Jump to content

naivac29

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da i drugi put objasnim mahati nije bilo pod navodnicima, nije mi mahao palicom već rukama u stilu slanja u rodni kraj. Na to sam mu pokazao "labuda", a kroz 2 minute sam saznao da je policajac kada se na zadnjem vjetrobanskom staklu prikazao led display s natpisom "policija, slijedi me". Čitam ponovno prvi post i ne razumijem Editirao moderator
  2. Očito nisam bio dovoljno detaljan u opisu. Nije se radilo o vozilu u bojama policije, već policijskom presretaču crne boje. Nisam znao da se radi o policijskom vozilu sve dok me nije prestigao i na zadnjem staklu upalio rotirke i natpis policija. Šta se tiče prsta slažem se u potpunosti da ga nisam trebao pokazati, no shvati da sam bio isprovociran njegovom vožnjom na razmaku manjem od pola metra. Znači kazna u iznosu od 3000kn je izmišljena ili mi je možda nadodao još nešto? Koliko traje da kazna dođe na moju adresu.
  3. Pozdrav svima, pošto je prvi post. Danas na autoputu prilikom prestizanja kamiona, na zadnji kraj mi se priljepio crni auto koji se skoro zaletio u mene. Kada sam prestigao kamion i maknuo se u desnu stranu, krenuo me prestizati i mahati prema meni, na šta sam mu ja uredno pokazao srednji prst. Nakon toga me je prestigao usporio i upalio zadnja svjetla s rotirkom i natpisom policija i tražio da ga slijedim. Kada smo stali prišao je autu pokazao je značku i zatražio papire od automobila i osobnu suvozača. Bio je u civilnoj odjeći. Rekao je da izađem iz vozila i dođem do policijskog vozila. Naglasio je mom suvozaču da zatvori prozore i vrata auta. Kada smo došli pred auto počeo je s prijetnjama i glupim pitanjima tipa "Hoćeš da ti polomim taj prst i hoćeš li da ti izbijem sve zube". Nakon toga je rekao da ću dobiti prekršajnu prijavu za vrijeđanje službene osobe u iznosu od 3000kn. Na šta sam mu rekao da ću se žaliti. Kada smo završili s time tražio je da otvorim prtljažnik i pokažem mu prvu pomoć i rezervne žarulje, šta sam i napravio. Uz to je malo prekopao i po stvarima u autu. Nakon toga je vratio papire i odjurio dalje. Sada bi postavio par pitanja. 1.Kako me može kazniti za vrijeđanje službene osobe ako u trenutku prekršaja nisam znao da se radi o službenoj osobi? 2.Šta napraviti u vezi prijetnji. Ne znam podatke policajca već samo registraciju vozila? 3.Nije li mi trebao dati nekakvu pismenu kaznu koju sam trebao potpisati? 4.Ima li pravo prekopavati po privatnim stvarima ukoliko nema nalog, a i nije krim policija, već prometna policija? 5.Kolika je kazna za pokazivanje srednjeg prsta neslužbenoj osobi, ako postoji takav zakon u nas? Unaprijed hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija