni čovjek otvori svoj obrt (pa onda da ja obavljam sve što treba)? Može li već zaposlen čovjek uopće otvoriti svoj obrt? 2) Ako moj otac otvori obrt, da li ja njemu mogu "pomagati" u djelatnostima kojima se obrt bavi bez da sam zaposlen u istom (održavanje web stranice, odlasci po sastancima i držanje prezentacija), tj. da li ja to mogu sve neslužbeno (legalno) voditi (naravno ne bih dobivao plaću za to)? 3) Ako sam ja prijavljen na HZZ, da li on mene može zaposliti pa da onda država plaća onih 1600kn? U slučaju da zaposlen čovjek ne može otvoriti svoj obrt, drugo i treće pitanje se mogu zanemariti... Ispričavam se na zbrda-zdola postavljenim pitanjima ali stvarno nemam pojma o ovim stvarima pa nemojte zamjeriti =) Lp, Crais
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija