Jump to content

Banny

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako ste ženu smjestili u udomiteljsku obitelj, takav smještaj je trebao biti realiziran preko Centra za socijalnu skrb, a onda bi na zahtjev Centra za socijalnu skrb HZMO uplaćivao njezinu mirovinu Centru, a Centar bi doznačivao ženi kod koje je smještena. Također bi i Vi svoju razliku do cijene smještaja, koju uplaćujete, također uplaćivali Centru za socijalnu skrb, a Centar bi ju proslijedio udomiteljici. Na taj sam način ja riješio smještaj i plaćanje za njega, za svog oca. Dakle moj savjet je da se javite najbližem Centru za socijalnu skrb i to Vam sigurno tako igra.
  2. Krivo ste shvatii. Ne radi se o tome. Ja govorim o ostatku netto plaće, nakon odbitka poreza i doprinosa. Po meni stvar je samo u "tehnici" isplate. Ostatak netto plaće, umjesto da šalje u banku na moj tekući račun, poslodavac isplaćuje meni "na ruke" na blagajni poduzeća. Razumijete ? Porezi i doprinosi su plaćeni, jer meni se uručuje obračun brutto plaće na kojem je to vidljivo. Ne vidim po kojem članu zakna posodavac ima obvezu slati plaću zaposlenika u banku na njegov tekući račun, ako ovaj to ne želi. Pazie, plaća je zaposlenikov novac koji je poslodavac dužan radniku i valjda je logično da zaposlenik odredi na koji način želi primiti svoje novce.
  3. Konkretno, radi se o slijedećem. Imam obaveze kao jamac, a kako imam svoj kredit poslodavac mi za tu obvezu koju imam kao jamac oduzima samo iznos koji zajedno sa mojim kreditom ćini 1/3 moje plaće. Međutim, vjerovnik kod kojeg imam obaveze kao jamac, sudski je ishodio blokadu mog tekućeg računa na koji primam ostatak plaće i tako sam potpuno ostao bez sredstava. Od poslodavca sam pismeno zatražio da mi ostatak plaće isplaćuje u gotovini, tj. "na ruke", ali on to odbija, te mi i dalje šalje plaću na blokirani tekući račun. Zna li netko ima li poslodavac pravo odbiti moj zahtjev ili da pitam drugačije: čini li poslodaac bilo kakav zakonski prekršaj, ako postupa po mom zahtjevu ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija